Paras viinialueet vierailla viinin ystäville

Paras viinialueet vierailla viinin ystäville

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Paras viinialueet vierailla viinin ystäville

Viinin ystäville on useita maailmanlaajuisia viinialueita, joissa he voivat nauttia laadukkaista viineistä upeassa ympäristössä. Tässä artikkelissa tarkastellaan parhaita viinialueita, joilla vierailu on pakollista.

Loiren laakso Ranskassa on yksi Euroopan vanhimmista viinialueista, joka tunnetaan erityisesti kuohuviineistään ja valkoviineistään. Alueelle matkaavat voivat nauttia myös upeista linnoista, kauniista maisemista ja herkullisesta ruoasta.

Italia on maailmankuulu viini- ja ruokamaa, ja Toscana on yksi sen suosituimmista viinialueista. Chianti on alueen pääviini, jota voi maistaa lukuisilla tiloilla ja viinitiloilla. Toscana on myös täydellinen paikka historiaa ja kulttuuria rakastaville matkailijoille.

Etelä-Afrikassa Kapkaupungin lähellä sijaitseva Stellenbosch on toinen upea viinialue, joka tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ja herkullisia viinejä. Alueella on lisäksi monia tiloja, jotka tarjoavat opastettuja kierroksia ja maisteluita.

Kalifornian Napa Valley on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista viinialueista, joka tunnetaan erityisesti Cabernet Sauvignon -viineistään. Alueella on yli 400 viinitilaa, joissa vierailijat voivat nauttia näkymistä ja maistella paikallisia viinejä.

Espanjan Rioja on toinen suosittu Euroopan viinialue, joka tunnetaan monipuolisesta valikoimastaan. Alue on myös tunnettu upeista viinitiloistaan, jotka tarjoavat vierailijoille opastettuja kierroksia ja maisteluita.

Lopuksi, Australian Barossa Valley on yksi maan tärkeimmistä viinialueista, joka tunnetaan erityisesti Shiraz-viineistään. Alueella on yli 150 viinitilaa, jotka tarjoavat vierailijoille upeita maisemia ja herkullisia viinejä.

Nämä ovat vain muutamia maailman parhaista viinialueista, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia viinin ystäville. Riippumatta siitä, mihin matkustat, varmista, että otat aikaa maistellaksesi paikallisia viinejä ja nauttiaksesi upeista maisemista.

Matka viinin ystäville: Parhaat viinialueet Suomessa

Suomi on tunnettu kylmästä ilmastostaan, jossa talvet ovat pitkiä ja pimeitä. Kuitenkin harva tietää, että maassa kasvaa myös viinirypäleitä! Viininviljely on vakiintunut Suomeen vasta hiljattain, mutta se on jo saanut huomattavaa suosiota viininystävien keskuudessa.

1

Eloisat maalaismaisemat ja herkulliset pohjoismaiset maut houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden, ja viinitilojen vierailu on mielenkiintoinen tapa tutustua Suomen maaseutuun. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat viinialueet Suomessa, jotka tarjoavat vierailijoille unohtumattoman matkan viinin maailmaan.

Vaasan seutu

Pohjanmaan Vaasan seutu on yksi Suomen merkittävimmistä viinialueista. Alueella toimii useita viinitiloja, jotka ovat erikoistuneet tuottamaan laadukasta viiniä paikallisista marjoista, kuten lakasta ja mustikasta.

Vierailijat voivat nauttia syksyisestä tunnelmasta marjapelloilla ja osallistua rypäleiden poimintaan. Vaasan seudulla toimii myös ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia yhdessä alueen viinien kanssa.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on viehättävä saaristoalue, joka tunnetaan laadukkaista omenoistaan ja hienostuneesta ruokakulttuuristaan. Alueella toimii myös useita pieniä viinitiloja, jotka ovat erikoistuneet tuottamaan laadukasta omenaviiniä.

Vierailijat voivat nauttia kauniista merimaisemista ja tutustua alueen rikkaaseen historiaan. Ahvenanmaalla vieraillessaan matkailijat voivat osallistua viininmaistajaisiin ja oppia lisää viininvalmistuksesta.

Hämeenlinna

Hämeenlinna sijaitsee eteläisessä Suomessa ja se on tunnettu kauniista järvimaisemistaan sekä historiallisesta Hämeen linna -linnoituksestaan. Alueella toimii myös useita viinitiloja, jotka tuottavat laadukasta viiniä suomalaisista marjoista.

Vierailijat voivat nauttia upeasta järvimaisemasta ja maistella alueen viinejä paikallisten herkkujen kera. Matkailijat voivat myös osallistua opastetuille kierroksille ja oppia lisää alueen viininviljelyksestä.

2

Yhteenveto

Suomen viinialueet tarjoavat vierailijoille upeita elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua maan ainutlaatuiseen viininviljelyyn. Vaasan seudun marja- ja hedelmäviinit, Ahvenanmaan omenaviinit sekä Hämeenlinnan marjaviinit ovat kaikki kokeilemisen arvoisia.

Olipa kyseessä sitten syksyinen marjapellon tunnelma tai upea järvimaisema, Suomen viinialueet ovat ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita viinin ystäville.

Suomalaisen viinikulttuurin helmet: Parhaat viinialueet vierailla

Vaikka Suomi ei ole maailman tunnetuimpia viininvalmistajia, se tarjoaa silti useita mielenkiintoisia viinialueita vierailla. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen parhaat viinialueet ja miksi ne ovat vierailun arvoisia.

Ensinnäkin, Ahvenanmaa on yksi Suomen tärkeimmistä viinintuottajista. Saariston ainutlaatuinen ilmasto ja maaperä ovat luoneet ideaaliset olosuhteet rypäleiden kasvattamiseen. Ahvenanmaalla on useita pieniä viinitiloja, jotka tuottavat korkealaatuisia viinejä. Matkailijat voivat nauttia paikallisista viineistä maistelutiloilla ja tutustua saaren kauniisiin maisemiin samalla.

Toiseksi, Etelä-Savo tunnetaan myös hyvistä viininviljelyalueistaan. Mikkeli on erityisen suosittu alue, jossa on useita viinitiloja ja -ravintoloita. Tämä alue on erityisen houkutteleva matkailijoille, jotka haluavat nauttia viinin lisäksi myös upeista järvimaisemista.

Kolmanneksi, Kymenlaakson viinialue on yksi Suomen vanhimmista. Kymenlaakson maaperä on hyvin monipuolinen, mikä antaa viineille erityisen maun. Tämä alue on myös tunnettu siitä, että siellä kasvatetaan joitakin Suomen parhaimmista rypälelajikkeista. Kymenlaakson viinitilat ovat avoinna ympäri vuoden, ja niiden maistelutilat tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua alueen viineihin.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on Satakunnan viinialue. Tämä alue on yksi Suomen uusimmista viinintuottajista, mutta se on jo tehnyt nimensä tunnetuksi korkealaatuisten viiniensä ansiosta. Alueen ilmasto ja maaperä ovat ihanteelliset rypäleiden kasvattamiseen, ja paikalliset viininvalmistajat ovat ottaneet kaiken irti näistä olosuhteista. Satakunnassa on useita viinitiloja, jotka tarjoavat mielenkiintoisia kierroksia ja maistelutilaisuuksia.

Kaiken kaikkiaan, Suomi tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita viinialueita, jotka ovat vierailun arvoisia. Ahvenanmaan ainutlaatuinen ilmasto, Etelä-Savon kauniit järvimaisemat, Kymenlaakson monipuolinen maaperä ja Satakunnan korkealaatuiset viinit ovat kaikki osa Suomen kasvavaa viinikulttuuria. On aika pakata laukut ja lähteä matkaan löytääksesi Suomen viinikulttuurin helmet!

Viinimatka Suomeen: Tutustu parhaisiin viinialueisiin

Vaikka Suomi ei ole tunnettu viinintuotantomaa, maasta löytyy useita mielenkiintoisia viinialueita, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat viinialueet Suomessa, joiden maisemat ja viinit varmasti yllättävät ja ihastuttavat sinut.

Ensimmäinen alueemme on Ahvenanmaa, joka sijaitsee lähellä Ruotsin rannikkoa. Ahvenanmaalla on pitkä perinne omenaviinin valmistuksessa, mutta viime vuosina myös rypäleistä valmistettujen viinien tuotanto on lisääntynyt. Alueella on useita pieniä viinitiloja, joissa voi tutustua paikallisiin viineihin ja nauttia kauniista saaristomaisemista.

Toinen alueemme on Etelä-Savo, jossa sijaitsee Suomen vanhin viinitila, Pihamaa. Tila on tunnettu laadukkaista marjaviineistään, erityisesti lakka- ja tyrniviineistä. Viinintekijät käyttävät tilalla perinteisiä menetelmiä, mikä takaa viinien korkean laadun. Alueen kauniit järvimaisemat ja idylliset pikkukylät tekevät vierailusta unohtumattoman.

Kolmas alueemme on Hämeenlinnan lähellä sijaitseva Evo, jossa toimii Suomen suurin viinitila, Evo Vineyard. Tila valmistaa laadukkaita rypäleviinejä ja sen viinit on palkittu useilla kansainvälisillä kilpailuilla. Evo Vineyardilla voi tutustua viinitilan toimintaan ja nauttia alueen kauniista metsämiljööstä.

Viimeinen alueemme on Mustion Linna Raaseporissa, joka tunnetaan paitsi upeista linna- ja puutarhamaisemistaan myös omasta viinitilastaan. Mustion Linna valmistaa laadukkaita rypäle- ja marjaviinejä ja sen viinit ovatkin saaneet paljon kehuja. Viinitilalla järjestetään myös viininmaistajaisia, joissa voi nauttia viinien lisäksi tunnelmallisesta miljööstä.

Vaikka Suomi ei olekaan perinteinen viinintuottaja, maassa on kuitenkin mielenkiintoisia viinialueita, jotka kannattaa ehdottomasti kokea. Ahvenanmaan saaristomaisemat, Etelä-Savon idylliset järvimaisemat, Evon kaunis metsäluonto sekä Mustion Linnan upeat puutarhamaisemat tarjoavat vierailijoille unohtumattomia elämyksiä ja herkullisia makuelämyksiä.

Parhaat viinimatkat Suomessa: Vieraile viinitiloilla ja -alueilla

Viinimatkat ovat suosittuja ympäri maailmaa, mutta tiesitkö, että Suomessa on myös loistavia viininmaistelupaikkoja? Tässä artikkelissa esittelemme parhaat viinimatkat Suomessa, joilla pääset tutustumaan paikallisiin viinitiloihin ja -alueisiin.

Suomen ilmasto ei ehkä ole paras mahdollinen viininviljelylle, mutta siitä huolimatta maassa on useita erinomaisia viinitiloja. Yksi näistä on Mustila Viini, joka sijaitsee Kotkassa. Mustila Viini valmistaa suussasulavia viinejä esimerkiksi kotimaisesta mansikasta ja tyrnistä. Viinitilan vieraana pääset näkemään, miten viiniä valmistetaan ja tietenkin maistelemaan tuotteita.

Toinen suomalainen viinitila, joka kannattaa ehdottomasti lisätä matkaohjelmaan, on Lepaan Viini. Tila sijaitsee Hattulassa ja tarjoaa upean kokemuksen viinin ystäville. Lepaan Viini tunnetaan erityisesti laadukkaista kuohuviineistään, jotka ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja. Vierailun aikana saat tutustua viinitarhaan ja kellaritiloihin sekä tietysti maistella herkullisia viinejä.

Jos haluat lähteä viinimatkalle hieman kauemmas, suuntaa Turkuun. Siellä sijaitsee Åland Vingård, joka on yksi Suomen suurimmista viinitiloista. Tilalla on laaja valikoima erilaisia viinejä, joista suosituimpia ovat valkoviinit. Vierailu Åland Vingårdilla sisältää opastetun kierroksen tilalla sekä maistelun.

Lopuksi ei kannata unohtaa Ahvenanmaata, joka on tunnettu erityisesti omenaviineistään. Ahvenanmaalle kannattaa tehdä viikonloppumatka ja tutustua esimerkiksi Stallhagenin viinitilaan. Tämä tila on erikoistunut omenaviinien valmistukseen ja sen tuotteita löytyy monista ravintoloista ympäri Suomea. Vieraillessasi Stallhagenilla pääset näkemään, miten omenaviiniä valmistetaan ja tietenkin maistelemaan herkullisia tuotteita.

Suomessa on siis paljon mielenkiintoisia paikkoja, joissa voit tutustua paikallisiin viineihin ja viinitiloihin. Parhaat viinimatkat Suomessa tarjoavat upeita kokemuksia ja elämyksiä kaikille viinin ystäville.

Maista Suomen viinejä: Parhaat viinialueet vierailuille

Suomi tunnetaan yleensä kylmänä maana, joten viininvalmistus ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. Mutta Suomessa on todellakin useita alueita, joilla kasvatetaan rypäleitä ja valmistetaan laadukkaita viinejä. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat viinialueet Suomessa vierailuille ja kerromme, mitkä viinit kannattaa ehdottomasti maistaa.

Yksi suosituimmista viinialueista Suomessa on Fiskarsin alue, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tämä kaunis alue on täynnä pieniä tiloja, joilla viljellään erilaisia rypälelajikkeita, kuten Rondo, Solaris ja Cabernet Cortis. Tällä alueella on useita viinitiloja, joista voi ostaa paikallisia viinejä ja nauttia viininmaisteluista. Yksi suosituimmista tiloista on Fiskarsin Panimo & Viinitila, joka tunnetaan erityisesti herkullisesta punaviinistään.

Toinen suosittu viinialue Suomessa on Ahvenanmaa, joka sijaitsee Turun saaristossa. Ahvenanmaa on tunnettu paitsi kauniista maisemistaan, myös laadukkaista viineistään. Alueella on useita tiloja, joilla viljellään rypäleitä ja valmistetaan viinejä. Ahvenanmaan erikoisuus ovat erilaiset marjaviinit, kuten vadelmaviini, mansikkaviini ja mustikkaviini. Yksi suosituimmista tiloista on Stallhagenin panimo ja viinitila, joka on erikoistunut laadukkaiden oluiden ja viinien valmistamiseen.

Kolmas alue, joka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, on Pohjois-Savon Rautalammin alue. Tämä alue on tunnettu erityisesti Valkoviinifestivaaleistaan, joissa voi maistella erilaisia ​​valkoviinejä ympäri Suomea. Alueella on myös useita pieniä tiloja, jotka tarjoavat paikallisia viinejä ja viininmaisteluja.

Kaiken kaikkiaan Suomi on täynnä yllätyksiä ja yksi niistä on sen kasvava viiniteollisuus. Fiskarsin, Ahvenanmaan ja Rautalammin alueet ovat vain muutamia esimerkkejä paikoista, joissa voit nauttia laadukkaista paikallisista viineistä ja upeista maisemista. Joten seuraavan kerran kun haluat kokeilla jotain uutta, harkitse matkaa Suomen viinialueille!

Koe Suomen viiniosaaminen: Parhaat viinialueet vierailijoille

Suomen viiniosaaminen on kehittynyt valtavasti viime vuosikymmeninä. Monet ihmiset eivät ehkä tiedä, että Suomessa on monia laadukkaita viinitiloja ja viinialueita, jotka ovat vierailun arvoisia.

Yksi parhaista tavoista tutustua Suomen viiniosaamiseen on vierailla maan parhailla viinialueilla. Suomen ilmasto ei ole helppo viininviljelyyn, joten suomalaiset viinit ovat yleensä raikkaita ja kevyitä. Paras aika vierailla viinialueilla on kesäkuukausina, kun viinitarhat ovat täynnä elämää ja kauneutta.

Yksi suosituimmista viinialueista Suomessa on Ahvenanmaa. Tämä saaristoalue on tunnettu kauniista maisemistaan ja kasvattaa monia erilaisia rypäleitä. Ahvenanmaalla voi nauttia paikallisista viineistä ja samalla ihailla upeita näkymiä merelle.

3

Toinen suosittu viinialue on Turun saaristo. Tämä alue tarjoaa vierailijoille monia mahdollisuuksia tutustua suomalaisiin viineihin ja nauttia kauniista luonnosta. Turun saaristossa sijaitsee useita viinitiloja, joissa on mahdollisuus osallistua opastettuihin kierroksiin ja maistella paikallisia viinejä.

Suomen etelärannikolla sijaitseva Uusimaa on myös suosittu viinialue vierailijoille. Tällä alueella on monia pieniä ja keskisuuria viinitiloja, joissa viljellään erilaisia rypäleitä. Uusimaan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja keveydestään, ja niitä voi nauttia esimerkiksi paikallisissa ravintoloissa ja viinitapahtumissa.

Suomen viiniosaaminen on kehittynyt huomattavasti viime vuosina, ja maassa on paljon tarjottavaa viinin ystäville. Nämä mainitut viinialueet ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä Suomessa on tarjolla. Jokainen viinitila ja viinialue tarjoaa oman ainutlaatuisen elämyksensä vierailijoille. Jos olet kiinnostunut viineistä ja upeista maisemista, kannattaa harkita vierailua Suomen parhailla viinialueilla.

Suomen viiniparatiisit: Tässä ovat parhaat viinialueet vierailuille

Suomessa on paljon kauniita paikkoja, joissa voit nauttia upeasta viinielämyksestä. Suomen viinialueet tarjoavat monia mahdollisuuksia tutustua viininmaisteluun ja samalla nauttia kauniista maisemista. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat viinialueet Suomessa, joissa voit lomailla ja tutustua viinintuotantoon.

1. Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on yksi suosituimmista matkakohteista Suomessa. Ahvenanmaalla on oma viinitila, joka tunnetaan nimellä Stallhagen. Stallhagen valmistaa erilaisia ​​viinejä, kuten valkoviiniä, punaviiniä ja kuohuviiniä. Viinitila tarjoaa opastettuja kierroksia, joissa saat tietoa viininvalmistuksesta ja maistella erilaisia ​​viinejä.

2. Lappeenranta

Lappeenrantaa ei ehkä ensimmäisenä ajattele viinialueena, mutta siellä sijaitsee yksi Suomen tunnetuimmista viinitiloista. Kyseessä on Valtakunnan Viinitila, jolla on pitkät perinteet viininvalmistuksessa. Viinitilan viinejä on palkittu useissa kansainvälisissä kilpailuissa.

3. Punkaharju

Punkaharjulla sijaitsee Pihamaan Viinitila, joka on tunnettu erityisesti marjavalkoviinistään. Tämä viinitila panostaa ekologiseen viljelyyn ja ympäristöystävällisiin tuotantomenetelmiin. Pihamaan Viinitilalla on myös oma ravintola, jossa voit nauttia paikallisista herkuista ja tietysti viineistä.

4. Teijo

Teijon alueella sijaitsee Lepaan Viinitila, joka on erikoistunut metsämansikan viljelyyn viininvalmistukseen. Viinitila tunnetaan erityisesti maistuvasta mansikkaviinistään, joka on saanut paljon hyviä arvioita. Lepaan Viinitilalla on monipuolinen vierailukeskus, joka tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille.

5. Juuka

Juuka on pieni kylä Pohjois-Karjalassa, jossa sijaitsee Viiniköynnös Ollinmäki. Kyseessä on Suomen pohjoisin viinitila, jossa viljellään marjoja ja hedelmiä viinin valmistukseen. Viiniköynnös Ollinmäen viinit ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja, ja tila onkin suosittu vierailukohde.

Näillä viinialueilla on paljon tarjottavaa viininystäville. Voit nauttia upeasta luonnosta ja samalla tutustua paikalliseen viinintuotantoon. Jokaisella viinitilalla on oma erikoisuutensa, joten voit valita oman suosikkisi ja nauttia unohtumattomasta lomasta Suomen kauniilla viinialueilla.

Viininystävän opas Suomeen: Parhaat viinialueet vierailukohteina

Viini on ollut osa ihmiskunnan historiaa jo tuhansia vuosia. Ja kun se tulee viineihin, Suomella on paljon tarjottavaa. Tässä oppaassa esittelemme parhaat viinialueet Suomessa ja miksi ne ovat vierailun arvoisia.

Etelä-Suomi on yksi Suomen suosituimmista alueista viinin ystäville. Alueen ilmasto on suotuisa viinien kasvattamiseen, ja sieltä löytyy monia tunnettuja viinitiloja. Hanko on suosittu kohde viinin ystäville sen kauniiden maisemien ja laajan valikoiman viinejä. Loviisan viinifestivaalit houkuttelevat myös monia vieraita, joita kiinnostavat alueen paikalliset viinit.

Pohjois-Savossa sijaitseva Kuopio on toinen suosittu kohde viinimatkailijoille. Kaupungin lähellä sijaitsee Tahkon viinitila, joka tarjoaa erilaisia ​​viinikierroksia ja maistelutilaisuuksia. Savonlinnassa voi nauttia paikallisista herkuista ja viineistä, kun taas Rantasalmella sijaitseva Sälinkää tarjoaa ainutlaatuisen viinikokemuksen upeissa järvimaisemissa.

Lapin syrjäisessä Eräpyhässä sijaitseva Arctic Berry Farm on erityinen kohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen paikallisiin marjoihin ja viineihin. Käynti tällä tilalla on ehdoton kokemus viinin ystäville, jotka haluavat nauttia Lapin luonnosta samalla maistellen herkullisia juomia.

Lopuksi, Ahvenanmaa on suosittu matkakohde, jossa voi nauttia monista paikallisista viineistä. Alueella on useita pieniä viinitiloja, joilla tuotetaan ainutlaatuisia ja laadukkaita viinejä. Ahvenanmaalle kannattaa suunnata, jos kaipaat todellista rentoutumista ja makuelämyksiä.

Tässä oppaassa olemme esitelleet vain muutaman Suomen upeista viinialueista. Suomi on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, joissa voit nauttia paikallisista viineistä ja upeista maisemista. Kannattaa lähteä rohkeasti seikkailulle ja löytää uusia viinialueita, jotka odottavat sinua.

Tutustu Suomen viinikulttuuriin: Matka parhaille viinialueille

Tervetuloa Suomen viinikulttuurin maailmaan! Vaikka moni yhdistää viinin Ranskaan tai Italiaan, Suomessa on myös vahva viinikulttuuri. Tässä artikkelissa tutustutaan Suomen parhaisiin viinialueisiin ja niiden tarjoamiin elämyksiin.

Suomen viinialueista tunnetuin on ehdottomasti Ahvenanmaa. Alue onkin Suomen aurinkoisin paikka ja sopii erinomaisesti viininviljelyyn. Ahvenanmaalla sijaitsee useita viinitiloja, joista monet tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua tilojen toimintaan ja maistella paikan päällä tuotettuja viinejä. Suosittelemme ehdottomasti vierailua esimerkiksi Stallhagenin tai Önningebyn viinitiloilla.

Toinen Suomen merkittävä viinialue on Hämeenlinnan lähellä sijaitseva Evo. Alueella on yli 20 vuotta viljelty rypäleitä ja tuotettu viiniä. Evo Viinitila on avoinna ympäri vuoden, joten voit vierailla siellä milloin tahansa ja nauttia tilan tunnelmasta sekä maistella herkullisia viinejä.

Lopuksi mainittakoon vielä Lappeenrannan suunnalla sijaitseva Puhakan viinitila. Tämä tila on erikoistunut marjaviineihin, joita on tarjolla monia erilaisia. Puhakan viinitila on avoinna tilauksesta, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja varata vierailuaika etukäteen.

Suomen viinialueet tarjoavat matkailijoille upeita elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua kotimaiseen viinikulttuuriin. Tule siis rohkeasti tutustumaan viinitiloihin ja maistelemaan herkullisia kotimaisia viinejä!