Parhaat paikat mennä puutarhanhoito ja puutarhanhoito retriitti

Parhaat paikat mennä puutarhanhoito ja puutarhanhoito retriitti

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Parhaat paikat mennä puutarhanhoito ja puutarhanhoito retriitti

Puutarhanhoito ja luonnossa oleilu ovat loistava tapa rentoutua ja kerätä voimia arjen kiireiden keskellä. Jos olet etsimässä paikkaa, jossa voit yhdistää molemmat, tässä on joitain parhaita paikkoja mennä puutarhanhoito- ja puutarhanhoitoretriitin viettoon.

1. Kew Gardens, Lontoo, Iso-Britannia

Kew Gardens on yksi maailman kauneimmista puutarhoista, joka tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman kokemuksen luonnon kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Puutarha tarjoaa myös erilaisia ​​luokkia ja koulutusohjelmia, jotka auttavat vierailijoita oppimaan lisää kasveista ja niiden hoidosta.

2. Jardin Majorelle, Marrakech, Marokko

Jardin Majorelle on eksoottinen keidas Marrakechin kaupungissa. Puutarhassa on laaja valikoima eksoottisia kasveja, kuten kaktukset ja palmupuut, sekä upea sininen villa, jonka on suunnitellut ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle.

3. Butchart Gardens, Vancouver Island, Kanada

Butchart Gardens on yksi Kanadan suosituimmista turistikohteista, joka houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Puutarha on erityisen kaunis keväällä ja kesällä, jolloin tuhannet kukat kukkivat samanaikaisesti.

4. Huerto de Calisto y Melibea, Salamanca, Espanja

Huerto de Calisto y Melibea on historiallinen puutarha Salamancan kaupungissa, jonka perusteet ovat peräisin 16-luvulta. Puutarha on täynnä mielenkiintoisia kasveja ja historiallisia monumentteja.

5. Villa d’Este, Tivoli, Italia

Villa d’Este sijaitsee upeassa Tivolin kaupungissa Italiassa ja on tunnettu sen kauniista barokkipuutarhoista ja suihkulähteistä. Puutarhassa on myös monia patsaita ja muita taide-esineitä, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen.

Näillä paikoilla voit nauttia upeasta luonnosta, oppia lisää kasvien hoidosta ja rentoutua kauniissa ympäristössä. Muista kuitenkin varata aikaa etukäteen, sillä nämä paikat ovat erittäin suosittuja ja niiden vierailijamäärät voivat olla rajoitettuja.

Suositut puutarhanhoito- ja rentoutumiskohteet

Puutarhanhoito on yksi parhaista tavoista rentoutua ja lisätä mielenrauhaa. Suosittuja puutarhanhoitokohteita ympäri maailmaa ovat: Chelsea Flower Show Lontoossa, Garden of Cosmic Speculation Skotlannissa, Butchart Gardens Kanadassa ja Keukenhof Hollannissa.

Chelsea Flower Show on vuosittainen tapahtuma, joka pidetään toukokuussa Lontoossa. Se on yksi maailman suurimmista puutarhanäyttelyistä, jossa esitellään uusimmat trendit ja innovaatiot puutarhanhoidossa. Tämä näyttely on täynnä värikkäitä kukkia ja upeita maisemia, joiden avulla voit inspiroitua ja saada ideoita omaan puutarhaasi. Jos olet innostunut puutarhanhoidosta, Chelsea Flower Show on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Garden of Cosmic Speculation on toinen suosittu puutarhakohde, joka sijaitsee Skotlannin Dumfriesissa. Puutarhan suunnittelu perustuu tiede- ja filosofia-teemoihin, ja siellä on runsaasti veistoksia, vesiputouksia ja muita taiteellisia elementtejä, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen. Puutarha on käytettävissä vain muutaman päivän vuodessa, mutta jos ajoitus on oikea, se on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Butchart Gardens sijaitsee Vancouverin saarella Kanadassa, ja se on yksi maailman kauneimmista puutarhoista. Siellä on yli 900 lajia kukkia, pensaita ja puita, jotka luovat upeita maisemia ympäri vuoden. Puutarha on erityisen kaunis keväällä, kun tulppaanit ovat täydessä kukassa. Voit nauttia puutarhan kauneudesta kävellessäsi sen monien polkujen läpi tai istuessasi alas rentoutumaan sen vehreällä nurmikolla.

Keukenhof sijaitsee Hollannissa ja on tunnettu lukuisista tulppaaneistaan ​​ja muista kevätkukista. Puutarhassa on yli seitsemän miljoonaa kukkaa, joita voit ihailla kävellessäsi sen lukuisia polkuja pitkin. Keukenhof on auki vain muutaman kuukauden vuodessa keväällä, joten kannattaa varata vierailusi etukäteen.

Nämä suositut puutarhanhoito- ja rentoutumiskohteet ovat loistavia paikkoja inspiroitua ja rentoutua luonnon keskellä. Kukin niistä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja unohtumattoman matkan luonnon kauneuden maailmaan.

Parhaat puutarhanhoitokurssit ja retriitit

1

Oletko koskaan halunnut oppia puutarhanhoitoa tai nauttia rauhallisista retriiteistä luonnossa? Jos vastaus on kyllä, olet oikeassa paikassa! Tämä artikkeli esittelee sinulle parhaat puutarhanhoitokurssit ja retriitit ympäri maailmaa.

Puutarhanhoito on erittäin rentouttavaa ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda kauniita tiloja luonnossa. Puutarhanhoitokurssit tarjoavat sinulle mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja jakaa kokemuksia muiden kanssa. Jotkut kurssit sisältävät myös retriittejä, joiden avulla voit yhdistää puutarhanhoidon ja hyvinvoinnin.

Jos haluat oppia puutarhanhoitoa Italiassa, suosittelemme sinua tutustumaan FloraCulturaan. Heidän kurssinsa opettavat perinteisiä italialaisia ​​puutarhanhoitotaitoja, ja ne pidetään upeissa historiallisissa huviloissa. Voit myös osallistua Italia Garden Tour -retkelle, jolla voit ihailla Italian kauneutta ja tutustua maan ainutlaatuiseen puutarhakulttuuriin.

2

Englannissa Ryton Organic Gardens tarjoaa monipuolisia kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin puutarhureille. Kursseilla voit oppia kaikkea maaperän parantamisesta ja kasvien valinnasta hyönteisten torjuntaan. Heidän retriittitarjontaansa kuuluu myös joogaa ja terveellistä ruokaa, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta.

Jos haluat yhdistää puutarhanhoidon ja henkisen hyvinvoinnin, suosittelemme sinua kokeilemaan The Organic Centre -retriittiä Irlannissa. Tämä retriitti tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia puutarhanhoitoa ekologisista näkökulmista ja samalla nauttia meditaatiosta, joogasta ja hieronnasta.

Kuten näet, on monia tapoja oppia puutarhanhoitoa ja nauttia rauhallisista retriiteistä ympäri maailmaa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut puutarhuri, nämä kurssit ja retriitit tarjoavat sinulle unohtumattomia kokemuksia ja uusia taitoja. Joten miksi et varaisi matkaa jo tänään ja lähtisi seikkailuun oppimaan uusia taitoja ja nauttimaan elämästä?

Puutarhanhoidon parhaat käytännön neuvot ja retriitit

Puutarhanhoito voi olla rentouttava ja terapeuttinen harrastus, joka tarjoaa monia etuja sekä mielen että kehon hyvinvoinnille. Jos olet uusi puutarhurina tai haluat vain parantaa puutarhanhoitotaitojasi, tässä on joitain hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan puutarhasi kasvamaan ja kukoistamaan.

Ensimmäinen vinkki on valita sopiva paikka puutarhallesi. Auringonpaisteinen alue, joka on suojattu tuulelta, on paras vaihtoehto. Varmista myös, että maaperä on hedelmällinen ja hyvin valutettu. Voit testata maaperän pH-arvon kotitestillä tarkistaaksesi, onko se happama vai emäksinen.

Toinen vinkki on suunnitella puutarhasi huolellisesti. Aloita pienellä ja laajenna sitten ajan myötä, kun olet oppinut lisää ja saat enemmän kokemusta. Valitse kasvit, jotka sopivat ilmastoon ja maaperään, jotta ne voivat menestyä ja kasvaa hyvin. Kokeile myös istuttaa erilaisia ​​kukkia ja vihanneksia kauniin ja monipuolisen puutarhan saamiseksi.

Kolmas vinkki on pitää puutarhasi kunnossa. Kastele kasvejasi säännöllisesti, mutta varmista, ettet kastele niitä liikaa tai liian vähän. Poista rikkaruohot ja kuolleet lehdet säännöllisesti estääksesi taudinaiheuttajia leviämästä. Lisäksi voit suojata kasvejasi tuholaisilta käyttämällä luonnollisia torjunta-aineita, kuten etikkaa tai neem-öljyä.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota puutarhanhoitoon, voit harkita osallistumista retriittiin. Puutarhanhoitoretriitit tarjoavat mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja jakaa kokemuksia muiden puutarhureiden kanssa. Ne ovat myös loistava tapa rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Lopuksi, muista nauttia puutarhasi kauneudesta. Puutarhanhoito on palkitsevaa ja terapeuttista, joten anna itsellesi aikaa rentoutua ja nauttia tuloksistasi. Muista myös jakaa puutarhasi kauneus perheesi, ystäviesi ja naapureidesi kanssa.

Yhteenvetona, sopiva paikka, hyvin suunniteltu puutarha, huolellinen hoito ja retriitit ovat joitain parhaista käytännön neuvoista, jotka auttavat sinua saamaan puutarhasi kukoistamaan. Muista nauttia matkasta ja antaa itsellesi aikaa kehittyä puutarhurina.

Löydä oma puutarhaelämystysi: Parhaat paikat retriitteihin

Haluatko paeta kiireistä kaupunkielämää ja löytää rauhan ja hiljaisuuden puutarhassa? Puutarhaelämykset tarjoavat ihania tapoja rentoutua ja nauttia ympäröivästä luonnosta. Tässä artikkelissa tarkastelemme parhaita paikkoja puutarharetriitteihin, joissa voit kokea unohtumattomia hetkiä luonnon kanssa.

Jos etsit paikkaa, jossa voit uppoutua vihreän elämän rytmiin, sinun kannattaa tutustua puutarharetriitteihin. Nämä ovat erinomaisia paikkoja, joissa voit oppia uutta puutarhanhoidosta, osallistua käytännön työpajoihin, syödä terveellistä ruokaa ja samalla rentoutua luonnon keskellä. Parhaat puutarharetriitit tarjoavat paitsi korkealaatuista opetusta myös mukavat majoitukset ja laajan valikoiman aktiviteetteja.

Yksi esimerkki parhaasta puutarharetriitistä on ”The Organic Gardener’s Retreat” Yhdysvalloissa Vermontin osavaltiossa. Tämä retriitti tarjoaa monipuolisia kursseja, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille puutarhureille. Voit oppia perusasioita kuten siementen istutusta, kasvien hoitoa ja sadonkorjuuta. Lisäksi saat nauttia herkullisesta luomuruuasta, jonka raaka-aineet on kasvatettu paikan päällä. Tämä retriitti tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten joogaa, melontaa ja kävelyretkiä.

Toinen upea paikka puutarharetriitille on ”The Flower Appreciation Society” Iso-Britanniassa. Tämä retriitti keskittyy kukkiin ja niiden kasvattamiseen, ja se tarjoaa erilaisia kursseja, jotka auttavat sinua luomaan kauniita kukkakimppuja ja istutuksia. Voit myös oppia käyttämään luonnonmukaisia menetelmiä kasvien hoitoon ja saada vinkkejä kotipuutarhan perustamiseen. Retriitin majoitus on ylellinen ja sen yhteydessä on myös spa, joten voit rentoutua täysin.

Kolmas suositeltava paikka puutarharetriitille on ”La Ferme de Sourrou” Ranskassa. Tämä retriitti sijaitsee viehättävässä maalaismiljöössä ja tarjoaa monipuolisia kursseja, joissa voit oppia esimerkiksi vihannesten kasvattamista, mehiläishoidosta ja juuston valmistuksesta. Majoitus on rustiikkia tyyliä, mutta siinä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Retriitin ympärillä on upeita kävelyreittejä, joilla voit nauttia Ranskan maaseudun kauneudesta.

Näitä paikkoja puutarharetriittiin on vain muutama esimerkki, mutta maailmassa on monia muitakin ihania paikkoja, joissa voit löytää oman puutarhaelämyksesi. Riippumatta siitä, etsitkö rentoutumista tai haluat oppia uutta puutarhanhoidosta, puutarharetriitit tarjoavat sinulle ainutlaatuisen kokemuksen ja auttavat sinua löytämään rauhan luonnon keskellä.

Inspiroivia retriittipaikkoja puutarhanhoidosta kiinnostuneille

Puutarhanhoito on yksi niistä harrastuksista, joka tarjoaa sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Kukkapenkkien ympärillä kyyhöttäminen ja kasvien hoitaminen voi auttaa ihmisiä rentoutumaan ja löytämään sisäistä rauhaa.

Mutta mitä tapahtuu, kun puutarhurin inspiraatio alkaa hiipua? Onneksi on olemassa monia inspiroivia retriittipaikkoja, jotka voivat auttaa herättämään uudelleen jonkinlaisen intohimon puutarhanhoitoon.

Yksi tällainen paikka on Japanin kyotoissa sijaitseva Ryoan-jin temppeli. Tämä historiallinen temppeli on kuuluisa sen japanilaiselle kivipuutarhalle, joka on rakennettu vuonna 1450. Puutarha on suunniteltu niin, että se näyttää erilaiselta, kun sitä katsoo eri kohdista. Tämä tekee siitä täydellisen paikan meditoida ja löytää uutta inspiraatiota puutarhanhoitoon.

3

Toinen maaginen paikka on Skotlannissa sijaitseva Garden of Cosmic Speculation. Tämä puutarha on täynnä ainutlaatuisia veistoksia, jotka on suunniteltu edustamaan erilaisia matemaattisia käsitteitä. Puutarhan suuri määrä erilaisia kasveja ja kukkia tekee siitä myös upean paikan valokuvaukseen.

Jos olet kiinnostunut luonnonmukaisemmasta puutarhanhoidosta, kannattaa harkita vierailua Hollannin sijaitsevaan Noordwijkissä sijaitsevaan Keukenhofin puistoon. Tämä puisto on täynnä tuhansia tulppaaneja, narsisseja ja muita kevätkukkia. Keukenhofissa voit oppia lisää luonnonmukaisen puutarhanhoidon taidosta ja inspiroitua luonnon kauneudesta.

Kaiken kaikkiaan nämä ovat vain muutamia esimerkkejä paikoista, jotka voivat auttaa herättämään uudelleen inspiraatiota puutarhanhoitoon. Riippumatta siitä, mihin päätät mennä, muista ottaa aikaa rentoutumiseen ja löytää uutta inspiraatiota – kenties juuri seuraava suuri idea syntyy siellä, missä sitä vähiten odottaa!

Kukkivat kohteet: Parhaat puutarhanhoitoretriitit

Puutarhanhoito on rentouttavaa ja palkitsevaa, mutta se voi myös olla työlästä ja haastavaa. Jos olet intohimoinen puutarhuri, harkitse lomaa kohteesta, jossa voit yhdistää puutarhanhoidon ja rentoutumisen. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat puutarhanhoitoretriitit, joissa voit nauttia kauniista kukkaloistosta ja samalla rentoutua.

Englannin Lake Districtissä sijaitseva Levens Hall on yksi maailman tunnetuimmista puutarhoista. Puutarha on tunnettu erityisesti sen kuuluisasta puuleikkauksesta, joka on 300 vuotta vanha. Levens Hallin puutarhassa on myös laaja kokoelma perinnekasveja ja kukkia, jotka kukkivat läpi vuoden. Voit yöpyä historian havinassa hotellihuoneessa, joka sijaitsee itse kartanossa.

Toinen upea puutarhanhoitoretriitti on Ranskassa sijaitseva Chaumont-sur-Loiren linna. Sen viisi hehtaaria suurella puutarhalla on yli 30 teemaa. Kukintojen lisäksi linna tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten pyöräilyä Loiren laaksossa ja melontaa Cher-joella. Voit yöpyä lähellä olevassa bed and breakfastissä tai ottaa mukaan teltan ja leiriytyä puutarhaan.

Japanilainen puutarha on erittäin rauhoittava ja kaunis. Siksi, jos haluat nauttia japanilaisesta puutarhasta, sinun kannattaa harkita vierailua Kiotossa sijaitsevaan Ryoan-jin temppeliin. Puutarha on yksinkertainen ja siinä käytetään vain muutamia kasveja, mutta kaikki on tarkkaan harkittua ja suunniteltua. Voit yöpyä lähellä olevassa hotellissa ja kokeilla perinteistä japanilaista teeseremoniaa.

Jos haluat tutustua Brittein saarten kukkasten maailmaan, vieraile Walesin Llanoverin kartanon puutarhassa. Puutarhassa on yli 2000 kasvilajia, mukaan lukien useita harvinaisia lajeja. Voit vuokrata mökin tai asuntoauton ja yöpyä lähellä sijaitsevassa leirintäalueella.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä puutarhanhoitoretriiteistä, joissa voit nauttia kauniista kukkaloistosta ja rentoutua samalla. Valitse oma suosikkisi ja anna mielen ja kehon levätä puutarhan lumoissa.

Unelmien puutarharetriitti: Suosituimmat paikat

Oletko koskaan haaveillut paikasta, jossa voit rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta ympärilläsi? Unelmien puutarharetriitti voi olla juuri se paikka, jonka tarvitset ladataksesi akkusi. Tässä artikkelissa esittelemme suosituimmat paikat unelmien puutarharetriiteille.

Ensimmäinen kohde listallamme on Butchart Gardens, joka sijaitsee Vancouverin saarella Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa. Tämä upea puutarha on yksi maailman tunnetuimmista ja sillä on yli miljoona kävijää vuodessa. Voit kävellä läpi erilaisia ​​puutarhoja, kukkaistutuksia ja ihastella suihkulähteitä. Butchart Gardens on ehdottomasti vierailun arvoinen puutarha.

Toinen suosittu kohde on Longwood Gardens, joka sijaitsee Pennsylvaniassa, Yhdysvalloissa. Se on yksi maailman suurimmista kasvitieteellisistä puutarhoista, jossa on yli 11 000 erilaista kasvilajia. Puutarhassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä ja värikkäitä valoshow’ta, joten vierailu kannattaa ajoittaa sellaiseen ajankohtaan.

Kolmas suosittu kohde on Keukenhof-puutarha Lissessa, Alankomaissa. Tämä puutarha on erityisen tunnettu keväisistä tulppaani-istutuksistaan, jotka ulottuvat yli 32 hehtaarin alueelle ja joita voi ihailla risteilyllä vesiteitä pitkin. Keukenhof on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on Singaporen Gardens by the Bay, joka on moderni puisto, joka sisältää hienostuneesti suunniteltuja kasvihuoneita. Näet täällä yli 1,5 miljoonaa kasvia, mukaan lukien monia harvinaisia lajeja. Puiston päälle rakennetussa supertreeseissä voit ihastella upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä maailman upeimmista puutarhoista, joissa voit rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Valitse omasi ja vietä unelmien puutarharetriitti!

Puutarhanhoidon parhaat matkakohteet ja retriitit

Puutarhanhoito on yksi niistä harrastuksista, joita voi nauttia missä tahansa maailmassa. On kuitenkin olemassa joitain paikkoja, jotka ovat erityisen kauniita ja inspiroivia puutarhaharrastajille. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat puutarhanhoidon matkakohteet ja retriitit.

Englanti

Englannin puutarhat ovat kuuluisia ympäri maailmaa, ja ne ovatkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset matkustavat tänne puutarhanhoidon takia. Englannissa on monia upeita puistoja, kuten Kew Gardens Lontoossa tai Chatsworth House Derbyshiressa. Jos haluat vierailla englantilaisessa maaseudulla, niin Cotswoldsin alue on täynnä kauniita puutarhoja.

Japani

Japanissa puutarhanhoito on kulttuurinen merkki, joka juontaa juurensa pitkälle menneisyyteen. Japanissa on monia perinteisiä puutarhoja, kuten Ritsurinin puutarha Takamatsussa tai Kenrokuen Kanazawassa. Nämä puutarhat ovat tunnettuja siitä, että ne edustavat klassista japanilaista arkkitehtuuria ja muotoilua.

Ranska

Ranskassa on paljon kauniita puutarhoja, ja monet niistä ovat erittäin tunnettuja kaikkialla maailmassa. Pariisissa Jardin des Tuileries on yksi suosituimmista puistoista, jossa on upea kasvitieteellinen puutarha. Versaillesin puutarhat ovat myös valtavia ja kauniita, ja siellä voi viettää tuntikausia tutkien erilaisia ​​kasveja ja kukkia.

Yhdysvallat

Yhdysvalloilla on paljon upeita puutarhoja ympäri maata. New Yorkissa on upea Brooklyn Botanic Garden, joka on täynnä monenlaisia ​​kasveja ja kukkia. San Franciscon Yosemite Parkissa on monia kauniita puutarhoja, joissa voit rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta.

Espanja

Espanjassa on monia kauniita puutarhoja, joissa voit nauttia kauniista maisemista ja auringosta. Madridin Retiro-puisto on yksi suosituimmista puistoista, jota paikalliset käyttävät lenkkeilyyn ja piknikille. Andalusiassa Alhambran puutarhat ovat tunnettuja käärmemäisistä poluistaan ​​ja upeasta suihkulähteestään.

Johtopäätös

Nämä olivat vain muutamia puutarhanhoidon parhaista matkakohteista ja retriiteistä, mutta maailma on täynnä kauniita puutarhoja, joita voit tutkia. On tärkeää muistaa, että puutarhanhoito on harrastus, joka auttaa rentoutumaan ja nauttimaan kauneudesta, joten valitse matkakohteesi sen mukaan, mikä inspiroi sinua eniten.

Puutarhanhoito ja hyvinvointi: Parhaat retriittipaikat

Puutarhanhoito on yksi parhaista tavoista rentoutua ja hoitaa mieltä ja kehoa. Puutarhanhoito antaa mahdollisuuden keskittyä hetkeen ja unohtaa päivän stressit. Onneksi on olemassa monia retriittipaikkoja, joissa voi yhdistää puutarhanhoidon ja hyvinvoinnin. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia parhaita retriittipaikkoja.

Yksi suosituimmista paikoista on Kew Gardens Lontoossa. Kew Gardens on yksi maailman kauneimmista kasvitieteellisistä puutarhoista, jossa on laaja valikoima erilaisia kasveja. Kew Gardens tarjoaa myös monia kursseja, jotka auttavat sinua oppimaan uusia puutarhanhoitotaitoja.

Toinen upea paikka on Villa d’Este Italiassa. Villa d’Este on kuuluisa sen kauniista renessanssipuutarhasta, joka on täynnä historiallisia veistoksia ja suihkulähteitä. Puutarhanhoito Villa d’Estessä on todellinen nautinto, ja voit myös nauttia kaupungin viehättävästä tunnelmasta.

Jos etsit jotain eksoottisempaa, suosittelemme Four Seasons Resortin puutarhaa Chiang Maissa, Thaimaassa. Tämä puutarha on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia trooppisesta ympäristöstä. Voit myös osallistua thaimaalaisiin puutarhanhoitokursseihin oppiaksesi uusia taitoja.

Lopuksi, jos etsit lähempää kohdetta, suosittelemme Villa Augustusia Dordrechtissa, Alankomaissa. Villa Augustus on kaunis puutarha, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Puutarha sijaitsee kaupungin keskustassa, joten voit helposti tutustua myös Dordrechtiin.

Puutarhanhoito ja hyvinvointi ovat erinomainen yhdistelmä, ja nämä retriittipaikat tarjoavat parhaan mahdollisen ympäristön niiden yhdistämiseen. Olipa suunnitelmissasi rentoutua lomalla tai oppia uusia puutarhanhoitotaitoja, nämä paikat tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen.