Maailman ainutlaatuisimmat ja epätavallisimmat rannat

Maailman ainutlaatuisimmat ja epätavallisimmat rannat

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Maailman ainutlaatuisimmat ja epätavallisimmat rannat

Maailman ainutlaatuisimmat ja epätavallisimmat rannat ovat todellisia ihmeitä, jotka tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia. Näillä rannoilla on erilaiset ominaisuudet, jotka tekevät niistä erottuvia massasta. Tässä artikkelissa tutustumme muutamiin maailman ainutlaatuisimmista ja epätavallisimmista rannoista.

Ensimmäinen esimerkkimme on Valkoinen hiekkaranta Hyams Beachilla, joka sijaitsee Australiassa. Tämän rannan hiekka on uskomattoman valkoista ja pehmeää, mikä tekee siitä yhden maailman kauneimmista ja suosituimmista rannoista. Rannalla on myös kristallinkirkasta vettä, joka houkuttelee monia snorklaajia ja sukeltajia.

Seuraava kohde on Punaluu Beach Havaijilla, joka on tunnettu mustasta hiekastaan. Musta hiekka syntyy vulkaanisesta toiminnasta Havaijin saarilla, ja se antaa tälle rannalle ainutlaatuisen ilmeen. Punaluu Beach on myös koti erittäin uhanalaiselle hawaiianvihermerikilpikonnalle, joka on yksi tärkeimmistä syistä, miksi monet matkailijat tulevat tänne.

Kolmas esimerkkimme on Bioluminescent Bay Puerto Ricossa. Tämä ranta on kuuluisa sen uskomattomasta bioluminesenssistä, joka aiheutuu mikro-organismien kasvusta vedessä. Kun vesi liikkuu, se syttyy sinertävässä valossa, mikä luo henkeäsalpaavan näyn. Monet matkailijat tulevat tänne yöllä kajakkiretkelle, jotta he voivat kokea tämän ilmiön lähietäisyydeltä.

Lopuksi meillä on Red Sand Beach Mauilla, joka on toinen epätavallinen ranta Havaijilla. Kuten nimestä voi päätellä, tämä ranta tunnetaan sen punaisesta hiekasta. Ranta sijaitsee piilossa kallioseinämän takana, ja sen eristetty sijainti tekee siitä rauhallisen paikan rentoutua. Vierailijat voivat myös ihailla upeita näkymiä vuorille ja valtamerelle täältä.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä maailman ainutlaatuisimmista ja epätavallisimmista rannoista. Kaikki nämä kohteet tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia ja ovat todellisia ihmeitä luonnon monimuotoisuudessa. Jos olet matkustamassa, suosittelemme vierailemaan ainakin yhdessä näistä rannoista, jotta voit kokea niiden ainutlaatuisuuden ja kauneuden itse.

Kymmenen erikoisinta rantakohdetta maailmassa

Rannat ovat aina olleet suosittuja matkakohteita, mutta jotkut kohteet erottuvat joukosta. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen erikoisinta rantakohdetta maailmassa.

1. Pig Beach, Bahama

Pig Beach on tunnettu villiinnyneistä possuistaan, jotka vapaasti käyskentelevät saaren hiekkarannoilla ja uivat kristallinkirkkaassa vedessä. Tämä ainutlaatuinen kokemus on varmasti ikimuistoinen.

2. Bioluminesoiva laguuni, Puerto Rico

Puerto Ricossa sijaitseva bioluminesoiva laguuni on kuin satumaailma. Laguunin vesi hehkuu sinertävän vihreänä yöllä, mikä johtuu planktonien kemiallisesta reaktiosta. Uiminen tässä valaisevassa vedessä on ehdottomasti kokemisen arvoista.

3. Pink Beach, Indonesia

Pink Beachin ranta Indonesiassa erottuu massasta sen vaaleanpunaisen hiekan ansiosta. Hiekka on peräisin koralliriutoilta ja sisältää hienojakoista punaista korallia, joka sekoittuu valkoiseen hiekkaan.

4. Benagilin luola, Portugali

Portugalissa sijaitseva Benagilin luola on maailman kauneimpia luolia. Se on muodostunut vuosisatojen aikana meren syövyttämänä kalkkikivimuodostelmana. Voit uida luolan sisään tai ihailla sitä veneestä käsin.

5. Glass Beach, USA

Kalifornian Fort Braggin rannalla sijaitsee Glass Beach, joka on täynnä värikkäitä lasinpaloja. Ranta on syntynyt paikallisten kaatopaikan vuosikymmenten ajan kaatamaan lasiin, joka on lopulta hionut maahan pehmeänä lasina.

6. Vaadhoo-saari, Malediivit

Malediiveilla sijaitseva Vaadhoo-saari tunnetaan bioluminesenssipulauksistaan, jotka kuuluvat maailman kauneimpiin. Vedessä vilisevät planktonit saavat meren sykkimään sininen-valkoisena yöllä.

7. The Baths, Brittiläiset Neitsytsaaret

Brittiläisten Neitsytsaarten The Baths on ainutlaatuinen rantakohde, jossa pääset kiipeilemään valtavien kivipaasien välissä ja uimaan kristallinkirkkaissa vesissä. Tämä paikka tarjoaa unohtumattoman seikkailun.

8. Hyams Beach, Australia

Australiassa sijaitseva Hyams Beach on Guinnessin ennätysten kirjassa maailman vaaleimpana ranta-hiekkana. Hiekka on niin valkoista, että se melkein häikäisee.

9. Palawanin saari, Filippiinit

Filippiineillä sijaitseva Palawanin saari on yksi maailman kauneimmista. Saarella on upeita valkohiekkaisia rantoja, kristallinkirkkaita laguuneja ja vuoristomaisemia.

10. Hot Water Beach, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin Hot Water Beachilla voit kaivaa oman kuumavesialtaan hiekkaan. Rannalla on luonnollisia lähteitä, jotka kuumenevat maapallon lämmön takia. Voit nauttia poreilevasta vedestä aalloissa käpertyneenä.

Näiden kymmenen rantakohteen joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Matkusta maailman ääriin ja koe nämä ainutlaatuiset kohteet itse!

Hiekan sijaan kiviä tai lasia? Maailman epätavallisimmat rannat

Maailmalla on monia upeita rantoja, jotka erottuvat muista kivikkoisella maastollaan. Hiekan sijaan näillä rannoilla voi kävellä lasin sirpaleiden tai jopa jalokivien yli. Tämä artikkeli esittelee joitakin maailman epätavallisimpia rantoja, joissa voit kokea tämän ainutlaatuisen kokemuksen.

Ensimmäinen ranta on Sardinian saarella sijaitseva Spiaggia delle Due Sorelle, joka tunnetaan myös nimellä ”Sisters’ Beach”. Tämä ranta on peitetty pienten valkoisten kivien sijaan pienillä punaisilla ja vaaleanpunaisilla helmillä. Vaikka helmet eivät ole aitoja, ne luovat upean värikkään ilmeen rannalle.

Seuraava ranta löytyy Kaliforniasta: Glass Beach Mendocinossa. Ranta on nimetty sen mukaan, että se on peitetty lasinsirpaleilla. Lasinsirpaleet ovat peräisin paikallisesta kaatopaikasta, johon heitettiin lasipulloja vuosien ajan. Nyt meriveden huuhtelemat lasinsirpaleet luovat upean väriloiston rannalle.

Kolmas merkillinen ranta on Punalu’u Black Sand Beach Havaijilla. Ranta on peitetty mustalla vulkaanisella hiekalla, joka on peräisin lähellä olevilta tulivuorilta. Mustan hiekan ja kirkkaan turkoosin veden yhdistelmä on henkeäsalpaava näky, jota ei kannata jättää väliin.

Viimeinen ranta sijaitsee Okinawan saarella Japanissa. Emerald Beachillä voit kävellä jalokivien yli sen sijaan, että kävelisit hiekalla tai kivien päällä. Rannalla on valtavia määriä smaragdeja, jadeita ja muita kauniita kiviä, jotka ovat päätyneet merenpohjalle vuosisatojen aikana.

Näiden rantojen ainutlaatuinen kauneus ja erilainen koostumus tekee niistä vierailun arvoisia. Jos haluat kokea jotain erilaista, niin suuntaa yhdelle näistä rannoista ja nauti upeista näkymistä!

Ainutlaatuiset rantakohteet ympäri maailmaa

Rannat ovat yleensä kaikkien matkailijoiden suosikkipaikkoja, mutta jos et halua menettää itsesi tungokseen samalla tavalla kuin kaikki muutkin, sinun kannattaa harkita vierailua ainutlaatuisissa rantakohteissa ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin maailman parhaita rantakohteita, jotka tarjoavat jotain erilaista ja unohtumatonta.

Ensimmäisenä kohteena on Sardinian La Pelosa, joka on kuin postikortti – kirkkaan turkoosi vesi ja valkoinen hiekka tekevät rannasta uskomattoman kauniin. Ranta on suhteellisen pieni ja suosittu, joten paras tapa nauttia siitä on varata majoitus lähistöltä ja saapua aikaisin aamulla.

Seuraavaksi suuntaamme Australiaan ja Sydneyhin, jossa sijaitsee Cathedral Rocks. Nimi ei valehtele – nämä kalliot näyttävät todella katedraalilta. Ranta on suuri ja hiljainen, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen. Lisäksi alueella on paljon muita nähtävyyksiä, kuten kansallispuistoja ja viinitarhoja.

1

Siirrytään Etelä-Amerikkaan, tarkemmin sanottuna Ecuadoriin ja Galápagossaarille. Jos olet kiinnostunut luonnosta, tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Rannoilla voit nähdä merileijonia, kilpikonnia ja erilaisia lintuja kävelemässä vierelläsi. Galápagossaaret ovat myös suosittu kohde sukeltajille, jotka haluavat tutkia alueen uskomattomia merenalaisia maisemia.

Jos kaipaat hieman jännitystä lomaltasi, sinun kannattaa matkustaa Uuden-Seelannin Piha-rannalle. Tämä ranta on tunnettu valtavista aalloistaan, joita monet surffaajat pitävät maailman parhaimpina. Jos et ole surffari, voit silti nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta ja seurata surffareiden taituruutta.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä kohteena on Thaimaan Ko Phi Phi -saari. Tämä saari on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja uskomattoman värikkäästä vedenalaisesta elämästään. Saarella on myös paljon muita aktiviteetteja, kuten snorklausta ja veneretkiä lähialueille.

Näiden ainutlaatuisten rantakohteiden avulla voit lisätä ripauksen yllätystä ja räjähdystä perinteiseen rantalomailuun. Jokainen kohde tarjoaa jotain uutta ja erilaista, joten miksi et tutustuisi niihin kaikkiin?

Maailman erikoisimmat rannat – kokemisen arvoisia kohteita

Maailmassa on monia kauniita rantakohteita, mutta jotkut rannat ovat erityisen erikoisia ja ainutlaatuisia. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin maailman erikoisimmista rannoista, joilla käynti on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Ensimmäinen kohde on Punaluu Beach Havaijilla. Ranta on nimetty sen tummasta vulkaanisesta hiekasta, joka muodostuu kun kuumaa laavaa kohtaa kylmä merivesi. Ranta on myös tunnettu kilpikonna-tarkkailupaikasta, sillä täällä voi nähdä usein vihreitä merikilpikonnia lekottelemassa auringossa.

Seuraava kohde on bioluminescent beach Puerto Ricossa. Ranta on kuin taianomainen satumaailma, sillä siellä elävät pienet planktonit, jotka loistavat yöllä kirkkaana sinisenä valona. Jos haluat kokea jotain todella ainutlaatuista, niin tämä ranta on ehdoton vierailukohde.

Kolmas kohde on Shell Beach Länsi-Australiassa. Ranta on nimetty sen lukuisien simpukoiden mukaan, joita on kerääntynyt miljoonia rannalle vuosien saatossa. Ranta on suojeltu alue, joten se säilyy edelleen koskemattomana ja luonnonkauniina.

Neljäs kohde on Glass Beach Kaliforniassa. Ranta on tunnettu sen värikkäistä lasinpalasista, jotka ovat muodostuneet vuosien saatossa kun paikalliset asukkaat hylkäsivät lasipullot rannalle. Tänä päivänä ranta on suojeltu alue ja vierailijoiden on kielletty keräämästä lasia.

Viimeinen kohde on Hidden Beach Mexicossa. Tämä ranta on erittäin erikoinen, koska se ei ole helposti löydettävissä. Se sijaitsee piilotettuna valtavan laavanseinän sisällä ja ainoastaan kävellen tai uiden pääsee sinne. Ranta on upea ja rauhallinen, joten se on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia ainutlaatuisesta ympäristöstä.

Maailmassa on paljon muitakin erikoisia rantoja, mutta nämä kohteet tarjoavat unohtumattomia kokemuksia kaikille rantaloman ystäville. Muista kuitenkin aina kunnioittaa luontoa ja noudattaa paikallisia säädöksiä, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia näistä ainutlaatuisista kohteista.

Unelmien rantalomien top 10: Maailman ainutlaatuisimmat ja erikoisimmat rannat

Rantalomalle lähtö on yksi suosituimmista tavoista rentoutua ja paeta arjen kiireitä. Mutta jos haluat tehdä rantalomastasi unohtumattoman, tutustu näihin 10 maailman ainutlaatuisimpaan ja erikoisimpaan rantaan.

1. Punaluu Beach, Havaiji – Tämä kaunis, punaisen hiekan peittämä ranta on upea näky. Se sijaitsee Helolla, Havaijilla, ja on täydellinen paikka auringonlaskun ihailemiseen.

2. Papakolea Beach, Havaiji – Toisin kuin Punaluun ranta, Papakolean ranta on peitetty vihreällä hiekalla, joka on peräisin tulivuoren purkauksesta. Ranta sijaitsee Ka’u Desertissa ja on hieman haastava päästä, mutta se on vierailun arvoinen.

3. Shell Beach, Australia – Tämä ainutlaatuinen ranta on peitetty kokonaan simpukankuorilla! Se sijaitsee Länsi-Australiassa ja on suosikki valokuvaajien ja luonnontieteilijöiden keskuudessa.

4. Bowling Ball Beach, Kalifornia – Tämän Kalifornian rannan nimi tulee siitä, että rannan kivillä on pyöreä muoto, joka muistuttaa keilapalloja. Tämä ranta on ihana paikka kävelyyn ja valokuvaukseen.

5. Pink Beach, Bahama – Tämä kaunis ranta on peitetty vaaleanpunaisella hiekalla, joka on peräisin koralliriutan murusista. Se sijaitsee Harbour Islandilla ja on yksi Bahaman suosituimmista nähtävyyksistä.

6. Jokulsarlon Beach, Islanti – Tämä ranta sijaitsee lähellä Jökulsárlón-järveä ja on täynnä jäätikön lohkeamia jäävuoria. Se on erityisen kaunis auringonlaskun aikaan.

7. Hidden Beach, Meksiko – Tämä piilotettu ranta sijaitsee Marieta-saarilla Meksikon rannikolla. Ranta on vain pienen tunnelin kautta saavutettavissa ja sen turkoosi vesi ja valkoiset hiekkarannat tekevät siitä unohtumattoman paikan.

8. Chandipur Beach, Intia – Tämä ranta Intiassa on ainutlaatuinen sen vuoksi, että vesi vetäytyy kilometrien päähän matalanveden aikana. Tämä paljastaa mielenkiintoisia mereneläviä ja lisää jännitystä rantalomalle.

9. Glass Beach, Kalifornia – Tämä Fort Braggin ranta on peitetty lasimurskalla, joka on peräisin alueen entisistä kaatopaikoista. Vaikka se ei ole enää sallittua, kävijät voivat kerätä joitain pieniä lasinpaloja muistoksi.

10. Vaadhoo Island Beach, Malediivit – Tämä ranta on erityinen sen vuoksi, että se hehkuu yöllä! Se johtuu planktonista nimeltään bioluminescent, joka tuottaa valoa liikkuessaan vedessä.

Nämä ovat vain muutamia maailman ainutlaatuisimmista ja erikoisimmista rannoista, jotka jättävät unohtumattoman vaikutuksen kävijöihinsä. Oletko valmis aloittamaan seikkailun?

Hiekkaa, mutaa ja jopa pinkkiä vettä – maailman epätavallisimmat rannat

Rannat ovat yksi maailman kauneimmista luonnon ihmeistä. Ne ovat paikkoja, joissa voimme rentoutua, nauttia auringosta ja uida kristallinkirkkaassa vedessä. Mutta tiesitkö, että on olemassa rantoja, jotka ovat kaikkea muuta kuin tavallisia? Tässä artikkelissa esittelemme maailman epätavallisimmat rannat, joissa voit nähdä hiekkaa, mutaa ja jopa pinkkiä vettä.

Aloitetaan Boulders Beachilla Etelä-Afrikassa. Tämä ranta on erityinen sen takia, että siellä asuu pingviinejä! Kyllä, oikein luit – söpöjä pikkuisia pingviinejä kävelee vapaasti rannalla ja uivat meressä vieraiden iloksi. Ranta on myös kaunis maisemiltaan, ja sen valkoiset kalliot tarjoavat upeita valokuvamahdollisuuksia.

Seuraavana kohteena on Hoshizuna-no-Hama Beach Japanissa. Tämä ranta on erityinen sen takia, että sen hiekka on täynnä tähtimuotoisia kiteitä. Kiteet syntyvät, kun pienet eläimet, kuten simpukankuoret ja korallit, kuolevat ja niiden jäänteet kerrostuvat toistensa päälle vuosien saatossa. Ranta on täynnä näitä kauniita tähtimuotoisia kiteitä, jotka loistavat auringonvalossa.

Kolmas ranta on Panjinin punainen rantamaa Kiinassa. Tämä ranta on epätavallinen sen takia, että sen mutainen pohja värjää meriveden punaiseksi. Mutaisessa vedessä kasvaa merisuolakasvi nimeltään Suaeda salsa, joka antaa vedelle punaisen värin. Ranta on kaunis ja mystinen, ja se houkuttelee turisteja ympäri maailmaa ihailemaan sen erikoista väriä.

Siirrytään nyt Bahamalle, jossa sijaitsee Pig Beach. Tämä ranta saa erikoisuutensa suloisista possuista, jotka kävelevät vapaina rannalla ja uivat meressä vieraiden iloksi. Tarina kertoo, että alun perin muutama possu päätyi rannalle laivan haaksirikon seurauksena, mutta he ovat nyt lisääntyneet ja muodostaneet oman yhteisönsä rannalla.

Lopuksi esittelemme Pink Beachin Indonesiassa. Tämä ranta on erityinen sen takia, että sen hiekka on vaaleanpunaista! Hiekan väri syntyy, kun korallit ja simpukan kuoret murenevat ja sekoittuvat hiekkaan. Ranta on kaunis ja ainutlaatuinen, ja sen vaaleanpunainen hiekka tekee siitä suositun kohteen valokuvaukselle ja rentoutumiselle.

Näitä maailman epätavallisimpia rantoja vieraillessa kannattaa pitää mielessä, että niiden ainutlaatuisuus tekee niistä erityisiä. Ne ovat paikkoja, joissa voi kokea jotain uutta ja yllättävää – kuten pingviinien kanssa uimista tai vaaleanpunaisessa hiekassa kävelyä. Joten jos seikkailu ja elämykset kiinnostavat, kannattaa suunnata näihin epätavallisiin rantakohteisiin.

Maailman omaperäisimmät rannat – elämysmatkailijan unelmakohde

Oletko kyllästynyt tavallisiin lomakohteisiin, joissa aurinkotuolit ja drinkkibaarit ovat ainoa nähtävyys? Haluatko löytää kohteita, jotka tarjoavat jotain enemmän kuin pelkän rantaloman? Jos vastasit kyllä, olet oikeassa paikassa. Maailma on täynnä omaperäisiä rantoja, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia.

Yksi tällainen kohde on Reynisfjara Beach Islannissa. Tämä mustan hiekan peittämä ranta on kuin toisesta maailmasta. Sen dramaattiset vuoret ja meren aallot luovat ällistyttävän kontrastin mustalle rannalle. Rannalla on myös jännittävä legenda Islantilaisista jättiläisistä, jotka loihtivat muodoltaan erikoisia kiviä rantaviivan ympärille.

Toinen henkeäsalpaava kohde on Hidden Beach Meksikon Puerto Vallartassa. Tämä ranta on piilotettu luolan sisään, jonka katto on romahtanut antaen auringonvalon tulvia valkoisen hiekan täyttämään luolaan. Pääsy tähän rantaan vaatii hieman seikkailumieltä; sinun täytyy uida läpi luolan suuaukon päästäksesi tälle salaiselle rannalle.

Siirrytään seuraavaksi mielenkiintoiseen kohdepaikkaan, joka löytyy Skotlannista nimeltään The Singing Sands. Ranta on nimetty sen hiekkaan piilotetun yllättävän ominaisuuden mukaan; kävellessäsi sen päällä, kuulet äänen kuin laulava hiekka, joka syntyy pienistä hiekanjyvistä liukumassa toisiaan vasten. Lisäksi alueella on paljon keijukaissatamia, jotka kutsuvat sinua tutkimaan näitä mystisiä ja kauniita rantoja.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, olemme tulleet loistavaan rantakohteeseen Australiassa kutsuttuna Shell Beach. Tämä ranta on erityinen, koska sen hiekka koostuu pelkästään simpukankuorista. Niitä on niin paljon, että saatat luulla, että kävelet valkoisen lumipeitteen päällä. Se on ainutlaatuinen paitsi siksi, että se on toinen maailma, mutta myös sen ekologinen arvo on korkea, mikä on hyvä asia!

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä maailman omaperäisimmistä rannoista. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Jokainen tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen ja yhdistää upean luonnon kauneuden seikkailunhaluisen matkailijan unelmiin. Seuraavan kerran, kun etsit lomakohdetta, harkitse näiden rantojen vierailua ja Ole valmis yllätyksiin ja elämyksiin!

Maailman parhaat, mutta erikoiset rantakohteet

Kesäisin moni meistä haaveilee matkasta jonnekin eksoottiseen rantakohteeseen. Vaikka tunnetuimmat lomakeskukset houkuttelevatkin turisteja ympäri maailman, on olemassa myös monia salaisuuksia, joita vain harvat tietävät.

Erilaiset ja erikoiset rantakohteet ovat juuri niitä paikkoja, jotka tarjoavat unohtumattoman matkakokemuksen. Tässä artikkelissa esittelemme maailman parhaat, mutta erikoiset rantakohteet, joita et välttämättä ole vielä kuullutkaan.

Ensimmäinen kohde listallamme on Playa del Amor, tai Rakkauden ranta, sijaitsee Meksikon Baja California Surin osavaltiossa. Tämä ranta on piilotettu meren syliin ja vain kävelymatkan päässä Cabo San Lucasin satamasta. Ranta on suojattu vuorilla, mikä tekee siitä täydellisen turvakodin tuulilta ja aalloilta. Pääsy rannalle on vain veneellä ja ranta on avoinna vain muutaman tunnin päivittäin, kun vuorovesi laskee.

Seuraava kohde on Reynisfjara Beach, Islannissa. Tämä musta hiekkaranta on ainutlaatuinen kauneudessaan, ja se on nimetty yhdeksi maailman kauneimmista rannoista. Reynisfjara Beach on koti erikoiselle basalttipylväs muodostelmalle, joka on peräisin vulkaanisesta toiminnasta.

Jos haluat hieman enemmän seikkailua lomallasi, sinun kannattaa harkita matkaa Ramla Bayn rannalle Gozolla, Maltalla. Tämä upea hiekkaranta on yksi harvoista paikoista, joissa voit löytää punaisen hiekan. Ranta on myös täydellinen paikka snorklaukseen tai sukellukseen, sillä sen vesi on kristallinkirkasta ja siellä on paljon elämää.

2

Viimeinen kohde listallamme on Navagio Beach Zakynthoksen saarella Kreikassa. Rantaa ympäröivät korkeat kalliot ja sen keskellä on upotettu vanha rahtilaiva, joka tekee siitä valokuvauksellisen paikan. Navagio Beach on myös tunnettu nimellä ”Shipwreck Beach”, ja se on yksi Kreikan suosituimmista kohteista.

Nyt tiedätkin maailman parhaiden, mutta erikoisten rantakohteiden salaisuudet. Vaikka nämä kohteet eivät olekaan niin tunnettuja kuin monet muut rantalomakohteet, ne tarjoavat ainutlaatuisia ja unohtumattomia matkakokemuksia. Jos kaipaat hieman seikkailua ja haluat löytää uusia, mielenkiintoisia paikkoja, kannattaa ehdottomasti harkita matkaa näihin kohteisiin.

Epätavalliset rannat, jotka on nähtävä uskoakseen

Rannat ovat yleensä paikkoja, joissa voimme rentoutua ja nauttia auringosta, hiekasta ja merestä. Mutta mitä jos haluaisit kokea jotain uutta ja jännittävää rannoilla? Tällöin sinun kannattaa tutustua epätavallisiin rantoihin, jotka on nähtävä uskoakseen.

Ensimmäinen epätavallinen ranta, joka tulee mieleen, on Punalu’un Black Sand Beach Havaijilla. Tämä ranta saa nimensä mustasta hiekastaan, joka koostuu vulkaanisesta tuhkasta. Vaikka hiekka onkin tummaa, vesi on edelleen kristallinkirkasta ja lämmintä. Tämä ainutlaatuinen ranta tarjoaa upeat maisemat, joita et löydä muualta.

Toinen epätavallinen ranta on Hidden Beach Marieta Islandilla Meksikossa. Tämä kaunis ranta on piilotettu luolan sisään, joten pääset nauttimaan auringosta ja merestä omassa yksityisessä paratiisissasi. Ranta on saanut nimensä siitä syystä, että se oli alun perin käytössä sotilastarkoituksiin, mutta nykyään se on suosittu turistien keskuudessa.

Kolmas epätavallinen ranta on Sardinian La Pelosa Italiassa. Tämä ranta on kuin suoraan postikortista, valkoisine hiekkarantoineen ja turkoosinvärisine vesineen. Mutta mikä tekee tästä rannasta erityisen, ovat sen kivikot, jotka reunustavat rantaa. Voit kävellä tai kiivetä niiden päälle saadaksesi paremman näköalan merelle.

Neljäs epätavallinen ranta on Jökulsárlón Glacier Lagoon Islannissa. Tämä ranta koostuu jäistä, jotka ovat irronneet lähellä sijaitsevasta jäätiköstä. Rannalla voit ihailla valtavia jäävuoria ja jopa ottaa veneretken jäälauttojen välissä.

3

Viimeinen epätavallinen ranta, jonka haluan mainita, on Pink Beach Komodolla Indonesiassa. Tämä ranta on nimetty sen vaaleanpunaisen hiekan mukaan, joka saa värinsä korallien murenemisesta. Vaaleanpunainen hiekka yhdistettynä turkoosiin mereen tekevät tästä paikasta upean maiseman.

Näitä epätavallisia rantoja ei ole helppo löytää, mutta jos olet valmis etsimään, palkinto voi olla uskomaton elämys. Oli se sitten musta hiekka, piilotettu luola tai vaaleanpunainen hiekka, nämä rannat tarjoavat jotain ainutlaatuista ja unohtumatonta.