Parhaat paikat vierailla historian harrastajille

Parhaat paikat vierailla historian harrastajille

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Parhaat paikat vierailla historian harrastajille

Historian harrastajille on paljon mielenkiintoisia paikkoja, joissa voi oppia ja kokea menneitä aikoja uudelleen. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat paikat vierailla historian harrastajille.

Ensimmäinen paikka, joka tulee mieleen, on museot. Museoissa on usein laaja valikoima historiallisia esineitä, jotka ovat peräisin eri aikakausilta. Ne voivat tarjota mahdollisuuden tutustua historiaan monella eri tasolla, sekä antaa kattavan kuvan menneisyydestä. Monet museot tarjoavat myös opastettuja kierroksia, joiden avulla voit syventää tietämystäsi ja oppia lisää historiasta.

Toinen paikka, jossa historiasta voi nauttia, ovat monumentit ja muistomerkit. Nämä paikat ovat yleensä tehty muistuttamaan historiallisista tapahtumista tai merkittävistä henkilöistä. Niissä voi olla myös mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja, jotka auttavat ymmärtämään paremmin menneisyyttä. Esimerkiksi Washington D.C:ssä sijaitseva Lincoln Memorial on yksi maailman tunnetuimmista muistomerkeistä, joka on omistettu Yhdysvaltain entiselle presidentille Abraham Lincolnille.

Kolmas paikka, joka on suosittu historian harrastajien keskuudessa, ovat historialliset rakennukset. Nämä voivat olla esimerkiksi linnoja, palatseja tai koteja, jotka ovat säilyneet vuosien saatossa. Näissä rakennuksissa voi nähdä, millaista elämä oli eri aikakausina ja miten ihmiset asuivat ja työskentelivät. Esimerkiksi Englannin Windsorin linna on kiehtova paikka, joka on ollut kuninkaallisten käytössä yli 900 vuoden ajan.

Lopuksi, historiallisten alueiden vierailu on myös loistava tapa oppia menneestä. Nämä alueet voivat sisältää kaupunkeja, kyliä tai muita alueita, joilla on merkitystä historiallisten tapahtumien kannalta. Esimerkiksi Bostonin Freedom Trail on kuuluisa historiallinen reitti, joka kulkee läpi kaupungin tärkeimpien tapahtumapaikkojen, kuten Bunker Hillin ja Paul Revere House:n.

Näiden paikkojen lisäksi on monia muitakin mielenkiintoisia kohteita, jotka sopivat historian harrastajille. Riippumatta siitä, mikä on sinun kiinnostuksen kohteesi, löydät varmasti paikan, jossa voit viettää aikaa ja nauttia historiasta uudelleen.

Matka menneisyyteen: maailman vaikuttavimmat historialliset nähtävyydet

Historialliset nähtävyydet ovat niitä paikkoja, jotka vievät meidät ajassa taaksepäin ja antavat meille mahdollisuuden tutustua menneisiin aikoihin. Ne tarjoavat meille tärkeän yhteyden menneisyyteen ja auttavat meitä ymmärtämään maailmaa paremmin. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle maailman vaikuttavimmat historialliset nähtävyydet, joiden matkaan voit lähteä milloin tahansa.

Ensimmäinen historiallinen kohde, johon haluamme sinut tutustuttaa, on Egyptin pyramidit. Nämä ikoniset rakennukset ovat olleet olemassa jo yli 4 000 vuotta ja ne ovat edelleen yksi maailman vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Pyramidit ovat maailman suurimpia ihmisen tekemiä rakennelmia ja ne ovat tärkeä osa Egyptin muinaista historiaa ja kulttuuria.

Toinen merkittävä historiallinen kohde on Rooman Colosseum. Tämä ikoninen amfiteatteri on ollut olemassa jo yli 2 000 vuotta ja se on yksi maailman vaikuttavimmista antiikin ajan rakennuksista. Colosseumilla käytiin aikoinaan verisiä gladiaattoritaisteluja ja se on edelleen yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä.

Kolmas historiallinen kohde, jonka haluamme sinun tutustuvan, on Machu Picchu. Tämä salaperäinen kaupunki sijaitsee Andien vuoristossa Perussa ja se oli aikoinaan inkavaltakunnan tärkein kaupunki. Machu Picchu on tunnettu kauniista maisemistaan ​​ja sen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista, joka kertoo meille paljon inkavaltakunnan kulttuurista ja historiasta.

Neljäs historiallinen kohde, jonka haluamme sinun tutustuvan, on Kiinan muuri. Tämä ikoninen rakennus on ollut olemassa jo yli 2 000 vuotta ja se on yksi maailman vaikuttavimmista arkkitehtonisista saavutuksista. Kiinan muuri on pitkä, yli 6 000 kilometriä, ja se on edelleen yksi Kiinan suosituimmista nähtävyyksistä.

Viides ja viimeinen historiallinen kohde, johon haluamme sinut tutustaa, on Petra, Jordanian kaivettu kaupunki. Petra oli aikoinaan Nabateanin pääkaupunki ja se on yksi maailman vaikuttavimmista arkeologisista kohteista. Kaupungin kaiverrukset ja arkkitehtuuri ovat hämmästyttäviä ja ne kertovat meille paljon Nabateanin historiasta ja kulttuurista.

Näiden viiden historiallisen kohteen matka tarjoaa unohtumattoman matkan menneisyyteen. Näiden nähtävyyksien kautta voit tutustua eri aikakausiin, kulttuureihin ja historiaan. Jos olet historian ystävä tai etsit uusia seikkailuja, niin nämä historialliset nähtävyydet ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Euroopan vanhimmat kaupungit ja niiden nähtävyydet

Euroopassa on monia vanhoja kaupunkeja, joilla on pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö. Nämä kaupungit ovat täynnä historiallisia monumentteja, upeita arkkitehtonisia rakennuksia ja mielenkiintoisia museoita, jotka kertovat alueen menneisyydestä ja nykyisyydestä.

Yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista on Ateena, joka perustettiin noin 3000 vuotta sitten. Tämä kaupunki on tunnettu Akropoliksen temppelistä, joka on yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Akropolis on korkealla kukkulalla ja sieltä avautuu henkeäsalpaava näkymä ympäröivälle alueelle. Ateenassa on myös mielenkiintoisia museoita ja taidenäyttelyitä, jotka kertovat antiikin Kreikan historiasta.

Toinen Euroopan vanhimmista kaupungeista on Rooma, joka perustettiin noin 2700 vuotta sitten. Rooma on täynnä antiikin ajan monumentteja, kuten Colosseumia ja Pantheonia. Kaupungissa on myös paljon kauniita kirkkoja, basilikoita ja muita uskonnollisia rakennuksia, jotka ovat olleet tärkeitä paikkoja katolisessa maailmassa. Rooma on myös kuuluisa italialaisesta ruoastaan, jota voi nauttia kaupungin lukuisissa ravintoloissa.

Kolmas Euroopan vanhimmista kaupungeista on Istanbul, joka perustettiin noin 2600 vuotta sitten. Istanbulia kutsutaan usein silloin Konstantinopoliksi, sillä se toimi aikoinaan Bysantin pääkaupunkina. Kaupunki on täynnä historiallisia monumentteja, kuten Hagia Sofian museota ja Sinistä moskeijaa. Istanbul on myös tunnettu sen markkinoista ja basaareista, joissa voi tehdä ostoksia ja nauttia paikallisesta kulttuurista.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Euroopan vanhimmista kaupungeista ja niiden nähtävyyksistä. Jokainen kaupunki on ainutlaatuinen ja tarjoaa vierailijoilleen paljon nähtävää ja koettavaa. Jos olet kiinnostunut historiasta ja kulttuurista, kannattaa ehdottomasti vierailla näissä upeissa kaupungeissa ja tutustua niiden rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Amerikan historiaa havinaa – parhaat paikat kulttuurimatkailijalle

Amerikan historia on täynnä mielenkiintoisia tarinoita ja vaikuttavia tapahtumia. Jos olet kulttuurimatkailija, joka haluaa oppia lisää tästä maan historiasta, sinun kannattaa vierailla seuraavissa paikoissa.

Ensimmäinen paikka, jolla kannattaa vierailla, on Washington D.C. Tämä kaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia, museoita ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan tarinan. Voit käydä esimerkiksi National Mallilla, joka on täynnä erilaisia museoita, kuten Smithsonian-instituutin museot, National Air and Space Museum ja National Museum of American History. Kaikki nämä museot ovat täynnä mielenkiintoista tietoa maan historian eri aikakausista.

Toinen hyvä paikka vierailla on Bostonin Freedom Trail. Tämä polku vie sinut läpi Bostonin historiallisen alueen, jossa voit tutustua Amerikan vallankumouksen aikaiseen historiaan. Polku kulkee 16 eri paikan läpi, kuten Paul Revere House, Old North Church ja Bunker Hill Monument. Oppaana toimiva kulttuurihistorioitsija auttaa sinua ymmärtämään paremmin alueen merkitystä Amerikan historiassa.

1

Kolmas paikka, joka kannattaa vierailla, on Gettysburgin taistelukenttä. Tämä paikka oli merkittävä sijainti Amerikan sisällissodassa ja se on tärkeä osa maan historiaa. Taistelukenttä on avoinna ympäri vuoden ja siellä järjestetään opastettuja kierroksia, joissa voit oppia lisää taistelun eri vaiheista.

Neljäs hyvä paikka vierailla on New Yorkin Ellis Island. Tämä saari oli portti miljoonille maahanmuuttajille, jotka tulivat Amerikkaan 1800-luvulta alkaen. Ellis Islandin museossa voit oppia lisää maahanmuuton historiasta ja kuulla todellisia tarinoita ihmisistä, jotka tulivat maahan uusien mahdollisuuksien toivossa.

Lopuksi, jos haluat vielä syventyä Amerikan historiaan, kannattaa vierailla Philadelphia Independence Hallissa. Tämä rakennus oli tärkeä paikka, jossa allekirjoitettiin Yhdysvaltain itsenäisyysjulistus vuonna 1776. Voit käydä myös Liberty Bell Centerissä, joka esittelee tunnettua vapauskelloa.

Näissä paikoissa pääset kulttuurimatkailijana näkemään ja kokemaan amerikkalaisen historian merkityksellisiä paikkoja. Jokainen paikka tarjoaa omanlaisensa näkökulman maan historiaan ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Amerikan historian havinaa.

Aasian historialliset aarteet: kohteita, joita et voi ohittaa

Aasia on täynnä rikkaita kulttuureja ja uskomattomia nähtävyyksiä. Tämä maanosa on täynnä historiallisia aarteita ja kohteita, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin Aasian historiallisia aarteita, joita et voi ohittaa matkustaessasi tällä henkeäsalpaavalla mantereella.

Angkor Wat – Kambodža

Angkor Wat on yksi Kambodžan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on suuri temppelikompleksi, joka on rakennettu Khmer-valtakunnan aikana 1100-luvulla. Angkor Wat on upea esimerkki khmer-arkkitehtuurista ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Temppeli on erityisen kaunis auringonnousun ja -laskun aikaan, jolloin sen muodot ja koristeet hehkuvat kullanvärisinä.

Taj Mahal – Intia

Taj Mahal on yksi Intian kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on Mughal-imperiumin keisarin Shah Jahanin vuonna 1632 rakennuttama mausoleumi hänen vaimolleen Mumtaz Mahalille. Rakennus on tehty marmorista ja sen kauniit koristeet ja yksityiskohdat ovat vaikuttavia. Taj Mahal on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

The Great Wall – Kiina

Kiina on tunnettu suuresta muuristaan, joka on yksi maailman merkittävimmistä rakennuksista. The Great Wall käsittää useita eri osia ja on rakennettu yli 2000 vuotta sitten suojaksi Kiinan pohjoisrajalle. Muuri on noin 8851 km pitkä ja sen rakentamiseen on käytetty valtava määrä ihmistyövoimaa. Se on yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Borobudur – Indonesia

Borobudur on yksi maailman suurimmista buddhalaisista temppeleistä ja se sijaitsee keskellä Indonesian viidakkoa. Tempeli on rakennettu yli 1200 vuotta sitten ja sen koristeelliset seinämaalaukset ja yksityiskohtaiset patsaat ovat vaikuttavia. Borobudur on myös UNESCO:n maailmanperintökohde ja se on yksi Indonesian suosituimmista nähtävyyksistä.

2

Nämä ovat vain joitakin Aasian historiallisia aarteita, joita et voi ohittaa matkustaessasi tällä henkeäsalpaavalla mantereella. Jokainen kohteista on ainutlaatuinen omalla tavallaan ja ne tarjoavat vierailijalle unohtumattoman kokemuksen. Muista suunnitella matkasi huolella ja nauttia tästä upeasta maanosasta!

Australia ja Oseania: historian vaikutus nykypäivään

Australia ja Oseania ovat erittäin monipuolisia alueita, joilla on rikas historia ja kulttuuri. Maanosan historia vaikuttaa edelleen sen nykypäivään monin tavoin.

3

Australia tunnetaan usein siirtomaahistoriastaan, joka alkoi vuonna 1770, kun James Cook saapui Australian itärannikolle. Tämä tapahtuma oli merkittävä käännekohta Australialle, ja se muutti maan kulttuuria ja yhteiskunnallista rakennetta pysyvästi. Vaikka monet alkuperäiskansat ovat edelleen läsnä Australiassa, heidän elämäntapansa ja kulttuurinsa on muuttunut merkittävästi siirtomaa-aikana tapahtuneiden muutosten myötä.

Oseaniassa on myös monia merkittäviä historiallisia tapahtumia. Esimerkiksi Uuden-Seelannin asuttaminen tapahtui noin tuhat vuotta sitten polynesialaisilla merenkulkijoilla. Tämä tapahtuma on edelleen merkittävä osa Uuden-Seelannin kulttuuria ja perinteitä. Myöhemmin siirtomaa-aika toi uusia vaikutteita Oseanian kulttuureihin ja muovasi niitä omalla tavallaan.

Historian vaikutus näkyy myös nykypäivän Australia ja Oseania. Esimerkiksi Australiassa englanti on virallinen kieli, ja brittiläiset perinteet ovat edelleen läsnä monilla yhteiskunnan osa-alueilla. Samoin Oseaniassa kristinuskolla on merkittävä rooli monissa valtioissa, vaikka uskonto ei välttämättä ollut alkuperäinen kulttuurinen tekijä.

Tietenkin historia vaikuttaa myös poliittiseen ja taloudelliseen tilanteeseen maanosassa. Esimerkiksi Australian talous perustuu pitkälti luonnonvaroihin, kuten kaivoksiin ja maatalouteen, joka juontaa juurensa siirtomaahistoriaan. Oseanian alueella on myös merkittäviä poliittisia haasteita, kuten Papua-Uuden-Guinean itsenäisyyden jälkeinen epävakaus ja Tyynenmeren saarivaltioiden riippuvuus ulkopuolisesta avusta.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että historian vaikutus on edelleen merkittävä Australiassa ja Oseaniassa. Menneisyyden tapahtumat ovat muovanneet alueiden kulttuuria, yhteiskuntaa, politiikkaa ja taloutta, ja ne heijastuvat edelleen nykypäivän moninaisuuteen ja monimuotoisuuteen.

Afrikan historiaa: kohteet, jotka vievät menneeseen

Afrikan historia on rikas ja monimuotoinen, ja useat kohteet ympäri mannerta vievät meidät matkalle menneeseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin näistä kohteista ja niiden historiallista merkitystä.

Kairo, Egypti: Kairon muinaiset pyramidit ovat yksi maailman suurimmista ihmeistä ja esimerkki muinaisen Egyptin kulttuurista ja arkkitehtuurista. Niiden massiiviset koot ja tarkkaan hiottu geometria ovat vaikuttavia edelleen tänä päivänäkin. Pyramidit ovat myös erinomainen esimerkki muinaisesta hautauskäytännöstä ja kertovat meille paljon Egyptin muinaiskulttuurista.

Robben Island, Etelä-Afrikka: Robben Island oli vankila, jossa Nelson Mandela vietti suuren osan vankeudestaan apartheidin aikana. Se oli myös vankila, jossa monet muut taistelijat vapauden puolesta kärsivät. Kierros vankilassa tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia lisää afrikkalaisesta historiasta ja nauttia henkilökohtaisesta kokemuksesta.

Timbuktu, Mali: Timbuktu on ollut merkittävä kaupunki Saharan aavikon reunalla jo yli tuhat vuotta. Se oli tärkeä kauppapaikka hiekka-aavikon ja Saharan eteläisten alueiden välillä. Siellä sijaitsevat arkkitehtuuriset mestariteokset, kuten Djinguereberin moskeija ja Sankoren yliopisto, ovat todisteita kaupungin kulttuurillisesta merkityksestä.

Victoria-järvi, Tansania: Victoria-järvi on Afrikan suurin järvi ja se on ollut tärkeä osa mantereen historiaa. Järvi oli tärkeä kauppapaikka, joka mahdollisti kaupankäynnin siitä ympäröivien heimojen välillä. Se on myös koti monille alkuperäisheimoille, joilla on omia perinteitään ja kulttuurejaan.

Nämä kohteet antavat meille vain pienen maistiaisen afrikkalaisesta historiasta. Ne ovat erinomaisia matkailukohteita niille, jotka haluavat oppia lisää Afrikan historiasta ja kulttuurista. Matkojen aikana voit tutustua paikallisiin ihmisiin ja kokea Afrikan historian henkilökohtaisesti.

Etäiset kohteet, joissa historia herää henkiin

Jos olet historiasta kiinnostunut matkailija ja haluat kokea jotain uutta, älä unohda etäisiä kohteita. Nämä paikat saattavat vaikuttaa kaukaisilta, mutta ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua menneeseen aikaan ja nähdä historia heräävän henkiin.

Yksi tällainen kohde on Angkor Wat Kambodžassa. Se on yksi maailman suurimmista ja vaikuttavimmista temppeleistä ja sen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Vaikka se joutui hylättynä vuosisatojen ajaksi, se palautettiin entiseen loistoonsa 1900-luvulla. Tänä päivänä siellä käy vuosittain miljoonia vierailijoita, jotka voivat nauttia tämän muinaisen temppelin kauneudesta.

Toinen etäinen kohde on Machu Picchu Perussa. Tämä ikivanha inkalainen kaupunki vuorilla tarjoaa uskomattoman näkymän Andien rinteille, mikä tekee siitä unohtumattoman matkakokemuksen. Vaikka Machu Picchun historia on edelleen mysteeri, sen arvellaan toimineen tärkeänä hallintokeskuksena ennen kuin espanjalaiset valloittivat alueen.

Kolmas etäinen kohde on Tikal Guatemala. Se oli Maya-kulttuurin keskus, joka oli huipussaan 700-luvulla. Siellä on upeita temppelirakennuksia ja monumentteja, jotka ovat säilyneet vuosisatojen ajan. Paikka on yksi maailman suurimmista arkeologisista löydöistä, ja sieltä löytyneiden muinaisesineiden avulla on saatu paljon tietoa Mayojen elämäntavasta.

Nämä kohteet ovat vain muutamia esimerkkejä etäisistä matkakohteista, joissa historia herää henkiin. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua menneisyyteen ja kokea historian vaikutus nykypäivään. Vaikka nämä kohteet saattavat vaikuttaa kaukaisilta, ne ovat vierailun arvoisia niille, jotka haluavat oppia lisää maailmasta ja sen historiasta.

Historiallisen arkkitehtuurin helmipisteet maailmassa

Historiallinen arkkitehtuuri on yksi tärkeimmistä tapoista ymmärtää menneisyyttä ja kulttuuriperintöämme. Maailma on täynnä upeita rakennuksia, jotka edustavat monien eri aikakausien taitoa ja kauneutta. Tässä artikkelissa käsittelemme muutamia historiallisten rakennusten helmipisteitä ympäri maailmaa.

Ensinnäkin, Euroopan sydämessä sijaitseva Notre-Dame de Paris on yksi maailman tunnetuimmista historiallisista rakennuksista. Tämä goottilainen katedraali on ollut osa Pariisin maisemaa jo yli 800 vuoden ajan. Sen kauniit holvikaaret, ruusukapitellit ja veistetyt patsaat ovat hämmästyttäviä todisteita keskiaikaisesta arkkitehtuurista.

Toiseksi, Aasian puolella sijaitseva Kiinan muuri on yksi historian suurimmista ihmeistä. Tämä massiivinen puolustusrakenne on yli 13 000 mailia pitkä ja se rakennettiin useiden dynastioiden aikana. Muurin rakentaminen aloitettiin noin 200 eKr. Se tarjoaa upean näkymän ympäröiville vuorille ja laaksoille ja on yksi maailman suosituimmista turistikohteista.

Kolmanneksi, Intian Taj Mahal on yksi maailman kauneimmista rakennuksista. Tämä valkoinen marmorinen mausoleumi sijaitsee Agran kaupungissa, ja se rakennettiin Mogulien hallitsijan Shah Jahanin vaimon muistoksi. Rakennuksen kauniit kuvioinnit, koristeet ja mosaiikit ovat todella henkeäsalpaavia.

Neljänneksi, Etelä-Amerikassa Machu Picchu on erittäin merkittävä historiallinen kohde. Tämä inkavaltion rauniot sijaitsevat Perussa Andeilla, ja ne ovat yli 600 vuotta vanhoja. Rakennukset ovat hämmästyttävän hyvin säilyneitä ja osoittavat inkavaltion taidetta ja arkkitehtuuria.

Lopuksi, Lähi-idässä sijaitseva Petra Jordanian on yksi maailman vaikuttavimmista historiallisista kohteista. Se oli muinainen Nabatean pääkaupunki, jonka asukkaat olivat mestareita kalliomuodostelmien kaivertamisessa. Nämä kalliomuodostelmat ovat edelleen hämmästyttäviä esimerkkejä antiikin arkkitehtuurista.

Näiden historiallisten kohteiden lisäksi on monia muita upeita esimerkkejä historiallisesta arkkitehtuurista ympäri maailmaa. Nämä rakennukset ovat kiehtovia matkakohteita, jotka vetävät puoleensa matkailijoita ja tutkijoita ympäri maailmaa.

Saarihyppely historian merkeissä: Euroopan upeat saaristot

Jos olet intohimoinen historian ystävä ja samalla rakastat saaristomaisemia, Euroopassa on paljon mielenkiintoisia saaria, jotka ovat täynnä historiaa ja kulttuuria. Saarihyppely näillä upeilla saaristoilla on loistava tapa tutustua Euroopan menneisyyteen ja kauniisiin maisemiin.

Monet Euroopan saarista ovat säilyttäneet vanhan ajan charmiaan ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin. Esimerkiksi Kreikan Santorinin saari on kuuluisa valkoisista taloistaan, sinisistä kupoleistaan ja ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, joka juontaa juurensa antiikin Kreikan aikaan.

Myös Italiassa sijaitseva Sisilian saari on täynnä historiaa ja kulttuuria. Taorminan antiikin teatteri on yksi maailman parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista ja sen ympärillä olevat rauniot kertovat tarinaa saaren menneisyydestä. Kreetan saari Kreikassa on toinen hieno esimerkki saaresta, jolla on rikas historia. Se oli minolaisen kulttuurin kotipaikka ja siellä on edelleen nähtävissä muinaisen Knossoksen palatsin rauniot.

Euroopan pohjoisosissa on myös upeita saaristoja. Sijaitsevat Norjan rannikolla olevat Lofotenin saaret ovat tunnettuja upeista maisemistaan, kalastuksestaan ja kalasäilykkeistään. Saariston pohjoisimmat osat kuuluvat jopa arktiseen alueeseen.

Saarihyppely historian merkeissä tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri aikakausien kiehtovaan historiaan ja samalla nauttia henkeäsalpaavista maisemista Euroopan saarilla. Jokainen saari on ainutlaatuinen, tarjoten matkailijoilleen unohtumattomia kokemuksia.