Top 10 kauneimmat vesiputoukset vierailla elinaikanasi

Top 10 kauneimmat vesiputoukset vierailla elinaikanasi

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Top 10 kauneimmat vesiputoukset vierailla elinaikanasi

Maailmassa on lukemattomia upeita ja henkeäsalpaavia vesiputouksia, jotka ovat vierailun arvoisia. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen kauneinta vesiputousta, joita kannattaa harkita vierailun kohteeksi elinaikanaan.

1. Iguazun putoukset, Argentiina ja Brasilia

Iguazun putoukset sijaitsevat Argentiinan ja Brasilian rajalla ja ne ovat yksi maailman suurimmista vesiputouksista. Putoukset ovat kansallispuistossa, joka on luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Iguazun putousten ainutlaatuinen koskimaisema ja valtavat vesimassat ovat nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin.

1

2. Victoria Falls, Zimbabwe ja Sambia

Victoria Falls sijaitsee Zimbabwen ja Sambian rajalla, ja se on yksi Afrikan suurimmista turistinähtävyyksistä. Vesiputoukset ovat suuret ja vaikuttavat, ja niiden äärellä voi ihailla upeita maisemia ja tehdä monenlaisia aktiviteetteja, kuten bungee-hyppyä ja koskenlaskua.

3. Niagara Falls, Kanada ja Yhdysvallat

Niagara Falls on yksi maailman kuuluisimmista vesiputouksista, joka sijaitsee Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla. Vesimassojen pauhu ja uskomattoman kauniit maisemat ovat vaikuttavia, ja voit nauttia myös monista aktiviteeteista, kuten veneretkistä ja helikopterilennosta.

4. Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Plitvicen kansallispuisto sijaitsee Kroatian keskiosassa ja se on tunnettu upeista järvistään ja vesiputouksistaan. Kansallispuisto on suosittu käyntikohde, jossa voi tutustua luonnonkauniiseen ympäristöön patikoimalla tai veneilemällä.

5. Angel Falls, Venezuela

Angel Falls on maailman korkein vesiputous, joka sijaitsee Venezuelan sademetsässä. Vesiputous on vaikuttava nähtävyys, jonka vieressä voi kokea aitoa luontoelämystä ja ihailla trooppisen metsän kasvillisuutta.

6. Kaieteur Falls, Guyana

Kaieteur Falls on Guyanan kuuluisin nähtävyys, joka sijaitsee syrjäisessä viidakossa. Vesiputous on vaikuttava, ja sen vieressä voi ihailla harvinaisia ​​eläimiä ja kasveja sekä tutustua viidakkoon.

7. Gullfoss, Islanti

Gullfoss on yksi Islannin suosituimmista matkakohteista, joka sijaitsee Hvitajokulin laaksossa. Vesiputous on vaikuttava näky, ja sen äärellä voi ihailla upeita maisemia sekä tutustua Islannin ainutlaatuiseen luontoon.

8. Yosemite Falls, Yhdysvallat

Yosemite Falls sijaitsee Kalifornian Yosemite National Parkissa, ja se on yksi maailman korkeimmista vesiputouksista. Vesiputouksen vieressä voi patikoida ja nauttia kauniista maisemista sekä tutustua kansallispuiston moniin aktiviteetteihin.

9. Detian Falls, Kiina ja Vietnam

Detian Falls sijaitsevat Kiinan ja Vietnamin rajalla, ja ne ovat yksi Aasian suurimmista vesiputouksista. Vesiputoukset yhdistävät kahden maan luonnonkauniin maiseman, ja niiden vieressä voi tehdä veneretkiä tai patikoida.

10. Gavarnie Falls

Top 10 mahtavinta vesiputousta, jotka kutsuvat seikkailuun

Vesiputoukset ovat yksi luonnon kauneimmista elementeistä, ja ne houkuttelevat seikkailunhaluisia matkailijoita ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen mahtavinta vesiputousta, jotka tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja upeita maisemia.

1. Iguazun putoukset, Argentiina ja Brasilia – Nämä valtavat putoukset sijaitsevat Etelä-Amerikan rajalla, ja niitä pidetään yhtenä maailman kauneimmista nähtävyyksistä. Iguazun putoukset tarjoavat upeita maisemia ja unohtumattomia elämyksiä.

2. Niagara Falls, Kanada – Yksi maailman tunnetuimmista vesiputouksista, Niagara Falls sijaitsee Kanadan ja Yhdysvaltain rajalla. Putouksia voi ihailla laivamatkalla tai kävellen lähellä sijaitsevilta näköalapaikoilta.

3. Victoria Falls, Zambia ja Zimbabwe – Nämä suuret vesiputoukset sijaitsevat Afrikassa, ja ne ovat yksi maailman suurimmista. Victoria Falls on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

4. Angel Falls, Venezuela – Korkeimmaksi putoukseksi maailmassa mainittu Angel Falls sijaitsee Venezuelan viidakossa. Putous on nimetty lentäjä Jimmy Angelin mukaan, joka löysi sen vuonna 1933.

5. Plitvicen kansallispuiston vesiputoukset, Kroatia – Plitvicen kansallispuisto on tunnettu upeista järvistään ja vesiputouksistaan. Puisto sijaitsee Kroatian keskiosassa, ja se on yksi maan suosituimmista matkailukohteista.

6. Yosemite Falls, Yhdysvallat – Yosemite Falls sijaitsee Kalifornian Yosemite-puistossa, ja se on yksi maailman korkeimmista vesiputouksista. Putous on suosittu nähtävyys retkeilijöiden ja kiipeilijöiden keskuudessa.

7. Kaieteur Falls, Guyana – Tämä trooppisessa sademetsässä sijaitseva vesiputous on yksi maailman suurimmista putouksista tilavuuden perusteella. Kaieteur Fallsin lähellä voi myös ihailla harvinaisia ​​ilmavarantoja.

8. Huangguoshu Falls, Kiina – Huangguoshun vesiputoukset sijaitsevat Guizhou-provinssissa Kiinassa. Ne ovat yksi maan suurimmista ja tunnetuimmista vesiputouksista.

9. Gullfoss, Islanti – Gullfoss on yksi Islannin tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Se sijaitsee Golden Circle -reitin varrella, joka on suosittu matkailureitti Islannissa.

10. Detian Falls, Kiina ja Vietnam – Nämä vesiputoukset sijaitsevat Kiinan ja Vietnamin rajalla. Ne ovat yksi Kaakkois-Aasian korkeimmista putouksista, ja niitä voi ihailla molemmilta puolilta rajaa.

Nyt tiedät kymmenen mahtavaa vesiputousta, jotka kutsuvat seikkailuun! Kokeile vierailla yhdessä tai useammassa näistä upeista putouksista, ja koe unohtumattomia elämyksiä sekä henkeäsalpaavia maisemia.

Euroopan Top 10 upeinta vesiputousta – vaikuttavimmat luonnontaideteokset

Vesiputouksista on tullut suosittu matkailukohde ympäri maailmaa, ja Eurooppa ei ole poikkeus. Tässä artikkelissa esittelemme Euroopan kymmenen upeinta vesiputousta, jotka ovat todellisia luonnontaideteoksia.

1. Rheinfall – Sveitsi

Rheinfall on Euroopan suurin vesiputous, joka sijaitsee Sveitsissä Rein-joella. Putous on vaikuttava näky, joka saa vierailijat tuntemaan olonsa pieneksi sen vieressä.

2. Gullfoss – Islanti

Islannin kuuluisin vesiputous Gullfoss sijaitsee Hvitá-joella lähellä Reykjavikia. Putouksen valkoiset vesiseinämät ja kaunis ympäröivä maisema tekevät siitä mielenkiintoisen kohteen.

3. Plitvicen kansallispuiston vesiputoukset – Kroatia

Plitvicen kansallispuistossa on useita vesiputouksia, jotka muodostavat ainutlaatuisen luonnonihmeen. Putoukset ovat osa suurta vesijärjestelmää, jonka väri vaihtelee turkoosista vihreään.

4. Seljalandsfoss – Islanti

Seljalandsfoss on toinen Islannin upea vesiputous. Putous on erityinen siitä syystä, että voit kävellä sen takana olevaan luolaan ja nauttia ainutlaatuisesta näkymästä.

5. Saksalainen Reinin putous – Saksa

Saksan Reinin putous sijaitsee Saksassa Rein-joella ja on yksi Euroopan suurimmista vesiputouksista. Sieltä löytyy myös useita vaellusreittejä ja muita aktiviteetteja.

6. Skógafoss – Islanti

Skógafoss on Islannin tunnetuin vesiputous ja yksi sen korkeimmista. Putouksen alla on upea jokisuisto, joka muodostaa kauniin maiseman.

7. Krimmler Wasserfälle – Itävalta

Krimmler Wasserfälle sijaitsee Itävallassa Salzburgin alueella ja on yksi maan korkeimmista vesiputouksista. Se on myös helppo saavuttaa, ja sen vieressä on monia ravintoloita ja muita palveluita.

8. Cascata delle Marmore – Italia

Cascata delle Marmore sijaitsee lähellä Terniä Italiassa. Se on keinotekoinen vesiputous, joka rakennettiin jo 3. vuosisadalla eKr. Putouksen korkeus on noin 165 metriä, ja se on yksi Italian suosituimmista turistikohteista.

9. Gavarnie-vesiputoukset – Ranska

Gavarnie-vesiputoukset sijaitsevat Ranskassa Pyreneiden vuorilla lähellä Espanjan rajaa. Putoukset putoavat noin 422 metrin korkeudesta, ja ne ovat yksi Euroopan korkeimmista.

10. Veliki Slap – Kroatia

Veliki Slap on Kroatian Plitvicen kansallispuiston korkein vesiputous, joka putoaa noin 70 metriä. Se on upea näky, joka houkuttelee paljon matkailijoita ympäri maailmaa.

Nämä kymmenen Euroopan upeinta vesiputousta tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen kokemuksen luonnon kauneudesta. Jokainen putous on vaikuttava omalla tavallaan ja lupaa antaa unohtumattoman elämyksen kaikille kävijö

Top 10 vesiputousta, joita et voi ohittaa vieraillessasi Yhdysvalloissa

Kun matkustat Yhdysvalloissa, on monia uskomattomia vesiputouksia, joita et halua ohittaa. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle kymmenen suosikkiamme.

1. Niagara Falls, New York

Niagara Falls on yksi kuuluisimmista vesiputouksista maailmassa, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se sijaitsee Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla, mutta osa putouksista sijaitsee New Yorkin puolella. Voit lähestyä putouksia veneellä tai kävellä lähemmäksi putousta Goat Islandilta, jolta on upeat näkymät.

2. Havasu-putoukset, Arizona

Havasu-puisto Arizonassa on koti upeille turkoosinvärisille vesiputouksille, jotka ovat erityisen kauniita auringonlaskun aikaan. Voit retkeillä Havasupai-intiaanien varauksella ja ottaa upeita valokuvia vesiputousten edessä.

3. Multnomah Falls, Oregon

Multnomah Falls on yksi Oregonin kauneimmista nähtävyyksistä. Se on yli 600 jalkaa korkea, ja sen vesi virtaa kallioseinämää vasten. Putouksen edessä on kävelytie, joka vie sinut lähemmäs putousta ja antaa upeat näkymät.

4. Yosemite Falls, Kalifornia

Yosemite Falls on yksi Kalifornian korkeimmista vesiputouksista, ja se on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista retkikohteista. Voit kävellä putouksen alle tai ihailla sitä näköalatasanteelta, josta on upeat näkymät Yosemite-laaksoon.

5. Palouse Falls, Washington

Palouse Falls sijaitsee Washingtonin itäosassa ja on yksi osavaltion kauneimmista vesiputouksista. Se on noin 200 jalkaa korkea ja sen vesi virtaa syvään rotkoon. Putouksen edessä on kävelytie, joka vie sinut lähemmäs putousta.

6. Ruby Falls, Tennessee

Ruby Falls on kaunis vesiputous Chattanoogassa, Tennesseessä. Se sijaitsee maanalaisessa luolassa ja sen korkeus on noin 145 jalkaa. Voit ottaa kierroksen luolassa ja nauttia upeista näkymistä vesiputoukseen.

7. Shoshone Falls, Idaho

Shoshone Falls on Idahon ”Niagara”, joka sijaitsee Snake-joen varrella. Se on yli 200 jalkaa leveä ja noin 212 jalkaa korkea. Putouksen edessä on puistoalue, josta on upeat näkymät.

8. Cumberland Falls, Kentucky

Cumberland Falls on vesiputous Kentuckyn osavaltiossa, joka tunnetaan myös nimellä ”Kuuvesiputous”. Nimi tulee siitä, että tiettyinä öinä kuunvalo luo sateenkaaren putouksen yli. Voit kävellä putouksen alle tai ihailla sitä näköalatasanteelta.

9. Snoqualmie Falls, Washington

Snoqualmie Falls on Washingtonin tunnetuin vesiputous, joka sijaitsee noin 30 mailin päässä Seattlesta. Se on noin 270 jalkaa korkea ja sen vesi virtaa kallioseinämää vasten. Putouksen edessä on kävelytie, joka vie sinut lähemmäs putousta.

10. Amicalola Falls, Georgia

Amicalola Falls on kaunis vesiputous Georgian osavaltiossa. Se on noin 729 jalkaa korkea ja on Georgia-vuorten korkein vesiputous. Voit kävellä putouksen alle tai ihailla sitä näköalatasanteelta, josta on upeat näkymät vuoristoon.

Nämä ovat vain muut

Aasian Top 10 vaikuttavinta vesiputousta – luonnon voima parhaimmillaan

Aasialla on monia vaikuttavia luonnonihmeitä, ja yksi niistä ovat vesiputoukset. Vesiputoukset ovat luonnon voiman ilmentymiä, jotka voivat jättää uskomattoman vaikutuksen katsojaan. Tässä artikkelissa esittelemme Aasian top 10 vaikuttavinta vesiputousta.

1. Jog Falls, Intia

Jog Falls sijaitsee Karnatakan osavaltiossa Intiassa. Se on Intian korkein vesiputous, jonka korkeus on noin 253 metriä. Jog Fallsilla on neljä erillistä putousta, nimeltään Raja, Roarer, Rocket ja Rani. Putous näyttää upealta monsuunisesongin aikana, kun se on täydessä vauhdissaan.

2. Ban Gioc – Detian Falls, Vietnam-Kiina

Ban Gioc – Detian Falls sijaitsee Vietnamin ja Kiinan rajalla. Tämä vesiputous on yksi suosituimmista matkailukohteista Kaakkois-Aasiassa. Se koostuu kolmesta osasta, jotka ovat yhteensä noin 70 metriä korkeita. Putouksen alla on kaunis sininen lampi, jossa voi uida.

3. Kuang Si Falls, Laos

Kuang Si Falls sijaitsee Luang Prabangin kaupungissa Laosissa. Se koostuu useista kaskadeista, joiden korkeus on yhteensä noin 60 metriä. Putouksen alla on pieni järvi, joka on suosittu uintipaikka.

4. Shifen Falls, Taiwan

Shifen Falls sijaitsee Taiwanin pohjoisosassa. Se on noin 20 metriä korkea ja muodostaa kauniin sateenkaaren valon osuessa putoukseen auringonpaisteessa. Shifen Falls on myös tunnettu siitä, että sen vieressä on rautatien silta, jota pitkin paikalliset ja turistit kävelevät.

5. Sekumpul-vesiputous, Indonesia

Sekumpul-vesiputous sijaitsee Balin saarella Indonesiassa. Se on yksi Indonesian suurimmista vesiputouksista, jonka korkeus on noin 80 metriä. Putouksen vieressä on myös riisipellot, jotka tekevät maisemasta entistä upeamman.

6. Huangguoshu-vesiputous, Kiina

Huangguoshu-vesiputous sijaitsee Guizhoun maakunnassa Kiinassa. Se on yksi Kiinan suurimmista vesiputouksista, jonka leveys on noin 100 metriä ja korkeus noin 74 metriä. Se näyttää erityisen vaikuttavalta yöllä, kun se on valaistu.

7. Tad Sae-vesiputous, Laos

Tad Sae-vesiputous sijaitsee Luang Prabangin lähellä Laosissa. Se koostuu useista kaskadeista, joiden korkeus on yhteensä noin 50 metriä. Putouksen alla on kaunis joki, jonka varrella voi patikoida ja uida.

8. Kawasan-vesiputous, Filippiinit

Kawasan-vesiputous sijaitsee Cebun saarella Filippiineillä. Se koostuu useista putouksista, joiden korkeus vaihtelee noin 20-30 metrin välillä. Putouksen alla on kaunis turkoosi lampi, jossa voi uida ja snorklata.

9. Erawan-vesiputous, Thaimaa

Erawan-vesiputous sijaitsee Kanchanaburin maakunnassa Thaimaassa. Se koostuu seitsemästä kaskadista, joiden korkeus vaihtelee 2-6 metrin välillä. Putouksen alla on myös useita pieniä lampia, joissa voi uida.

10. Dudhsagar-vesiputous, Int

Top 10 romanttisinta vesiputousta maailmassa

Romantiikka ja luonto ovat kaksi asiaa, joita ihmiset ympäri maailmaa rakastavat. Miksi emme siis yhdistäisi niitä? Vesiputoukset ovat yksi luonnon kauneimmista ihmeistä, jotka voivat tarjota unohtumattomia hetkiä pariskunnille. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle maailman romanttisimmat vesiputoukset.

1. Iguazun putoukset, Etelä-Amerikka

Iguazun putoukset sijaitsevat Brasilian ja Argentiinan rajalla ja ne ovat yksi maailman suurimmista vesiputouksista. Niiden ääni ja voima ovat vaikuttavia, mutta myös sen näkymä on uskomaton. Kävely siltoja pitkin ja seisoen lähellä vesiputouksia antaa sinulle mahdollisuuden kokea täydellisen elämyksen parisi kanssa.

2. Plitvicen putoukset, Kroatia

Plitvicen kansallispuisto on tunnettu upeista järvistä ja putouksistaan. Kansallispuisto sisältää 16 järviallasta, joiden välillä kulkee puusiltoja. Puisto on erityisen viehättävä keväällä tai syksyllä, kun lehdet ovat muuttaneet väriä.

3. Victoria putoukset, Afrikka

Victoria putoukset ovat Afrikan suurin vesiputous ja ne sijaitsevat Sambian ja Zimbabwen rajalla. Näkymä putouksille on henkeäsalpaava, ja voit nauttia siitä esimerkiksi auringonlaskun aikaan.

4. Kaieteurin putoukset, Etelä-Amerikka

Kaieteurin putoukset ovat yksi maailman korkeimmista vesiputouksista. Ne sijaitsevat syrjäisellä alueella Guyanassa, joten niiden löytäminen voi olla haastavaa, mutta se tekee kokemuksesta vieläkin erityisemmän.

5. Detian putoukset, Aasia

Detian putoukset sijaitsevat Kiinan ja Vietnamin rajalla. Putousten luona on mahdollisuus kävellä tai ajella bambuveneellä. Voit nauttia putouksista ja niiden kauneudesta etäältä tai olla rohkea ja kasta varpaasi veteen.

6. Yosemiten putoukset, Pohjois-Amerikka

Yosemiten kansallispuisto on tunnettu monista asioista, kuten El Capitan -vuoresta, Half Domesta ja Tunnel View -näkymästä. Se sisältää myös upeita vesiputouksia, joista voit nauttia kävelyreittejä pitkin. Käynti Yosemitessa on täydellinen romanttinen retki luonnossa.

7. Havasu-putoukset, Pohjois-Amerikka

Havasu-putoukset sijaitsevat Arizonassa Yhdysvalloissa ja ne ovat yksi maan kauneimmista luonnon ihmeistä. Putousten lähellä on myös upeita, turkoosinvärisiä järviä. Voit nauttia retkestä putouksille joko patikoimalla tai ajamalla hevosella.

8. Angel Falls, Etelä-Amerikka

Angel Falls on korkein vesiputous maailmassa ja se sijaitsee Venezuelan syrjäisellä alueella. Kokemus putouksilta on henkeäsalpaava, joten se sopii ihmisille, jotka etsivät hieman adrenaliinia romanttisen retken lisäksi.

9. Gullfossin putoukset, Eurooppa

Gullfossin putoukset ovat yksi Islannin suos

Afrikan Top 10 hämmästyttävintä vesiputousta – luonnon ihmeet jättävät sinut sanattomaksi

Afrikka on yksi maailman kauneimmista ja monimuotoisimmista mantereista. Yksi sen suurimmista vetonauloista ovat sen hämmästyttävät vesiputoukset, jotka ovat todellisia luonnon ihmeitä. Tämä artikkeli esittelee Afrikan kymmenen hämmästyttävintä vesiputousta, jotka jättävät sinut sanattomaksi.

1. Victoria Falls, Zambia-Zimbabwe

Victoria Falls tunnetaan myös nimellä Maailman suurin vesiputous. Se sijaitsee Zambezi-joessa, joka muodostaa rajan Zambian ja Zimbabwen välillä. Putouksen leveys on 1,7 kilometriä ja korkeus 108 metriä, mikä tekee siitä yhden maailman vaikuttavimmista nähtävyyksistä.

2. Sutherland Falls, Etelä-Afrikka

Sutherland Falls sijaitsee Etelä-Afrikassa ja on maan toiseksi suurin vesiputous. Se sijaitsee Matjies Riverin varrella ja sen korkeus on noin 248 metriä. Näkymä putoukselle on henkeäsalpaava.

3. Ouzoud-vesiputous, Marokko

Ouzoud-vesiputous sijaitsee Atlas-vuorilla Marokossa. Se on noin 110 metriä korkea ja sen vedet laskevat kolmesta kerroksesta. Alueella on myös erilaisia ​​kasveja ja eläimiä, kuten apinoita, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

4. Tugela Falls, Etelä-Afrikka

Tugela Falls sijaitsee Drakensbergin vuorilla Etelä-Afrikassa. Putouksen korkeus on noin 948 metriä, mikä tekee siitä yhden maailman korkeimmista vesiputouksista. Näkymä putoukselle on upea, joten muista ottaa kamera mukaan.

5. Blue Nile Falls, Etiopia

Blue Nile Falls sijaitsee Etiopian pohjoisosassa Länsi-Tigrayssa. Putous on 45 metriä korkea ja sen vedet laskevat sinisenä Nilinä tunnettuun jokeen. Alueella on myös monia erilaisia ​​kasveja ja eläimiä, jotka ovat vaikuttavia nähtävyyksiä.

6. Sipi-vesiputoukset, Uganda

Sipi-vesiputoukset sijaitsevat Ugandan itäosassa. Alueella on kolme putousta, joista korkein on noin 100 metriä korkea. Nämä putoukset tarjoavat upeita näkymiä alueen vuorille ja laaksoille.

7. Düden-vesiputous, Turkki

Düden-vesiputous sijaitsee Antalyassa Turkissa. Putouksen korkeus on noin 20 metriä ja se laskee mereen. Se on suosittu turistinähtävyys, joka tarjoaa upeita näkymiä.

8. Augrabies-vesiputous, Etelä-Afrikka

Augrabies-vesiputous sijaitsee Pohjois-Kapprovinssissa Etelä-Afrikassa. Putouksen korkeus on noin 56 metriä ja sen vedet laskevat Oranje-joen yli. Alueella on myös monia erilaisia ​​kasveja ja eläimiä, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

9. Rhume-vesiputous, Libya

2

Rhume-vesiputous sijaitsee Libyan lounaisosassa. Putous on noin 50 metriä korkea ja se on yksi Libyan suosituimmista matkailukohteista. Alueella on myös monia muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

10. Kaieteur Falls, Guyana

Kaieteur Falls sijaitsee Guyanan

Top 10 eksoottista vesiputousta, joita et voi jättää väliin vieraillessasi Latinalaisessa Amerikassa

Latinalaisessa Amerikassa on paljon upeita maisemia ja luonnonihmeitä, joista yksi vaikuttavimmista ovat eksoottiset vesiputoukset. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle kymmenen eksoottisinta vesiputousta, jotka et voi jättää väliin vieraillessasi Latinalaisessa Amerikassa.

1. Iguazu-vesiputoukset, Argentiina ja Brasilia

Iguazun vesiputoukset sijaitsevat Argentiinan ja Brasilian rajalla ja ovat yksi maailman tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Putoukset muodostuvat noin 275 erillisestä putouksesta, joiden yhteinen leveys on yli 2,7 kilometriä.

2. Angelin vesiputous, Venezuela

Angelin vesiputous on korkein vesiputous maailmassa, joka nousee jopa 979 metriin. Se sijaitsee Venezuelan syrjäisessä Canaima National Parkissa ja on yksi Latinalaisen Amerikan vaikuttavimmista nähtävyyksistä.

3. Kaieteur-vesiputous, Guyana

Kaieteur-vesiputous sijaitsee Guyanassa ja se on yksi suurimmista vesiputouksista Latinalaisessa Amerikassa. Putous on noin 226 metriä korkea ja sen leveys on noin 113 metriä.

4. Agua Azul -vesiputoukset, Meksiko

Agua Azul -vesiputoukset sijaitsevat Chiapasin osavaltiossa Meksikossa. Putoukset ovat erittäin kauniita ja niiden turkoosi vesi on näyttävä kontrasti vihreän ympäröivän metsän kanssa.

5. Huilo-Huilo-vesiputous, Chile

Huilo-Huilo-vesiputous sijaitsee eteläisessä Chilen Patagoniassa. Se on kahdeksan erillisen putouksen muodostama kokonaisuus ja sen korkeus vaihtelee 30 metristä aina 50 metriin.

6. Salto del Laja -vesiputous, Chile

Salto del Laja -vesiputous sijaitsee noin 3 tunnin ajomatkan päässä Santiago de Chilestä. Se on noin 35 metriä korkea ja sen leveys on noin 70 metriä.

7. Rio Celeste- vesiputous, Costa Rica

Rio Celeste- vesiputous sijaitsee Tenorio-vuoren kansallispuistossa Costa Ricassa. Sen nimi tarkoittaa ”taivaansinistä jokea” ja sen vesi on todella kaunista turkoosia sävyä.

8. Baños-vesiputous, Ecuador

3

Baños-vesiputoukset sijaitsevat Ecuadorin Andeilla. Se on yksi Latinalaisen Amerikan kauneimmista paikoista ja siellä on useita erilaisia ​​vesiputouksia, jotka muodostavat upean kokonaisuuden.

9. Gocta-vesiputous, Peru

Gocta-vesiputous sijaitsee Pohjois-Perussa Amazonasin sademetsässä. Se on yksi korkeimmista vesiputouksista maailmassa ja sen korkeus on noin 771 metriä.

10. La Paz-vesiputous, Bolivia

La Paz-vesiputous sijaitsee Bolivian Yungas-metsässä ja se on yksi maan parhaiten säilyneistä luonnonvaroista. Putouksen korkeus on noin 15 metriä ja se laskee upeaan rotkoon.

Nämä ovat vain muutamia Latinalaisen Amerikan upeista vesiputouksista, joita et voi jättää väliin vieraillessasi alueella. Käy katsomassa näitä luonnonihmeitä henkilökohtaisesti, niin voit todistaa, ku

Australian Top 10 upeinta vesiputousta – parhaat kohteet seikkailijalle

Australia on todella upea maa, ja siellä on paljon luonnonkauniita paikkoja. Yksi parhaista kohteista seikkailijalle ovat vesiputoukset. Tässä artikkelissa esittelemme Australia top 10 upeinta vesiputousta.

1. Jim Jim Falls

Jim Jim Falls sijaitsee Kakadun kansallispuistossa Northern Territoryssa. Vesiputous kaatuu korkealta kallioseinämältä ja muodostaa upean uima-altaan. Seikkailijat voivat kiivetä vesiputouksen yläpuolelle ihailemaan uskomattomia näkymiä.

2. Mitchell Falls

Mitchell Falls sijaitsee Kimberleyssa, Länsi-Australiassa. Vesiputous on neljän eri tason kokonaisuus, joka putoaa yli 80 metrin korkeudesta. Seikkailijat voivat nähdä vesiputouksen helikopterilennolla tai vaelluksella.

3. Wallaman Falls

Wallaman Falls sijaitsee Queenslandin pohjoisosassa. Se on Australian korkein yhtenäinen vesiputous, joka kaatuu yli 260 metriä alas. Seikkailijat voivat patikoida vesiputouksen alapuolella olevalle uimarannalle.

4. Josephine Falls

Josephine Falls sijaitsee Queenslandin pohjoisosassa. Se on pienempi vesiputous, mutta sen kauneus ei ole vähäisempää. Seikkailijat voivat uida vesiputouksen alla olevassa uima-altaassa.

5. Tia Falls

Tia Falls sijaitsee Victorian Grampiansin kansallispuistossa. Se on yksi Victorian parhaista vesiputouksista, joka tarjoaa upeat näkymät vuoristomaisemaan. Seikkailijat voivat patikoida vesiputoukselle tai ihailla sitä näköalatasanteelta.

6. King George Falls

King George Falls sijaitsee Kimberleyssa, Länsi-Australiassa. Se on toinen nelitasoinen vesiputous, jossa vesi virtaa läpi kallioseinämien. Seikkailijat voivat nähdä sen venekierroksella tai helikopterilennolla.

7. Barron Falls

Barron Falls sijaitsee Queenslandin pohjoisosassa Cairnsin lähellä. Vesiputous on erityisen vaikuttava sadekaudella, kun vesi virtaa nopeammin ja korkeammalta. Seikkailijat voivat ihailla sitä rautatieaseman vieressä olevalta näköalatasanteelta.

8. Belmore Falls

Belmore Falls sijaitsee Uuden Etelä-Walesin etelärannikolla. Se koostuu kahdesta vesiputouksesta, jotka ovat yli 80 metriä korkeita. Seikkailijat voivat patikoida vesiputoukselle ja pulahtaa viileään uima-altaaseen.

9. Fitzroy Falls

Fitzroy Falls sijaitsee Uuden Etelä-Walesin etelärannikolla. Se on yksi Australian tunnetuimmista vesiputouksista, joka tarjoaa upeat näkymät Mortonin kansallispuistoon. Seikkailijat voivat patikoida vesiputoukselle tai ihailla sitä näköalatasanteelta.

10. Mackenzie Falls

Mackenzie Falls sijaitsee Victorian Grampiansin kansallispuistossa. Se on yksi Victorian suosituimmista vesiputouksista, joka kaatuu yli 30 metrin korkeudesta. Seikkailijat voivat patikoida vesiputoukselle ja ihailla sen alapuolella olevaa rotkoa.

Nämä ovat Australia top 10 upeinta vesiputousta, jotka tarjoavat upeita seikkailuja seikkailijoille. Tule katsomaan ja kokeilemaan

Top 10 henkeäsalpaavaa vesiputousta Kanadassa – luonto on parasta terapiaa

Kanada on tunnettu kauniista luonnostaan ​​ja henkeäsalpaavista maisemistaan. Yksi Kanadan luonnonkauneuksista ovat sen vesiputoukset. Vesiputoukset ovat paitsi visuaalisesti vaikuttavia myös rauhoittavia ja rentouttavia. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen henkeäsalpaavaa vesiputousta Kanadassa, joiden vierailu on todellinen terapia juuri sinulle.

1. Niagara Falls – Ontario

Niagara Falls on yksi maailman kuuluisimmista vesiputouksista ja se sijaitsee Ontario-kylässä. Sen valtava koko (51 metriä korkea) ja voima ovat vaikuttavia, mutta voit myös nauttia sen muusta kauneudesta kävelemällä alueen kauniilla puistoalueella tai ottamalla veneretken putouksen lähelle.

2. Helmiputous – Alberta

Helmiputous sijaitsee Banffin kansallispuistossa Albertassa. Se ei ole niin suuri kuin jotkut muista Kanadan vesiputouksista, mutta sen kauneus on vertaansa vailla. Putouksen kristallinkirkas vesi ja ympäröivät vuoret tekevät siitä erittäin valokuvauksellisen.

3. Athabasca-putous – Alberta

Toinen upea vesiputous Albertassa on Athabasca-putous Jasperin kansallispuistossa. Se on noin 23 metriä korkea ja sen erittäin voimakas virtaus on vaikuttava näky. Voit myös nauttia putouksen vieressä olevasta kauniista kävelyreitistä.

4. Kakabekan-vesiputous – Ontario

Kakabanekan-vesiputous sijaitsee Thunder Bayssa Ontariossa. Se on yksi Kanadan suurimmista vesiputouksista, joka tarjoaa mahtavan näyn. Kakabekan-vesiputouksen lähellä on myös kaunis puistoalue, josta löytyy patikkareittejä ja muita aktiviteetteja.

5. Montmorencyn putous – Quebec

Montmorencyn putous sijaitsee Quebeccissä aivan Quebecin kaupungin lähellä. Se on noin 83 metriä korkea ja sen vesi putoaa valtavasta kalliosta mereen. Putouksen ympärillä on myös useita aktiviteetteja ja retkikohteita.

6. Bridal Veil Falls – British Columbia

Bridal Veil Falls sijaitsee Fraser Valleyssa Brittiläisessä Kolumbiassa. Se on noin 60 metriä korkea ja sen vesi virtaa kauniisti alapuolella olevaan lampiin. Putouksen vieressä on myös piknikalue ja patikkapolkuja, joita voit tutkia.

7. Chaudièren putous – Quebec

Chaudièren putous sijaitsee Quebecin kaupungissa ja se on yksi sen suosituimmista turistikohteista. Putouksen vesi virtaa Saint Lawrencen joessa ja sen ympäriltä löydät useita kauniita kävely- ja pyöräilyreittejä.

8. Shannon Falls – British Columbia

Shannon Falls sijaitsee Squaminon lähellä Brittiläisessä Kolumbiassa. Se on noin 335 metriä korkea ja se on yksi Kanadan korkeimmista vesiputouksista. Putouksen vieressä on myös patikkapolkuja, jotka vievät sinut ylös vuorelle, josta näet upeat näkymät ympäröivälle alueelle.

9. High Falls – Ontario

High Falls sijaitsee Algonquinin provinsialla Ontariossa. Se on noin 15 metriä korkea ja sen vesi virtaa kauniisti putouksen altaan läpi. Putouksen vieressä on myös useita hyviä patikkareittejä ja muita