Opas maailman vaikuttavimpiin taidegallerioihin ja museoihin

Opas maailman vaikuttavimpiin taidegallerioihin ja museoihin

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Opas maailman vaikuttavimpiin taidegallerioihin ja museoihin

Tervetuloa oppaaseen maailman vaikuttavimpiin taidegallerioihin ja museoihin! Tämä opas vie sinut matkalle ympäri maailmaa, jossa pääset näkemään upeita taidekokoelmia ja kokemaan unohtumattomia hetkiä.

Taidegalleriat ja museot ovat paikkoja, joissa voi uppoutua taiteen maailmaan ja kokea sen voiman. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua eri aikakausien taiteeseen ja saada uusia näkökulmia maailmaan. Tässä oppaassa esitellään muutamia maailman vaikuttavimpia taidegallerioita ja museoita.

Louvre, Pariisi, Ranska

Louvre on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista taidegallerioista. Se sijaitsee Pariisin keskustassa ja sisältää yli 35 000 taideteosta. Louvressa on paljon nähtävää, mutta yksi sen kuuluisimmista teoksista on Leonardo da Vincin Mona Lisa.

Metropolitan Museum of Art, New York, USA

Metropolitan Museum of Art on yksi suosituimmista museoista Yhdysvalloissa. Se sijaitsee New Yorkin Manhattanilla ja sisältää yli kaksi miljoonaa taideteosta. Metropolitain kokoelmasta löytyy muun muassa antiikin Kreikan ja Rooman taiteen lisäksi myös modernia taidetta.

Pradon museo, Madrid, Espanja

Pradon museo sijaitsee Madridin keskustassa ja on yksi maailman vaikuttavimmista taidegallerioista. Museossa on laaja kokoelma Espanjan mestariteoksia, kuten Velázquezin Las Meninas ja Goyan Mustat taulut.

British Museum, Lontoo, Englanti

British Museum on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista museoista. Se sijaitsee Lontoon keskustassa ja sisältää yli kahdeksan miljoonaa esinettä. British Museumin kokoelmiin kuuluvat muun muassa antiikin Egyptin ja Kreikan taideteokset sekä arkeologiset löydöt eri puolilta maailmaa.

Guggenheim-museo, Bilbao, Espanja

Guggenheim-museo sijaitsee Bilbaossa, Espanjassa, ja se tunnetaan futuristisesta arkkitehtuuristaan ​​ja moderneista taidenäyttelyistään. Museossa on laaja kokoelma modernia ja nykytaidetta, mukaan lukien teoksia Pablo Picassolta ja Salvador Dalilta.

1

Tämä opas tarjoaa vain pienen maistiaisen maailman vaikuttavimmista taidegallerioista ja museoista. Näiden paikkojen vierailu voi olla unohtumaton kokemus, joka avaa silmät uusille näkökulmille ja inspiroi luovuutta. Jos etsit uusia tapoja laajentaa taideosaamistasi, suuntaa seuraavaksi johonkin näistä upeista paikoista ja koe taiteen voima itsellesi.

Lontoon taidegalleriat ja museot – Lontoon tärkeimmät kohteet

Lontoo on tunnettu ympäri maailman sen kulttuurisista nähtävyyksistä, erityisesti taidegallerioista ja museoista. Tässä artikkelissa kerromme sinulle Lontoon tärkeimmistä kohteista, joita et halua missata matkustaessasi kaupunkiin.

National Gallery on yksi Lontoon merkittävimmistä taidegallerioista. Se sisältää yli 2 300 taideteosta, joista monet ovat peräisin keskiajalta ja renessanssiajalta. Galleria sijaitsee Trafalgar Squarella, joka on yksi Lontoon suosituimmista aukioloista.

British Museum on toinen ikoninen Lontoon nähtävyys. Museossa on yli 8 miljoonaa esinettä, jotka edustavat ihmiskunnan historian eri vaiheita. Kokoelman huippukohtiin kuuluvat muumiot Egyptistä ja Elginin marmoriveistokset Kreikasta.

Tate Modern on maailman johtavia moderneja taidegallerioita. Se sijaitsee Bankside-alueella Thamesjoen rannalla. Galleriaan sisältyy laaja valikoima taideteoksia modernista taiteesta nykytaiteeseen asti. Sisäänkäynti on ilmainen, mutta erityisnäyttelyihin voi olla pientä maksua.

Victoria and Albert Museum on maailman suurin taideteollisuuden ja designin museo. Se sijaitsee Etelä-Kensingtonissa ja sisältää yli 2,3 miljoonaa esinettä, mukaan lukien korut, vaatteet, huonekalut ja veistokset.

National Portrait Gallery on toinen Trafalgar Squarella sijaitseva galleria. Se on keskittynyt henkilöiden muotokuviin, erityisesti brittiläisiin kuuluisuuksiin. Galleriassa on yli 11 000 taideteosta, kuten William Shakespearen, Winston Churchillin ja Queen Elizabeth II:n muotokuvat.

Lontoon liikenne on erittäin kätevä tapa matkustaa kaupungin läpi, joten voit helposti kiertää nämä upeat kohteet. Voit myös hyödyntää opastettuja kierroksia, joita tarjotaan monissa museoissa.

Kokonaisuudessaan Lontoon taidegallerioilla ja museoilla on paljon tarjottavaa, ja ne ovat loistava tapa viettää päivä tai useampi kaupungissa. Näiden kulttuuristen helmiin tutustuminen antaa sinulle mahtavan kuvan Lontoon historiasta ja nykyisyydestä.

Rooman taidegalleriat ja museot – Rooman tärkeimmät kohteet

Kun matkustat Roomaan, saat nauttia monista maailman tunnetuimmista taidegallerioista ja museoista. Ne kaikki tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua taiteen historiaan ja Rooman kulttuuriin. Tässä artikkelissa esittelemme Rooman tärkeimmät kohteet, joita ei kannata missata.

Ensimmäinen pysäkki olisi Vatikaanin museot, jotka ovat yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä taidekokoelmista. Näiden gallerioiden kokoelma sisältää teoksia antiikin ajoilta aina moderniin aikaan. Se sisältää kuuluisia veistoksia, kuten Laocoönin ryhmän ja Apollon Belvederenin sekä freskoja, kuten Sikstuksen kappelin kattona olevan Michelangelon ”Luominen” -teoksen.

Toinen kohde on Galleria Borghese, joka sijaitsee puutarhan sydämessä. Se tunnetaan maailmankuuluista barokki-veistoksistaan, kuten Berninin ”Apollo ja Daphne” ja ”David”. Museossa on myös taideteoksia Caravaggiolta, Raffaelilta ja Tizianilta.

Kolmas kohde on Capitolini-museo, joka on Rooman vanhin museo. Museossa on laaja valikoima antiikin ajan veistoksia, kuten Rooman symboli, She-wolf (Lupa Capitolina), sekä taideteoksia, kuten Caravaggion ”Johannes Kastajan ristiinnaulitseminen”. Lisäksi museo tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän Forum Romanumille.

Neljäs kohde on Ara Paciksen museo, joka sijaitsee Augustuksen mausoleumin vieressä. Museon nimi tarkoittaa ”Rauhan alttaria” ja sen perusti keisari Augustus. Museo tarjoaa monia merkittäviä esineitä Rooman historian varrelta, kuten Prima Portan Augustus-veistoksen ja Venuksen Felix-veistoksen.

Viimeinen mutta ei vähäisin on Palazzo Barberini, joka on yksi Rooman kauneimmista barokkitaloista. Se tunnetaan erityisesti sen taidekokoelmasta, joka sisältää teoksia Rafaelilta, Caravaggiolta, Tizianilta ja van Dyckiltä. Museossa on myös upea fresko, Guido Renin ”Aurora”, joka kattaa katon.

Nämä ovat vain muutamia Rooman tärkeimmistä kohteista, joita ei kannata missata. Jokainen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen Rooman taiteesta ja kulttuurista. Muista, että matka Roomaan on matka menneisyyteen, joka tulee aina olemaan osa nykyisyyttämme.

New Yorkin taidegalleriat ja museot – New Yorkin tärkeimmät kohteet

New York on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuurikaupungeista, joka houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa. Kaupungissa on lukuisia museoita ja taidegallerioita, joista löytyy jotain kaikille. Tässä artikkelissa tarkastelemme New Yorkin tärkeimpiä kohteita, kun kyseessä on taide ja kulttuuri.

Yksi tunnetuimmista museoista kaupungissa on Metropolitan Museum of Art, joka sijaitsee Upper East Sidella. The Met, kuten sitä yleisesti kutsutaan, on yksi maailman suurimmista taidemuseoista, ja se sisältää yli kaksi miljoonaa taideteosta. Museon kokoelmiin kuuluu esimerkiksi antiikin Egyptin artefakteja, eurooppalaisia maalauksia ja veistoksia sekä amerikkalaista taidetta. The Metin vierailu on ehdottomasti yksi New Yorkin kulttuuritarjonnan kohokohdista.

Toinen tärkeä museo New Yorkissa on Museum of Modern Art eli MoMA. Tämä Midtown Manhattanilla sijaitseva museo keskittyy moderniin taiteeseen ja designiin. MoMA:n kokoelmissa on muun muassa Picasson, Van Goghin ja Warholin teoksia. Museolla on myös runsaasti vaihtuvia näyttelyitä, joten siellä voi vierailla useita kertoja vuodessa ja löytää aina jotain uutta nähtävää.

Taidegallerioista yksi tunnetuimmista on Gagosian Gallery, joka sijaitsee Chelsea-alueella. Gagosian Gallery on yksi maailman suurimmista taidegallerioista, ja se esittelee pääasiassa nykytaidetta. Galleria on tunnettu korkealaatuisesta taiteestaan ja siellä on esitelty monien kuuluisien taiteilijoiden teoksia, kuten Jeff Koonsin ja Damien Hirstin.

Toinen tärkeä taidegalleria New Yorkissa on David Zwirner, joka myös sijaitsee Chelseassa. David Zwirner on yksi kaupungin suosituimmista gallerioista, ja se on erikoistunut moderniin ja nykytaiteeseen. Galleriassa on esillä sekä kansainvälisten että paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että New York tarjoaa valtavan määrän erilaisia vaihtoehtoja niille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta ja kulttuurista. Kaupungissa on lukuisia museoita ja taidegallerioita, joista jokainen löytää varmasti jotain mielenkiintoista. Suosittelemme ehdottomasti vierailua The Metissä ja MoMA:ssa, sekä tutustumista ainakin yhteen kaupungin monista taidegallerioista.

Tokion taidegalleriat ja museot – Tokion tärkeimmät kohteet

Tokio on monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa paljon taiteellisia nähtävyyksiä kulttuurin ystäville. Tokion taidegalleriat ja museot tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Japanin rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan.

Yksi suosituimmista kohteista on Tokion kansallisgalleria, joka on yksi maan tärkeimmistä taidekokoelmista. Galleriassa on laaja valikoima japanilaista ja länsimaalaista taidetta, mukaan lukien upeita maalauksia, veistoksia ja keramiikkaa. Vaikuttava arkkitehtuuri ja modernit tilat tekevät vierailusta unohtumattoman elämyksen.

Toinen mielenkiintoinen kohde on Mori Art Museum, joka on erikoistunut moderniin taiteeseen. Museo sijaitsee Roppongin kaupunginosassa ja tarjoaa panoraamanäkymät Tokioon. Näyttelyt vaihtelevat säännöllisesti, joten jokainen vierailu on erilainen. Kyseessä on ehdoton kohde taiteesta kiinnostuneille.

Jos haluaa oppia lisää japanilaisesta taiteesta, kannattaa vierailla Edo-Tokyon museossa. Tämä museo esittelee Edo-kauden (1603-1868) elämää ja kulttuuria Tokiossa. Näyttely sisältää arvokkaita taideteoksia ja erilaisia esineitä, kuten haarniskat ja aseet. Käynti tässä museossa on kulttuurikokemus, joka ei unohdu helposti.

Jos haluaa tietää lisää Japanin historiasta, kannattaa vierailla Tokion kansallisessa museossa. Tämä museo sisältää laajan valikoiman artefakteja, jotka ulottuvat pronssikaudesta moderniin aikaan. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia englanniksi, joten se on hyvä kohde myös niille, jotka eivät puhu japania.

Lopuksi, Ghibli-museo on mielenkiintoinen paikka animaation ystäville. Museo esittelee Studio Ghiblin tunnettujen elokuvien taustalla olevaa käsitöitä ja tekniikoita. Museo sijaitsee Mitakassa, noin 20 minuutin junamatkan päässä Tokiosta. Pidä mielessä, että lippuja pitää ostaa etukäteen, sillä ne menevät nopeasti.

Kaiken kaikkiaan, Tokion taidegalleriat ja museot tarjoavat monipuolisen valikoiman kulttuurinähtävyyksiä, jotka vievät vierailijat matkalle Japanin rikkaaseen historiaan ja taiteeseen. Riippumatta siitä, oletko ensimmäistä kertaa Tokiossa vai oletko tutustunut kaupunkiin jo useamman kerran, nämä kohteet ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Berliinin taidegalleriat ja museot – Berliinin tärkeimmät kohteet

Berliini on tunnettu taiteestaan ja kulttuuristaan, jonka vuoksi kaupungissa on monia erilaisia ​​taidegallerioita ja museoita. Tässä artikkelissa käymme läpi joitain Berliinin tärkeimpiä kohteita taiteen ja kulttuurin ystäville.

Yksi ensimmäisistä paikoista, joihin kannattaa tutustua Berliinissä, on Neues Museum. Museon kokoelmassa on laaja valikoima Egyptin antiikin artefakteja, mukaan lukien kuuluisa Nefertitin patsas. Lisäksi museossa on nähtävissä myös muinaisen Kreikan ja Rooman arkkitehtuurin esimerkkejä.

Toinen suosittu vierailukohde on Pergamon-museo, joka sijaitsee saarella nimeltä Museumsinsel. Tämä museo esittelee laajan kokoelman antiikin Lähi-idän, Bysantin ja islamilaisen taiteen esineitä, mukaan lukien Babylonin portti ja Pergamonin alttari.

Jos olet kiinnostunut modernista taiteesta, sinun ei pidä jättää väliin Hamburger Bahnhof -museota. Tämä museo keskittyy moderniin ja nykytaiteeseen, ja sen kokoelmassa on teoksia tunnetuilta taiteilijoilta kuten Andy Warhol ja Joseph Beuys.

Berliinillä on myös paljon pienempiä ja vähemmän tunnettuja gallerioita, joissa voi nähdä mielenkiintoisia näyttelyitä. Esimerkiksi KW Institute for Contemporary Art on yksi näistä pienemmistä gallerioista, jossa on laaja valikoima modernin taiteen teoksia.

Lopuksi, jos haluat kokea taiteen ja Berliinin historiallisen arkkitehtuurin yhdistelmän, suosittelemme vierailua Alte Nationalgalerie -museoon. Tämä museo sijaitsee Museumsinsel-saarella, ja sen kokoelmassa on saksalaisen ja eurooppalaisen taiteen mestariteoksia 1800-luvulta aina 1900-luvun alkuun asti.

Berliini on todella taiteellinen kaupunki, jolla on paljon tarjottavaa niille, jotka rakastavat kulttuuria ja taidetta. Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua löytämään joitain Berliinin tärkeimmistä kohteista, joita ei kannata missata.

Madridin taidegalleriat ja museot – Madridin tärkeimmät kohteet

Madrid on yksi maailman suosituimmista turistikaupungeista, ja se tunnetaan erityisesti taidegallerioista ja museoistaan. Tämä kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria, ja siellä on runsaasti nähtävää kaikille taidetta rakastaville matkailijoille. Tässä artikkelissa käsittelemme Madridin tärkeimpiä kohteita, kun kyseessä ovat taidegalleriat ja museot.

Yksi Madridin suosituimmista museoista on Pradon museo, joka tunnetaan erityisesti sen laajasta kokoelmasta espanjalaista taidetta. Museossa on useita huippuluokan teoksia, kuten Velázquezin ”Las Meninas” ja Goyan ”Napoleonin palaaminen Madridiin”. Prado on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, joka tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Espanjan taiteen historiaan.

Toinen merkittävä kohde Madridissa on Reina Sofía -museo, joka on omistettu modernille taiteelle. Sieltä löytyy esimerkiksi Picasson tunnettu teos ”Guernican hävitys”. Lisäksi museo on koti monille muille tärkeille nykytaideteoksille, jotka ovat vaikuttaneet taiteen kehitykseen Espanjassa.

2

Kolmas museo, joka kannattaa mainita, on Thyssen-Bornemisza -museo. Se sisältää laajan kokoelman eurooppalaista taidetta, joka ulottuu keskiajalta nykypäivään asti. Museossa on esillä teoksia monilta kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Van Goghilta, Monetilta ja Dalilta.

Jos olet kiinnostunut modernista taiteesta, Matadero Madrid on paikka sinulle. Tämä entinen teurastamo on nyt muutettu moderniksi taidekeskukseksi, joka tarjoaa useita näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Se on erinomainen paikka löytää uusia ja mielenkiintoisia taideprojekteja sekä tutustua espanjalaiseen nykytaiteeseen.

Lopuksi, jos haluat kokea jotain ainutlaatuista, käy CaixaForumin museossa. Tämä museo tunnetaan erityisesti suurista multimediaesityksistään, joissa yhdistyvät musiikki, valaistus ja video. Lisäksi siellä on usein kiinnostavia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa.

Kaiken kaikkiaan Madrid on täynnä upeita taidegallerioita ja museoita, jotka ovat vierailun arvoisia. Prado, Reina Sofía, Thyssen-Bornemisza, Matadero Madrid ja CaixaForum ovat kaikki erinomaisia ​​kohteita, jotka tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Espanjan taiteen rikkaaseen kulttuuriin.

Amsterdamin taidegalleriat ja museot – Amsterdamin tärkeimmät kohteet

Amsterdam on yksi Euroopan kulttuurisesti rikkaimmista kaupungeista, joka tunnetaan laajalti taiteestaan ja historiallisista monumenteistaan. Yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä ovat sen taidegalleriat ja museot, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua paitsi Amsterdamin kulttuuriin myös maailmankuuluun taiteeseen.

Amsterdamin taidegalleriat ja museot ovat monipuolisia ja niitä on paljon. Yksi suosituimmista kohteista on Rijksmuseum, joka on yksi maailman suurimmista taidemuseoista. Siellä voit ihailla hollantilaisten mestarien, kuten Rembrandt van Rijnin ja Johannes Vermeerin, teoksia sekä muita eurooppalaisia taiteilijoita.

Toinen suosittu kohde on Van Gogh -museo, joka on omistettu Vincent van Goghin elämään ja taiteeseen. Sen kokoelma sisältää yli 200 teosta, mukaan lukien monet hänen tunnetuimmista maalauksistaan, kuten ”Auringonkukkia”, ”Tähtikirkas yö” ja ”Itsetunto”.

Stedelijk-museo on modernin taiteen ystäville täydellinen kohde. Se on yksi maailman suurimmista moderneista taiteen museoista ja sen kokoelma sisältää useita satoja teoksia modernin taiteen suurilta nimiltä, kuten Picasso, Chagall ja Mondrian.

Jos olet kiinnostunut Amsterdamin historiasta, sinun pitäisi vierailla Amsterdam Museumissa. Se tarjoaa laajan valikoiman esineitä historian eri aikakausilta sekä interaktiivisen näyttelyn, joka vie sinut ajassa taaksepäin ja antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen.

Lopuksi, jos haluat löytää uusia ja mielenkiintoisia taiteilijoita, Stedelijk-museon vieressä sijaitseva FOAM-museo on loistava kohde. Se on omistettu valokuvaukselle ja nykytaiteelle ja esittelee monipuolisia näyttelyitä kansainvälisiltä taiteilijoilta.

Amsterdamin taidegalleriat ja museot ovat monipuolisia ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua niin paikalliseen kuin kansainväliseenkin taiteeseen ja kulttuuriin. Älä siis missaa näitä tärkeitä kohteita seuraavalla Amsterdamin-matkallasi!

Vatikaanin museot – Vatikaanin kokoelmat ja näyttelyt

Vatikaanin museot ovat yksi maailman parhaista kokoelmista, joka on täynnä uskonnollisia ja historiallisia esineitä. Näyttelyt ovat täynnä yllätyksiä ja räjähdyksiä, jotka tarjoavat vierailijoille todella ainutlaatuisen kokemuksen.

Museossa on valtava määrä taideteoksia, kuten Michelangelon kuuluisa Sikstuksen kappeli ja Rafaelin Stanzen huoneet. Lisäksi Vatikaanin museot sisältävät antiikin Kreikan ja Rooman patsaita ja freskoja, egyptiläisiä artefakteja sekä monia muita historiallisia aarteita eri puolilta maailmaa.

Vaikka kaikki nämä esineet ovat vaikuttavia, yksi parhaista asioista Vatikaanin museoissa on se, että ne ovat kaikki yhdessä paikassa. Tämä tarkoittaa sitä, että vierailija voi nähdä niin paljon kuin haluaa yhden lipun hinnalla. Museot ovat avoinna ympäri vuoden, mutta kesäkuukausina kannattaa varata lippu etukäteen välttääkseen pitkät jonot.

3

Kun käyt Vatikaanin museoissa, on tärkeää muistaa, että monet esineistä ovat erittäin vanhoja ja arvokkaita. Noudata museon sääntöjä, joihin kuuluu esimerkiksi valokuvien ottamisen rajoitukset ja kunnioita ympäristöä. Kiertele rauhallisesti ja nauti kaikista yllätyksistä ja räjähdyksistä, joita museon näyttelyt tarjoavat.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Vatikaanin museot ovat ainutlaatuinen kokemus jokaiselle vierailijalle. Se on täynnä yllätyksiä ja räjähdyksiä, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman. Museossa olevat kokoelmat ja näyttelyt ovat vaikuttavia, mutta mikä tärkeintä, ne auttavat meitä ymmärtämään paremmin maailman historiaa ja kulttuuria.

Louvre-museo – Louvren kokoelmat ja näyttelyt

Louvre, yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista museoista, on täynnä arvokasta taidetta ja historiaa. Se sijaitsee Pariisissa, Ranskassa, ja se on yksi kaupungin suosituimmista matkailukohteista.

Louvre-museon kokoelmat ovat valtavat ja ne sisältävät yli miljoona esinettä, joista vain pieni osa on näytillä yleisölle. Kokoelmien joukossa on antiikin veistoksia, maalauksia, koruja ja esineitä monilta eri aikakausilta ja kulttuureilta.

Yksi Louvren kuuluisimmista veistoksista on Nike Samothraken patsas, joka kuvaa voittajattaren siipiä levittävää jumalatarta. Myös Venus de Milo, kreikkalainen veistos jonka sanotaan olevan noin 2000 vuotta vanha, on toinen kuuluisa veistos. Louvre-museon seinillä roikkuvat Leonardo da Vincin Mona Lisa ja Eugène Delacroixin Taistelu Giaourian kanssa, jotka ovatkin maailman tunnetuimmat taulut.

Louvre on myös tunnettu Egyptin taiteen kokoelmistaan, joissa on muun muassa faaraoiden hautavaatteita ja hieroglyfejä. Erityisen vaikuttavia ovat Assyrian seinämaalaukset, joissa on kuvattuna erilaisia myyttisiä olentoja ja sotakohtauksia.

Museon näyttelyt ovat monipuolisia, ja niitä järjestetään ympäri vuoden eri teemojen ympärillä. Tarkista aina ennakkoon, mitä näyttelyitä on juuri silloin kun vierailet Louvressa.

Jos olet kiinnostunut taiteesta, historiasta tai kulttuurista, Louvre on paikka, jossa sinun täytyy käydä ainakin kerran elämässäsi. Louvren kokoelmien ja näyttelyiden upeus ja monipuolisuus takaavat unohtumattoman kokemuksen kaikille vierailijoille.