Top 10 paikkoja kokea revontulet

Top 10 paikkoja kokea revontulet

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Top 10 paikkoja kokea revontulet

Revontulet ovat yksi luonnon kauneimmista nähtävyyksistä, ja monet meistä haaveilevat nähdä ne omin silmin. Jos haluat kokea tämän upean ilmiön, tässä on Top 10 paikkaa, joissa voit nauttia revontulista täysin siemauksin!

1. Tromssa, Norja – Tämä kaunis norjalainen kaupunki on yksi parhaista paikoista revontulien bongailuun. Voit jopa ottaa köysiradan huipulle ja ihastella loistavia näkymiä.

2. Rovaniemi, Suomi – Tämä Lapin helmi tarjoaa monia aktiviteetteja revontulien ihailuun, kuten husky-ajeluja ja poro-safareita. Älä unohda varata mukavaa mökkiä rentoutumiseen näytelmän jälkeen.

3. Abisko, Ruotsi – Tällä pohjoisruotsalaisella alueella on lähes aina selkeää taivasta, mikä tekee siitä erinomaisen paikan revontulien tarkkailuun. Abiskossa on myös suosittu kansallispuisto, joka houkuttelee luonnon ystäviä ympäri maailmaa.

4. Salla, Suomi – Jos haluat kokea revontulet keskellä korpea, Salla on hyvä valinta. Tämä pieni lappilainen kylä tarjoaa autenttisen ja rauhallisen ympäristön, jossa voit nauttia tähdenlennosta ja kuunnella hiljaisuutta.

5. Yellowknife, Kanada – Tämä pohjoiskanadalainen kaupunki on erinomainen paikka revontulien bongailuun. Voit myös kokeilla muita talviaktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä ja moottorikelkkasafareita.

6. Kirkjufell, Islanti – Tämä majesteettinen vuori on jo itsessään upea nähtävyys, mutta kun lisäät siihen revontulet taustalle, saavutat täydellisen matkamuiston.

7. Lapin alue, Norja – Norjan Lapissa on paljon pieniä kyliä, jotka tarjoavat loistavia mahdollisuuksia revontulien ihailuun. Jos haluat yhdistää luontoretken ja valokuvaamisen, tämä on sinulle oikea paikka.

8. Thingvellirin kansallispuisto, Islanti – Tämä maaginen paikka on täydellinen paikka revontulien katseluun. Voit myös tutustua puiston muihin nähtävyyksiin, kuten historiallisiin raunioihin ja kristallinkirkkaisiin järvivesiin.

9. Saariselkä, Suomi – Saariselkä on yksi suosituimmista lomakohteista Lapissa. Alueella on useita hyviä paikkoja revontulien katseluun ja monia aktiviteetteja, kuten hiihtoa ja lumikenkäilyä.

10. Jökulsárlón-järvi, Islanti – Tämä järvialue on yksi Islannin kauneimmista paikoista, ja se tarjoaa upeita maisemia revontulien taustalla. Voit myös käydä lähellä sijaitsevassa jäätikönpallossa tai tutustua alueen muihin nähtävyyksiin.

Nämä ovat vain muutamia valittuja paikkoja, joissa voit nauttia revontulien kauneudesta. Muista aina varmistaa, että tiedät parhaan ajan vuodesta ja sääolosuhteet ennen matkaa. Ja tärkeintä: rentoudu, nauti ja anna luonnon yllättää sinut!

Revontulien metsästys: Suomen kymmenen parasta paikkaa

Suomessa on monia upeita paikkoja, joissa voi nähdä revontulia. Tämä luonnonilmiö on suosittu matkailijoiden keskuudessa ympäri maailmaa, ja Suomi on yksi parhaista paikoista kokea se. Tässä artikkelissa kerromme Suomen kymmenestä parhaasta paikasta revontulien metsästykseen.

1

1. Sodankylä

Sodankylä sijaitsee Lapin sydämessä ja on yksi maan parhaista paikoista revontulien katseluun. Siellä sijaitsee myös Urho Kekkosen kansallispuisto, joka tarjoaa upeat maisemat revontulien ihailuun.

2. Levi

Levi on yksi Suomen suosituimmista lomakohteista, mutta se on myös loistava paikka revontulien bongaukseen. Levi sijaitsee lähellä Kittilän lentokenttää, joten sinne on helppo matkustaa.

3. Ivalo

Ivalo on pieni kaupunki Inarin kunnassa, joka tunnetaan erityisesti revontulien katselusta. Siellä sijaitsee myös Saariselän hiihtokeskus, jossa voi nauttia talviharrastuksista.

4. Rovaniemi

Rovaniemi on Joulupukin kotikaupunki, mutta se on myös suosittu paikka revontulien metsästykseen. Siellä voi myös vierailla Arktikum-museossa ja tutustua Lapin kulttuuriin.

5. Pyhätunturi

Pyhätunturi on tunnettu laskettelukeskus, mutta sieltä voi myös nähdä upeat revontulet. Pyhän kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden retkeilyyn.

6. Ylläs

Ylläs on Levin tavoin suosittu lomakohde, mutta se on myös loistava paikka revontulien katseluun. Ylläksellä voi myös harrastaa talviurheilua ja tutustua Lappiin.

7. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi sijaitsee Suomen äärimmäisessä kulmassa, mutta se on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka revontulien metsästykseen. Siellä voi myös ihailla upeita tunturimaisemia.

8. Nellim

Nellim sijaitsee Inarijärven rannalla ja on suosittu paikka revontulien katseluun. Siellä voi myös tutustua saamelaiseen kulttuuriin ja lähteä husky- tai pororetkelle.

9. Luosto

Luosto on pieni laskettelukeskus, mutta se on myös loistava paikka revontulien bongaukseen. Siellä voi myös tutustua ametistikaivokseen ja lähteä lumikenkäretkelle.

10. Nuuksio

Nuuksio sijaitsee lähellä Helsinkiä ja on helppo saavuttaa julkisilla liikennevälineillä. Siellä voi nähdä upeita revontulia ja tutustua Suomen luontoon.

Näissä kymmenessä paikassa voit varmasti nähdä upeat revontulet ja nauttia Suomen kauniista maisemista. Suosittelemme majoittumista lähistöllä sijaitsevissa hotelleissa, jotta voit ottaa kaiken irti revontulien katselusta. Muista myös pukeutua lämpimästi, sillä Lappi voi olla hyvin kylmä talvella!

Top 10 kohtaa pohjoisen taivaan tanssi – revontulet Suomessa

Oletko koskaan nähnyt revontulia? Jos et, sinun kannattaa lisätä se matkustuslistallesi. Ja missä muualla kuin Suomessa voit kokea pohjoisen taivaan tanssin parhaimmillaan? Tässä artikkelissa esittelemme sinulle Top 10 kohtaa, joissa voit nähdä revontulet Suomessa.

1. Saariselkä: Tämä Lapin kylä on yksi parhaista paikoista katsella revontulia. Siellä on vähän valosaastetta ja useita yrityksiä tarjoamassa revontulikierroksia.

2. Utsjoki: Tämä on Suomen pohjoisin kunta ja erittäin suosittu paikka revontulien bongaamiseen. Siellä järjestetään myös revontulifestivaaleja.

3. Levi: Tunnettu talvimatkailukeskus Levin rinteiltä voi ihailla kaunista revontulta. Rinteiden ala-asemalta löytyy myös ammattilaisen opastama revontulikierros.

4. Pyhä-Luosto: Tämä kansallispuisto sijaitsee Keski-Lapissa ja on loistava paikka yhdistää vaellus ja revontulien katselu.

5. Kilpisjärvi: Tämä pieni kylä sijaitsee Suomen kolmen valtionrajan lähellä ja on täydellinen paikka revontulien bongaamiseen.

6. Nellim: Tämä Lapin kylä on täydellinen paikka luonnonrauhan ystäville. Siellä voi harrastaa kalastusta ja retkeilyä päivisin ja nauttia revontulista yöllä.

7. Rovaniemi: Suomen ”Joulupukin kotikaupunki” tarjoaa myös upeat näkymät revontulille. Halutessasi voit jopa nauttia revontulisaunasta!

8. Inari: Tämä kylä sijaitsee Suomen suurimman järvialueen Inarijärven rannalla ja on erinomainen paikka bongata revontulia.

9. Ylläs: Tämä talvimatkailukeskus tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja upeita maisemia. Revontulen näkeminen lumisateessa on unohtumaton kokemus!

10. Luosto: Tämä kansallispuisto sijaitsee Pyhä-Luoston tapaan Keski-Lapissa ja tarjoaa upeat puitteet revontulien bongaamiseen.

Nyt olet varmasti innostunut suunnittelemaan matkaa pohjoisen taivaan alle. Muista vain lämpimät vaatteet ja kamera mukaan, sillä haluat varmasti tallentaa tämän upean luonnonilmiön ikuisiksi ajoiksi!

Suomen parhaat paikat ihailla revontulia

Jos haluat kokea taivaallisen näyn, joka jättää sinut henkeäsalpaavan vaikutuksen alaiseksi, etsiäkseen revontulet on yksi suosituimmista luontoelämyksistä Suomessa. Revontulet ovat uskomaton näky, jossa värikkäät valot pyörivät taivaalla ja luovat upean taideteoksen.

Suomessa on useita paikkoja, joissa voit nähdä revontulia parhaimmillaan. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen parhaat paikat ihailla revontulia.

1. Inarijärvi

Inarinjärven alue tarjoaa loistavan paikan ihailla revontulia. Alueen syrjäisyys tarjoaa erinomaisen pimeyden ja vähäisemmän kaupunkivalon häiriön, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan revontulien bongaamiseen. Inarinjärveltä löytyy myös monia luontokeskuksia, jotka tarjoavat oppaita ja neuvoja revontulien bongaamiseen.

2. Saariselkä

Saariselkä on toinen paikka, joka on erittäin suosittu revontulien ihailemiseen. Tämä laskettelukeskus sijaitsee Lapissa, joten täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulet. Voit myös osallistua oppaallisiin retkiin tai vuokrata auton ja etsiä oman paikan katsella tämän upean ilmiön.

3. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi on erittäin suosittu paikka revontulien ihailemiseen, koska täällä on yksi Suomen korkeimmista tuntureista, Saana. Tämä tarjoaa loistavan paikan tarkkailla taivaalla tapahtuvia ilmiöitä. Voit myös vierailla Luontokeskus Kielossa, joka tarjoaa neuvoja ja vinkkejä parhaimpiin revontulipaikkoihin.

4. Rovaniemi

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki ja se on ihanteellinen paikka revontulien näkemiseen. Kaupungissa on paljon kaupunkivaloa, mutta voit matkustaa vain muutaman kilometrin päässä keskustasta löytääksesi hyvän paikan tarkkailla revontulia. Kaupungissa on myös monia retkiä, jotka tarjoavat kuljetuksen ja opastuksen parhaisiin paikkoihin.

5. Ylläs

Ylläs on erittäin suosittu laskettelukeskus, mutta se on myös ihanteellinen paikka revontulien näkemiseen. Täällä voit osallistua opastettuihin retkiin ja tutustua lähialueisiin, joilla on vähemmän kaupunkivaloa. Tarjolla on myös monia mökkejä, joissa voit yöpyä ja ihailla tätä upeaa luonnonilmiötä.

Nämä ovat Suomen parhaita paikkoja ihailla revontulia. Muista, että paras aika nähdä revontulia on talvella, kun yöt ovat pimeimmillään ja taivas on kirkkaampi. Muista myös pitää silmät auki ja olla valmis hämmästymään tämän upean ilmiön edessä!

Revontulien loimu: Suomen kymmenen upeinta paikkaa

Revontulet ovat yksi Suomen kauneimmista luonnonilmiöistä ja niiden loimu on taianomaista katseltavaa. Suomi on täydellinen paikka revontulien tarkkailuun, sillä maassa on laaja alue pohjoisessa, jossa ne näkyvät usein. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen kymmenen upeinta paikkaa revontulien ihailuun.

1. Saariselkä

Saariselkä sijaitsee Lapissa, ja se on yksi Suomen suosituimmista matkakohteista revontulien bongailua varten. Alueella on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia, sillä se sijaitsee korkealla pohjoisessa.

2. Ylläs

Ylläs on toinen suosittu lomakohde Lappiin, ja se tarjoaa upeat maisemat revontulille. Ylläksen tunturin päällä voi nauttia näkymistä revontulien loimusta.

3. Luosto

Luosto on pieni kylä Lapissa, joka tunnetaan kauniista tunturiympäristöstään. Siellä voi ihailla revontulien loistoa vaellusreitin varrelta tai erilaisista katselupaikoista.

4. Pyhä

Pyhä sijaitsee myös Lapissa, ja se on suosittu hiihtokeskus talvella. Pyhällä voi ihailla revontulia hiihtoretkellä tai vuokraamalla lumikenkiä.

5. Levi

Levi on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista, mutta se tarjoaa myös upeat maisemat revontulille. Levin alueella on useita katselupaikkoja, joista voi ihastella revontulia taivaalla.

6. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi sijaitsee Suomen kolmen valtakunnan rajalla, ja siellä voi ihailla upeita maisemia tunturien keskellä. Revontulien bongailu Kilpisjärvellä on unohtumaton kokemus.

7. Inarijärvi

Inarijärvi on yksi Suomen suurimmista järvistä, ja sen rannalta voi nähdä upeat näkymät revontulien loimuun. Inarijärveltä löytyy myös useita retkikohteita, joista voi ihailla revontulia.

8. Rovaniemi

Rovaniemi on Lapin pääkaupunki, ja siellä on mahdollisuus nähdä revontulia kaupungin keskustasta. Korkealla tunturilla voi ihailla revontulia vieläkin paremmin.

9. Salla

Salla on pieni kylä Lapissa, jossa revontulet ovat yleinen näky taivaalla. Sallan luonnonpuistosta löytyy useita hyviä paikkoja revontulien ihailuun.

10. Karesuvanto

Karesuvanto sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla, ja sen ympäristö tarjoaa upeat maisemat revontulille. Karesuvannosta löytyy myös useita retkikohteita, joissa voi ihailla revontulia.

Nauti revontulien loimusta Suomen upeissa maisemissa näillä kymmenellä paikalla. Muista pukeutua lämpimästi ja varata aikaa revontulien ihailuun kauniina talvi-iltana.

Top 10 paikkaa kokea revontulet Suomessa

Suomi on yksi parhaista paikoista maailmassa nähdä revontulia. Tämä johtuu sen sijainnista pohjoisella pallonpuoliskolla, jossa aurinkotuulet törmäävät maan magneettikenttään ja synnyttävät upeita valoilmiöitä.

Jos etsit parhaita paikkoja kokea revontulia Suomessa, sinun ei tarvitse etsiä kauempaa. Tässä on Top 10 paikkaa, joissa voit ihailla huikaisevia revontulia Suomessa:

1. Utsjoki: Tämä Lappilaiskunta on yksi parhaista paikoista nähdä revontulet Suomessa. Sen sijainti pohjoisessa ja vähäinen valosaaste tekee siitä ihanteellisen paikan ihailla taivaallisia valoja.

2. Inari: Inarinjärvi on yksi Suomen suurimmista järvistä ja antaa upeat puitteet revontulien ihailuun. Revontulet heijastuvat järven pinnasta kauniisti.

3. Kilpisjärvi: Kilpisjärven alue on tunnettu upeista maisemistaan ja se tarjoaa loistavat mahdollisuudet revontulien bongaamiseen.

4. Levi: Levin laskettelukeskus on yksi Suomen suosituimmista talvilomakohteista. Se ei ole pelkästään hyvä hiihto- tai lumilautailupaikka, vaan myös ihanteellinen paikka revontulien katseluun.

5. Luosto: Luoston tunturialueella voit kokea henkeäsalpaavat revontulet luonnon keskellä. Siellä on myös mahdollista osallistua ohjattuihin revontuliretkiin.

6. Rovaniemi: Rovaniemi on Suomen tunnetuin joulupukin kotipaikka. Se tarjoaa kuitenkin myös upeat puitteet revontulien katseluun.

7. Saariselkä: Saariselän alueella voit nauttia kauniista tunturimaisemista ja ihailla upeita revontulia yötaivaalla.

8. Ylläs: Ylläksen laskettelukeskus tarjoaa loistavat mahdollisuudet revontulien katseluun. Alueen vähäinen valosaaste takaa, että revontulet ovat erityisen vaikuttavia.

9. Pyhätunturi: Pyhätunturin kansallispuisto tarjoaa ihanteelliset puitteet aktiivilomalle ja samalla voi ihailla upeita revontulia yötaivaalla.

10. Pallas-Yllästunturi kansallispuisto: Tämä on yksi Suomen suurimmista kansallispuistoista. Sen huikeat maisemat ja pimeys tekevät siitä ihanteellisen paikan revontulien katseluun.

Nämä ovat Top 10 paikkaa kokea revontulet Suomessa. Muistathan, että paras aika nähdä revontulia on syyskuusta huhtikuuhun välisenä aikana ja selkeinä öinä. Muuten, pakkaa mukaan lämpimät vaatteet, kääräise viltti ympärillesi ja valmistaudu nauttimaan uskomattomasta luonnonnäytelmästä!

Revontulien taika: Suomen kymmenen kauneinta paikkaa

Revontulet ovat yksi Suomen kauneimmista luonnonilmiöistä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tämä artikkeli esittelee kymmenen upeaa paikkaa, joissa on paras mahdollisuus nähdä revontulia.

1. Kilpisjärvi: Kilpisjärvi sijaitsee Lapin erämaassa, joka on yksi parhaista paikoista revontulien tarkkailuun. Alueella on myös monia muita aktiviteetteja, kuten vaellus ja hiihto.

2. Levi: Levillä voit nauttia revontulien lisäksi monista talviaktiviteeteista, kuten laskettelusta ja lumikenkäilystä. Monet hotellit tarjoavat myös mahdollisuuden yöpyä lasi-igluissa, joista voit katsella revontulia mukavasti sisältä.

3. Rovaniemi: Rovaniemi on kuuluisa Joulupukin kodistaan, mutta se on myös loistava paikka nähdä revontulia. Voit lähteä retkelle Kultaiselle Kierrokselle, jossa näet revontulien lisäksi muita Lapin kauniita paikkoja.

4. Pyhätunturi: Pyhätunturilla on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia, ja siellä voi myös harrastaa monia talviaktiviteetteja, kuten hiihtoa ja kelkkailua.

5. Ylläs: Ylläs on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, mutta se on myös hieno paikka nähdä revontulia. Voit nauttia upeasta maisemasta ja ihailla revontulia samalla kun hiihtelet rinteillä.

6. Saariselkä: Saariselällä on monia aktiviteetteja talvella, kuten husky-ajeluja ja lumikenkäilyä. Voit myös lähteä retkelle Inarijärvelle, jossa on hyvä mahdollisuus nähdä revontulia.

7. Inari: Inarin kylä sijaitsee kauniin Inarijärven rannalla, ja sieltä voit helposti lähteä retkelle revontulien tarkkailuun. Alueella on myös muita mielenkiintoisia kohteita, kuten Saamelaiskulttuurikeskus Sajos.

8. Luosto: Luostolla on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia, ja siellä voi myös harrastaa monia aktiviteetteja, kuten kelkkailua ja poroajelua.

9. Hetta: Hetta on pieni kylä Enontekiön alueella, joka tunnetaan parhaiten upeista maisemistaan ja hyvistä mahdollisuuksista nähdä revontulia. Alueella on myös monia vaellusreittejä, joista voi nauttia kesällä.

10. Muonio: Muonio sijaitsee Tornionjoen laaksossa, ja siellä on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia. Alueella on myös monia aktiviteetteja talvella, kuten laskettelua ja kelkkailua.

Nämä ovat Suomen kymmenen kauneinta paikkaa, joissa voit nähdä revontulia. Jokainen paikka tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja loistavat mahdollisuudet ihailla revontulia. Valitse oma suosikkisi ja nauti tästä upeasta luonnonilmiöstä!

Suomen top 10 paikkaa ihastella revontulia

Revontulet ovat yksi kauneimmista luonnonilmiöistä maailmassa, ja Suomi on yksi parhaista paikoista ihastella niitä. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen top 10 paikkaa, joissa voit kokea unohtumattoman revontulielämyksen.

1. Kilpisjärvi

Tämä pieni kylä sijaitsee Suomen kolmen valtion rajalla Norjan ja Ruotsin kanssa. Sen sijainti pohjoisessa tekee siitä täydellisen paikan bongata revontulia. Kilpisjärvi on myös suosittu vaellus- ja hiihtokohde, joten voit yhdistää revontulet aktiiviseen lomaan.

2. Muonio

Muonio on Lapin alueen kunta, joka tunnetaan upeasta Lainion lumikylästään. Revontulet ovat hyvin yleisiä täällä, ja voit kokea ne myös husky- tai poroajelulla.

3. Inari

Inari on saamelaiskulttuurin sydän ja sijaitsee Suomen suurimman järvet Inarinjärven rannalla. Revontulet ovat yleisiä täällä, ja voit nauttia niistä mukavasti lämpimässä lasikatetussa iglussa.

4. Levi

Levi on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, mutta se on myös erinomainen paikka bongata revontulia. Voit varata oppaan tai liittyä kiertueelle ja käydä revontulien metsästysretkellä.

5. Rovaniemi

Rovaniemi on tunnettu Joulupukin kotikaupunkina, mutta se on myös upea paikka kokea revontulet. Voit lähteä retkelle tunturiin tai yöpyä lasi-iglussa ja nauttia näkymistä suoraan sängystäsi.

6. Ylläs

Ylläs on toinen Lapin alueen suosituimmista laskettelukeskuksista, mutta se on myös erinomainen paikka bongata revontulia. Voit lähteä retkelle tunturiin tai yöpyä lasi-iglussa ja ihailla taivasta aamuun asti.

7. Pyhä

Pyhätunturilla on yksi Suomen korkeimmista tuntureista, joten se tarjoaa upeat näkymät revontulille. Voit lähteä vaellukselle tai hiihtämään tunturiin ja odottaa, että revontulet ilmestyvät.

8. Luosto

Luosto on pieni tunturikylä, joka sijaitsee vain 90 minuutin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Voit yöpyä luonnossa igluissa tai lasi-igluissa ja nauttia upeista revontulista.

9. Kemi

Kemi on kaupunki Perämeren rannalla, ja se on erinomainen paikka ihastella revontulia merenrannassa. Voit myös käydä Kemin lumilinnassa ja ihailla upeita jääveistoksia revontulien loisteessa.

10. Salla

Salla sijaitsee itäisessä Lapissa, joka on yksi parhaista paikoista kokea revontulet. Voit yöpyä lasi-igluissa tai nauttia revontulista mökiltä käsin.

Suomessa on paljon muitakin paikkoja, joissa voit ihastella revontulia, mutta nämä ovat Suomen top 10 paikkaa. Muista pukeutua lämpimästi ja valmistaa kamera valmiiksi, sillä revontulet eivät varmastikaan jätä sinua kylmäksi!

Revontulien loisto: Suomen kymmenen parasta paikkaa

Revontulet ovat yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Ihmiset ympäri maailman matkustavat tänne vain nähdäkseen tämän luonnonilmiön kauneuden, joka saa taivaan väreilemään eri sävyissä. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen kymmenen parasta paikkaa revontulien bongaamiseen.

1. Inari

Inarinjärven rannalla sijaitseva Inari on yksi Suomen parhaista paikoista nähdä revontulia. Alueella on useita retkeilyreittejä ja mökkimajoitusta, jotka mahdollistavat unohtumattoman revontulielämyksen.

2. Levi

Levi on Lappiin kuuluva lomakeskus, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Talvisaikaan voit hiihtää tai lumilautailla ja iltaisin nauttia revontulien loistosta.

3. Rovaniemi

Joulupukin kotikaupunki Rovaniemi on myös mainio paikka revontulien katseluun. Kaupungin lähistöllä on paljon autioita paikkoja, joissa voi harrastaa retkeilyä ja revontulien bongausta.

4. Pyhä-Luosto

Pyhä-Luoston kansallispuiston alue on erinomainen paikka nauttia kauniista luonnosta ja revontulista. Alueella on monipuolisia aktiviteetteja, kuten hiihtoa ja lumikenkäilyä.

5. Ylläs

Ylläs on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista, mutta se houkuttelee myös paljon turisteja revontulien takia. Talvi- ja kevätkaudella järjestetään erilaisia revontuliretkiä, joilla voi ihailla taivaan loistoa.

6. Saariselkä

Saariselkä on pieni kylä Lapissa, joka tarjoaa upeat maisemat ja hiljaisuuden. Täällä voit unohtaa kaiken muun ja keskittyä vain revontulien katseluun.

7. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi sijaitsee aivan Suomen, Ruotsin ja Norjan rajalla, mikä tekee siitä erittäin kiinnostavan matkailukohteen. Paikka on tunnettu upeista vuorimaisemistaan ja tietenkin myös revontulistaan.

8. Luosto

Luoston alueella on useita retkeilyreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Revontuliretkiä järjestetään alueella talvisin.

9. Nellim

2

Nellimissä pääset kokemaan aidon Lappi-tunnelman. Kylän lähistöllä on useita eri aktiviteetteja, kuten husky-ajelua ja revontuliretkiä.

10. Utsjoki

Utsjoen alueella voit nauttia kauniista luonnosta ja tutustua saamelaiskulttuuriin. Revontulien lisäksi täällä voi ihailla myös keskiyön aurinkoa kesäaikaan.

Nämä ovat Suomen parhaat paikat revontulien ihasteluun. Voit valita itsellesi sopivan kohteen ja lähteä seikkailuun odottaen taivaan loistetta. Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua suunnittelemaan unohtumattoman matkan revontulien maailmaan.

Revontulet Suomessa: Top 10 katselupaikkaa

Suomen taivaalla tanssivat revontulet ovat yksi maailman upeimmista nähtävyyksistä. Tämä ilmiö on niin ainutlaatuinen, että monet matkailijat ympäri maailmaa haluavat kokea sen itselleen. Mutta mistä löytyvät parhaat paikat revontulien havaitsemiseen Suomessa? Tässä artikkelissa esittelemme top 10 katselupaikkaa.

1. Kilpisjärvi

Kilpisjärvi sijaitsee Lappiin rajan tuntumassa Norjan ja Ruotsin välissä. Alueella ei ole paljon valosaastetta, joten se on ihanteellinen paikka revontulien tarkkailuun. Lisäksi Kilpisjärven läheisyydessä on useita vuoria, joilta voi saada upeat näkymät revontulille.

2. Saariselkä

Saariselkä on tunnettu hiihtokeskus, mutta se on myös erinomainen paikka revontulien katseluun. Alueella on useita yrityksiä, jotka järjestävät revontuliretkiä ja -vierailuja. Saariselän yläpuolella olevat tunturit tarjoavat myös upeat näkymät revontulille.

3. Muonio

Muonio on pieni kylä, joka sijaitsee Pohjois-Suomessa. Alueella on vähän valosaastetta, joten se on ihanteellinen paikka revontulien tarkkailuun. Muonion lähellä sijaitseva Olosvuori on myös suosittu katselupaikka.

4. Levi

Levi on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista. Alueella on useita yrityksiä, jotka järjestävät retkiä ja vierailuja revontulien katseluun. Levi sijaitsee Lapin sydämessä, joten sieltä on hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia.

3

5. Nellim

Nellim sijaitsee Inarinjärven rannalla Pohjois-Suomessa. Alueella on vähän valosaastetta, joten se on ihanteellinen paikka revontulien havaitsemiseen. Nellimin ympäristössä on myös paljon luontoa ja hiljaisuutta, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja revontulien katseluun.

6. Ivalo

Ivalo on pieni kaupunki Lapissa. Alueella on vähän valosaastetta, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan revontulien tarkkailuun. Lisäksi Ivalon ympäristössä on useita vuoria, joilta voi saada upeat näkymät revontulille.

7. Pyhä

Pyhä sijaitsee Lapin sydämessä ja on yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista. Alueella on kuitenkin myös paljon muuta tekemistä, kuten retkiä revontulien katseluun. Pyhän tunturit tarjoavat upeat näkymät revontulille.

8. Inari

Inari sijaitsee Pohjois-Suomessa Inarijärven rannalla. Alueella on vähän valosaastetta, joten se on ihanteellinen paikka revontulien havaitsemiseen. Lisäksi Inarin ympäristössä on paljon luontoa ja eläimiä, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja revontulien katseluun.

9. Rovaniemi

Rovaniemi on tunnettu Joulupukin kotina, mutta sieltä löytyy myös paljon muita nähtäv