Parhaat paikat hengelliselle retriitille

Parhaat paikat hengelliselle retriitille

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Parhaat paikat hengelliselle retriitille

Hengellinen retriitti voi olla ihana tapa kokea rauhaa ja hiljaisuutta, irrottautua arjen kiireistä ja samalla löytää uutta perspektiiviä elämään. Onneksi on monia paikkoja ympäri maailmaa, jotka ovat täydellisiä hengelliselle retriitille. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin parhaita paikkoja henkiseen rentoutumiseen.

Yksi suosituimmista paikoista hengelliselle retriitille on luostari. Luostarit ovat perinteisesti olleet paikkoja, joissa voi viettää aikaa hiljaisuudessa ja rukoilla. Useimmissa luostareissa vierailijat voivat osallistua munkkien tai nunien rukoustilaisuuksiin sekä nauttia yksinkertaisesta ruoasta ja ympäröivän luonnon kauneudesta. Joillakin luostareilla on myös mahdollisuus osallistua erityisiin hiljaisuuden retriitteihin, joissa keskitytään meditaatioon ja pohdintaan.

Toinen upea paikka hengelliselle retriitille on jooga- ja meditaatiokeskus. Nämä keskukset tarjoavat usein erilaisia kursseja ja ohjelmia, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan sisäisen tasapainon ja rauhan. Joogaharjoitukset, meditaatio ja hengitysharjoitukset ovat kaikki tapoja auttaa keskittymään ja rentoutumaan. Jooga- ja meditaatiokeskukset ovat usein kauniisti sisustettuja paikkoja, joissa on rauhallinen ilmapiiri ja jossa voi helposti päästä irti arjen stressistä.

Kolmas paikka hengelliselle retriitille on hiljainen vuoristokylä tai erämaa. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti niille, jotka haluavat irrottautua kokonaan kaupungin hälinästä ja kokea luonnon rauhan ja hiljaisuuden voiman. Vuoristokylissä ja erämaassa voi tavata paikallisia ihmisiä, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden osallistua perinteisiin seremonioihin ja rituaaleihin. Retkeily, vaellus ja luonnossa liikkuminen ovat kaikki tapoja nauttia ympäröivästä luonnosta ja samalla löytää uutta sisäistä rauhaa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, missä voi viettää unohtumattoman hengellisen retriitin. Riippumatta siitä, minkä paikan valitset, tärkeintä on löytää paikka, joka auttaa sinua rentoutumaan ja löytämään uutta sisäistä rauhaa.

Hengellisten matkojen kohteet: Suomen parhaat retriitit.

Suomi on täynnä kauniita ja rauhallisia paikkoja, jotka ovat täydellisiä hengellisille retriiteille. Olipa etsimässäsi hiljaista ja rauhallista ympäristöä meditaatiolle tai joogaamiselle, tai haluat vain päästä pois arjesta rentoutumaan ja löytämään sisäistä rauhaa, Suomessa on paljon vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa tarkastelemme Suomen parhaita hengellisten matkojen kohteita.

1. Haminan Marian Rauhanpuisto

Haminan Marian Rauhanpuisto on ihanteellinen paikka hengelliseen meditaatioon ja rukoukseen. Alue sijaitsee merenrannalla ja tarjoaa upeat näkymät, jotka auttavat luomaan rauhallisen ja henkisen tunnelman. Puistossa on myös erilaisia ​​meditaatiopaikkoja ja veistoksia, jotka auttavat sinua keskittymään ja löytämään sisäisen rauhasi.

2. KallioKalmiston Pyhäkoulu

KallioKalmiston Pyhäkoulu on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Tämä paikka tarjoaa hengellistä opetusta ja henkisiä harjoituksia, kuten joogaa ja meditaatiota. Pyhäkoulun ympärillä on kaunis metsä, joka auttaa luomaan rauhallisen ja henkisen tunnelman.

3. Hiidenlinna

Hiidenlinna sijaitsee Lopella ja on tunnettu erityisesti sen energioista ja voimasta. Tämä paikka on täydellinen hengellisen matkan kohteeksi, sillä se tarjoaa mahdollisuuden löytää sisäinen rauha ja voima. Hiidenlinnassa voit osallistua erilaisiin hengellisiin tilaisuuksiin, kuten seremonioihin ja rituaaleihin.

4. Helsingin Kamppi Chapel of Silence

Helsingin Kamppi Chapel of Silence on yksi Suomen tunnetuimmista hengellisistä kohteista. Tämä moderni kappeli sijaitsee keskellä kaupunkia ja tarjoaa paikan rauhoittumiseen ja hiljentymiseen. Kappeli on suunniteltu siten, että siellä voi nauttia yksityisyydestä ja hiljaisuudesta. Se on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

5. Olavinlinnan Kellotorni

Olavinlinnan Kellotorni sijaitsee Savonlinnassa ja tarjoaa upeat näkymät Olavinlinnalta Saimaan ylle. Kellotornissa on mahdollista yöpyä ja osallistua erilaisiin henkisiin tilaisuuksiin, kuten joogaan ja meditaatioon. Tämä paikka on ihanteellinen hengellisille matkoille, jotka yhdistävät henkisen harjoituksen ja luonnon kauneuden.

Suomi tarjoaa monia ihania kohteita hengellisille matkoille. Olipa etsimäsi sitten rauhallista ympäristöä meditaatiolle tai henkistä opetusta ja harjoituksia, Suomesta löytyy sopiva paikka jokaiselle. Tutustu näihin hienoihin retriitteihin ja löydä sisäinen rauhasi Suomen kauniissa ympäristössä!

Henkisen hyvinvoinnin keidas – 11 parasta paikkaa hengelliselle retriitille.

Kun tarvitset tauon arjen kiireistä ja haluat keskittyä henkiseen hyvinvointiin, hengellinen retriitti voi tarjota juuri sitä mitä kaipaat. Retriitit ovat suosittuja ympäri maailmaa, ja valinnanvaraa riittää erilaisista kirkoista, luostareista ja joogakeskuksista aina eksoottisiin paikkoihin kuten Thaimaaan tai Intiaan. Tässä artikkelissa esittelemme 11 parasta paikkaa hengelliselle retriitille.

1. Plum Village, Ranska

Plum Village on vietnamilaisen zen-mestarin Thich Nhat Hanhin perustama luostari Etelä-Ranskassa. Retriitti sisältää meditaatiota, kävelyä metsässä, keskusteluja ja kasvisruokaa. Plum Villagessa voit myös osallistua monenlaisiin tapahtumiin, kuten mindfulness-kursseihin.

2. Esalen-instituutti, Kalifornia, USA

Esalen-instituutti sijaitsee Kalifornian Big Surissa, upealla rannikolla. Tämä instituutti on tunnettu jooga- ja meditaatioretreatien lisäksi myös erilaisista terapiamuodoista, kuten traditiosta poikkeavasta psykoterapiasta. Esalenissa voit nauttia kuumista lähteistä ja kauniista maisemista.

3. Ananda Ashram, New York, USA

Ananda Ashram on joogakeskus Catskill-vuoristossa New Yorkin osavaltiossa. Ashramissa voit osallistua meditaatioon, joogaan, tanssiin ja musiikkiin. Retriitin aikana voit myös nauttia kasvisruoasta ja käydä kiertämässä alueen putouksia.

4. Samye Lingin luostari, Skotlanti

Tämä luostari sijaitsee Dumfriessä, Skotlannissa ja se on ensimmäinen tiibetiläinen buddhalainen luostari läntisessä maailmassa. Luostarissa järjestetään kursseja meditaatiosta ja opiskelusta buddhalaisessa filosofiassa. Voit myös nauttia paikan kauniista maisemista ja ihailla perinteisiä tiibetiläisiä rakennuksia.

5. Shambhala Mountain Center, Colorado, USA

Shambhala Mountain Center sijaitsee upeassa vuoristomaisemassa Colorado State Universityn lähellä. Retriittivieraat voivat osallistua meditaatioon, joogaan, qigongiin ja dharma-opetuksiin. Shambhalassa on myös mahdollisuus retkeillä metsissä ja vuorilla.

6. Sivananda Ashram, Intia

Sivananda Ashram sijaitsee Intian Neyyar Damissa, Keralassa. Ashramissa voi nauttia joogasta, meditaatiosta, mantra-laulusta ja opiskelusta. Retriitin aikana voit myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia Intian kauniista luonnosta.

7. Dhanakosa Retreat Center, Skotlanti

1

Dhanakosa Retreat Center sijaitsee Loch Voilin rannalla Skotlannin kansallispuistossa. Retriitillä voit keskittyä meditaatioon, joogaan ja kävelyretkiin puistossa. Voit myös nauttia kasvisruoasta, joka on valmistettu paikan omista luomutiloista.

8. Insight Meditation Society, Massachusetts, USA

Insight Meditation Society sijaitsee Barre:ssa Massachusettsin osavaltiossa. Retriitissä korostuu hiljaisuus ja meditaatio, mutta tarjolla on myös joogaa, dharma-opetusta

Hengellisyys ja luonto kohtaavat – Suomen parhaat retriittikeskukset.

Haluatko paeta arjen kiireistä ja löytää hengellisen sisäisen rauhan? Onneksi Suomessa on joukko retriittikeskuksia, jotka yhdistävät kauniin luonnon ja henkisen harjoituksen sekä auttavat sinua löytämään tasapainoa elämässäsi.

Yksi Suomen parhaista retriittikeskuksista on Lähdekorpi. Tämä keskus sijaitsee Pelkosenniemellä, ja sen ympärillä oleva luonto on henkeäsalpaava. Voit majoittua yksinkertaisissa mökeissä tai telttailla, mutta mikä tärkeintä, voit keskittyä hiljentymiseen ja meditaatioon. Lähdekorpi tarjoaa monia ohjattuja aktiviteetteja, kuten joogaa ja erilaisia ​​meditaatiomenetelmiä.

Toinen upea retriittikeskus on Villa Mandala, joka sijaitsee Turun saaristossa. Tämä keskus on ainutlaatuinen, sillä se tarjoaa majoituksen vanhassa, perinteisessä hirsimökissä, joka on täynnä charmia ja historiaa. Voit nauttia rauhallisesta ympäristöstä kävellessäsi metsäpoluilla tai istuessasi rannalla katsellen auringonlaskua. Villa Mandala tarjoaa myös erilaisia ​​työpajoja ja kursseja, jotka auttavat sinua löytämään sisäisen rauhan.

Kolmas suositeltava retriittikeskus on Kalliojärvi. Tämä keskus sijaitsee Nuuksiossa ja sen ympärillä oleva metsä on täynnä kauniita näkymiä ja rauhaa. Voit nauttia patikoinnista tai pyöräilystä ympäristössä, mutta ennen kaikkea voit rentoutua keskuksen saunassa tai meditaatiohuoneessa. Kalliojärvi tarjoaa myös joogakursseja ja muita ohjattuja aktiviteetteja, jotka auttavat sinua löytämään henkistä tasapainoa.

Näiden kolmen retriittikeskuksen lisäksi Suomessa on monia muitakin, jotka tarjoavat samanlaisia kokemuksia. Joillekin luonto ja hengellisyys ovat toisiinsa kiinteästi yhteydessä, ja retriitti voi olla tärkeä tapa löytää sisäinen rauha ja tasapaino elämässä. Jos etsit paikkaa, jossa voit keskittyä itseesi ja astua hetkeksi pois arjen hälinästä, Suomen retriittikeskukset ovat loistavia vaihtoehtoja.

Hae sisäistä rauhaa – Parhaat hengellisten retriittien kohteet Suomessa.

Haluatko löytää sisäistä rauhaa ja rentoutua arjen kiireiden keskellä? Hyvä uutinen on, että Suomessa on useita hengellisiä retriittikeskuksia, jotka tarjoavat pysähtymisen paikan ja mahdollisuuden syventyä omaan henkisyyteen. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia parhaita kohteita, joissa voit irrottautua arjesta ja löytää sisäisen tasapainosi.

Ensimmäinen suosituksemme on Villa Mandala, joka sijaitsee kauniilla maaseudulla lähellä Järvenpäätä. Villa Mandala tarjoaa monipuolisia retriittejä eri teemoilla, kuten meditaatiolla, joogalla ja qigongilla. Retriittien ohjaajina toimivat alan ammattilaiset, jotka auttavat sinua löytämään oman tapasi meditoida ja rauhoittua.

Toinen vaihtoehto on Korpi Retreat Center, joka sijaitsee Nuuksiossa. Korpi tarjoaa monenlaisia retriittejä, kuten mindfulness- ja joogaretriittejä, sekä yksityisiä hiljaisuusviikkoja. Korvessa voit nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua saunan lämmössä.

2

Kolmas suosituksemme on Kalliojärvi Retreat Center, joka sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Kalliojärvi tarjoaa erilaisia retriittejä, kuten mindfulnesstrainingia, tietoista läsnäoloa sekä joogaa. Kalliojärven rauhallinen ympäristö ja ammattitaitoiset ohjaajat auttavat sinua löytämään sisäisen tasapainosi.

Neljäs vaihtoehto on Nelimäen Kartano, joka sijaitsee Kouvolassa. Nelimäen Kartano tarjoaa mindfulness- ja joogaretriittejä, mutta myös luonto- ja hiljaisuusretriittejä. Retriitit pidetään upeassa, historiallisessa kartanossa, joka tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin modernille hengellisyydelle.

Viides suosituksemme on Helsingin Shambala-keskus, joka tarjoaa meditaatiokursseja ja -retriittejä buddhalaisessa perinteessä. Shambala-keskus on hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua buddhalaiseen filosofiaan ja meditaatioon.

Näiden hengellisten retriittikeskusten avulla voit paeta arjen kiireitä ja löytää sisäisen rauhan. Valitse itsellesi sopiva retriitti ja ota aikaa henkiselle hyvinvoinnillesi.

Hengellinen matkailu Suomessa – Löydä parhaat retriittipaikat.

Haluatko löytää parhaat paikat hengelliselle matkustelulle Suomessa? Tämä artikkeli esittelee joitakin maamme parhaita retriittipaikkoja, jotka ovat ihanteellisia rauhoittumiseen ja henkiseen kasvuun.

Yksi suosituimmista paikoista on Hiljaisuuden Ystävät ry, joka sijaitsee Kemiönsaaressa. Tämä yhdistys tarjoaa monipuolista toimintaa, kuten retriittejä, kursseja ja hiljaisuusviikonloppuja. Retriittipaikka on ympäröity kauniilla luonnolla ja siellä pääset irtautumaan arjen kiireistä sekä keskittymään itseesi ja henkiseen kasvuusi.

Toinen suosittu paikka on Nelimäen kartano, joka sijaitsee Savonlinnassa. Kartano tarjoaa erilaisia retriittejä, kuten joogaa, meditaatiota ja mindfulnessia. Upea ympäristö ja rauhallinen ilmapiiri auttavat sinua rentoutumaan ja löytämään sisäisen rauhasi.

Kolmas hyvä vaihtoehto on Villa Mandala, joka sijaitsee Naantalissa. Villa Mandala on hiljaisuuden retriittikeskus, jossa voit viettää päivän tai useamman hiljaisuudessa. Villa Mandalan ympäristö on todella rauhoittava, ja keskuksen sisätilat ovat viihtyisät ja kodikkaat.

Jos kaipaat henkistä kasvua ja haluat samalla nauttia Suomen kauniista luonnosta, Valamon luostari Heinävedellä on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Luostari tarjoaa majoitusta ja erilaisia ohjelmia sekä retkiä lähialueelle. Valamon luostarin ympäristö on täynnä rauhaa ja kauneutta, mikä auttaa sinua löytämään sisäisen rauhasi.

Näiden retriittipaikkojen avulla voit löytää rauhan ja keskittyä henkiseen kasvuusi. Hengellinen matkustelu Suomessa on erinomainen mahdollisuus paeta arjen kiireestä ja nauttia Suomen kauniista luonnosta samalla kun kehität sisäistä maailmaasi.

Retriitin rauha – Suomen parhaat hengelliset keskukset.

Suomi on täynnä kauniita ja rauhallisia paikkoja, joissa voit vetäytyä arjen kiireestä ja löytää sisäisen rauhan. Hengellisille etsijöille, jotka haluavat kokea meditaation, joogan ja muiden henkisten käytäntöjen voiman, Suomen parhaat hengelliset keskukset ovat loistava valinta.

Retriitin rauha löytyy monista Suomen hengellisistä keskuksista, mutta muutama erottuu joukosta. Yksi suosituimmista on Nissbackan Kartano, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tämä upea kartano tarjoaa ympärivuotisia hengellisiä retreittejä, jotka auttavat sinua löytämään sisäisen rauhan ja tasapainon.

Toinen suosittu keskus on Villa Mandala, joka sijaitsee kauniilla maaseudulla Sipoossa. Villa Mandala tarjoaa monia erilaisia henkisiä ohjelmia ja kursseja, mukaan lukien jooga ja meditaatio. Heidän tavoitteenaan on auttaa sinua löytämään sisäinen harmonia ja eheys.

Kolmas suosittu keskus on Dharma Mountain, joka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Etelä-Savossa. Tämä keskus tarjoaa monia erilaisia ​​hengellisiä ohjelmia, mukaan lukien meditaatio, jooga ja tanssi. Dharma Mountainin tavoitteena on auttaa sinua löytämään sisäinen rauha ja vapaus.

3

Näiden keskusten lisäksi Suomessa on paljon muitakin hengellisiä keskuksia, jotka tarjoavat erilaisia ​​ohjelmia ja kursseja henkisille etsijöille. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut harjoittaja, nämä keskukset auttavat sinua löytämään sisäisen rauhan ja tasapainon.

Joten jos olet matkalla kohti henkistä toteutumista, varaa itsellesi paikka joogamatolle tai meditaatiotunnille Suomen parhaimpiin henkisiin keskuksiin. Näissä keskuksissa voit kokea retriitin rauhan ja löytää sisäisen tasapainosi.

Hengelliset retriitit Suomen kauneimmissa maisemissa.

Tervetuloa artikkeliin ’Hengelliset retriitit Suomen kauneimmissa maisemissa’! Tässä artikkelissa käymme läpi, miten hengelliset retriitit voivat tarjota henkistä rauhaa ja harmoniaa Suomen kauneimmilla maisemilla.

Hengelliset retriitit ovat loistava tapa löytää sisäinen rauha ja tyyneys. Näillä retriiteillä voit keskittyä meditaatioon ja henkiseen kasvuun kauniissa ympäristöissä, jotka auttavat vapauttamaan stressiä ja ahdistusta. Suomessa on monia kauniita paikkoja, jotka tarjoavat täydelliset puitteet hengellisille retriiteille.

Yksi suosituimmista paikoista on Syvärinkaari Retreat Center, joka sijaitsee Järvi-Suomessa. Tämä retriittikeskus tarjoaa erilaisia ​​työpajoja ja kursseja, joihin kuuluu meditaatiota, joogaa, hiljaisuutta ja muita henkisiä harjoituksia. Retriittikeskuksen rauhallinen ympäristö ja kaunis järvimaisema ovat täydelliset rentoutumiseen ja henkiseen kasvuun.

Toinen ihana paikka hengellisille retriiteille on Harjun Oppimiskeskus, joka sijaitsee Lahden lähistöllä. Tämä retriittikeskus tarjoaa erilaisia ​​henkisiä kursseja ja työpajoja, jotka auttavat ihmisiä löytämään sisäisen rauhan ja tyyneyden. Harjun Oppimiskeskus sijaitsee kauniilla paikalla metsän keskellä, jonka vuoksi se on ihana paikka hengelliselle kasvulle ja henkiselle palautumiselle.

Jos etsit retriittiä pääkaupunkiseudun läheltä, Suomenlinnan kirkko Helsingissä on loistava valinta. Tämä historiallinen kirkko tarjoaa hiljaisuuden päiviä ja muita hengellisiä tilaisuuksia, jotka auttavat ihmisiä löytämään sisäisen rauhan ja tyyneyden. Suomenlinnan kirkko sijaitsee upeassa saaristomaisemassa, joka tekee siitä täydellisen paikan hengelliselle kasvulle kauniissa ympäristössä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomen kauneimmat maisemat tarjoavat ihanteelliset puitteet hengellisille retriiteille. Syvärinkaari Retreat Center, Harjun Oppimiskeskus ja Suomenlinnan kirkko ovat vain muutamia esimerkkejä paikoista, joissa voit löytää sisäisen rauhan ja tyyneyden. Joten jos haluat rentoutua ja parantaa henkistä hyvinvointiasi, harkitse hengellistä retriittiä Suomen kauneimmilla paikoilla.

Löydä sisäinen rauhasi – Parhaat paikat hengelliselle retriitille Suomessa.

Jos kaipaat hetkeä rauhoittua ja löytää sisäistä tasapainoa, hengellinen retriitti voi olla juuri se, mitä tarvitset. Onneksi Suomessa on useita paikkoja, jotka ovat täydellisiä tähän tarkoitukseen.

Yksi parhaista paikoista hengelliselle retriitille Suomessa on Kalliolan setlementtitalo. Tämä upea rakennus sijaitsee Espoossa, vain lyhyen junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Kalliolassa järjestetään erilaisia ​​hengellisiä retriittejä ja meditaatioita ympäri vuoden, ja se tarjoaa myös majoitusta niille, jotka haluavat jäädä pidemmäksi ajaksi.

Toinen hyvä vaihtoehto on Karjalohjan kristillinen opisto, joka sijaitsee kauniissa maaseutuympäristössä Raaseporin kunnassa. Tämä oppilaitos tarjoaa laajan valikoiman hengellisiä kursseja ja retriittejä, ja sen avoin ilmapiiri ja rento tunnelma tekevät siitä ihanteellisen paikan etsiä sisäistä rauhaa.

Jos luonto on enemmän sinun juttusi, suosittelemme Korkeasaaren luonnonpuistoa Helsingissä. Tämä kaunis saari on koti monille eläinlajeille, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua hengellisiin retkiin ja hiljaisuuden retriitteihin upeassa ympäristössä. Korkeasaari on helppo päästä Helsingin keskustasta lautalla tai bussilla.

Lopuksi, jos etsit paikkaa, jossa voit sulkea maailman ulkopuolelle ja uppoutua täysin henkiseen harjoitukseen, suosittelemme Nelimarkan kartanoa Kangasniemellä. Tämä historiallinen rakennus on ollut suosittu paikka jo vuosisatojen ajan hengellisten harjoitusten ja meditaation kannattajien keskuudessa. Kartanossa järjestetään useita erilaisia ​​retriittejä ja kursseja, ja sen rauhallinen ympäristö tekee siitä ihanteellisen paikan löytää sisäinen rauha.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä parhaista paikoista hengelliselle retriitille Suomessa. Riippumatta siitä, millainen paikka sopii sinulle parhaiten, tärkeintä on löytää hetki rauhoittua ja keskittyä itseesi. Sisäinen rauha odottaa sinua!

Hiljaisuuden retriitit Suomessa – Parhaat paikat henkiseen kasvuun.

Jos kaipaat pientä paussia arjen kiireistä ja haluat löytää uusia tapoja henkiseen kasvuun, hiljaisuuden retriitit voivat olla juuri sinua varten. Retriitit tarjoavat mahdollisuuden irrottautua hetkeksi arjen äänistä ja antaa tilaa omalle sisäiselle rauhalle.

Suomessa on useita paikkoja, joissa voi osallistua hiljaisuuden retriittiin. Yksi suosituimmista kohteista on Nurmijärvellä sijaitseva Dharmakeskus Tushita. Tushita tarjoaa erilaisia retriittejä, joissa voi tutustua buddhalaiseen meditaatioon ja filosofiaan. Retriitin aikana opetellaan myös tietoista läsnäoloa ja mindfulness-meditaatiota.

Toinen hyvä vaihtoehto on Kreetankodin retreatti keskellä kaunista maaseutua Sysmässä. Kreetankodilla voi osallistua erilaisiin retriitteihin, kuten jooga- ja meditaatioretriitteihin, sekä opiskella ayurvedaa ja muita terveystieteitä. Kreetankodin ympäristö tarjoaa mahdollisuuden luontoyhteyteen ja hiljentymiseen.

Myös Pohjois-Suomesta löytyy hiljaisuuden retriittipaikkoja. Muulahden kartano Nivalassa tarjoaa muun muassa zen-meditaatioretriittejä. Retriitin aikana voi osallistua erilaisiin meditaatioharjoituksiin ja hiljentyä kauniissa maalaisympäristössä.

Hiljaisuuden retriitit voivat olla hyvä tapa päästää irti arjen stressistä ja löytää sisäinen rauha. Suomessa on useita paikkoja, joissa voi kokea nämä retriitit ja antaa tilaa omalle henkiselle kasvulle. Muista kuitenkin, että retriitit vaativat sitoutumista ja valmistautumista ennen kuin niihin lähtee. Tutustu huolellisesti retriitin ohjelmaan ja valmistaudu henkisesti mahdollisia haasteita varten.