Solo Travel: vinkkejä ja niksejä turvalliseen ja täyttävään matkaan

Solo Travel: vinkkejä ja niksejä turvalliseen ja täyttävään matkaan

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Solo Travel: vinkkejä ja niksejä turvalliseen ja täyttävään matkaan

Onko sinulla matkasuunnitelmia, mutta et löydä kaveria mukaan? Ei hätää! Yksin matkustaminen voi olla yksi elämän parhaista kokemuksista. Se antaa sinulle vapauden suunnitella matkan juuri niin kuin haluat ja tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin omaan tahtiisi. Tässä on muutamia vinkkejä ja niksejä turvallisen ja täyttävän yksinmatkan tekemiseen.

Ensinnäkin, varmista, että sinulla on kaikki tarvitsemasi dokumentit mukana. Tarkista passisi voimassaoloaika ja tarvitsetko viisumin tai rokotuksia matkakohteeseesi. Ota myös mukaan matkavakuutus, joka kattaa tapaturmat ja sairaudet.

Toiseksi, valmistele matkasuunnitelma huolellisesti. Tutki etukäteen kohteesi nähtävyyksiä ja aktiviteetteja sekä julkista liikennettä. Suunnittele päivittäiset rutiinit ja aikataulut, jotka auttavat sinua pysymään järjestäytyneenä.

Kolmanneksi, pidä huolta turvallisuudestasi. Vältä pimeitä ja autioita alueita yöllä, älä kuljeta mukanasi suuria määriä käteistä ja pidä tärkeät dokumentit lukittuna hotellihuoneessasi. Pysy yhteydessä perheeseen ja ystäviin, jotta he tietävät missä olet ja miten sinuun voi ottaa yhteyttä.

Neljänneksi, ole avoin uusille kokemuksille ja tutustu paikallisiin ihmisiin. Yksinmatkailijana sinulla on mahdollisuus tavata ihmisiä ympäri maailmaa, joten tartu tilaisuuteen päästä tutustumaan erilaisiin kulttuureihin. Kokeile myös paikallisia ruokia ja juomia, sillä se on yksi matkustamisen parhaista puolista!

Viidenneksi, muista pitää mielesi ja kehosi hyvinvoivina. Matkan aikana saatat kohdata haasteita, mutta älä anna niiden lannistaa sinua. Pidä taukoja tarpeeksi usein, nuku riittävästi ja muista syödä terveellisesti. Huolehdi myös henkisestä hyvinvoinnistasi ottamalla aikaa itsellesi esimerkiksi meditoimalla tai lukemalla hyvää kirjaa.

Lopuksi, muista nauttia matkasta! Se voi olla yksi elämäsi parhaista kokemuksista, joten rentoudu ja anna uusien seikkailujen viedä sinut mennessään. Yksinmatkailu voi olla pelottavaa aluksi, mutta kun lähdet rohkeasti kohti uusia seikkailuja, saatat yllättyä kuinka paljon opit itsestäsi ja maailmasta.

Matkusta yksin turvallisesti: 5 hyödyllistä niksiä

Matkustaminen yksin voi olla jännittävä, mutta samalla pelottava kokemus. On tärkeää pitää mielessä turvallisuutesi ja suojella itseäsi matkan aikana. Tässä artikkelissa esittelemme 5 hyödyllistä niksiä matkustamiseen yksin.

Ensimmäinen vinkki on tehdä aina taustatutkimusta. Ennen matkaa, tutustu kohteeseesi perusteellisesti: ota selvää paikallisista tavoista, kulttuurista ja vaaroista. On myös tärkeää lukea matkustusvaroitukset ja -suositukset maan virallisilta verkkosivuilta.

Toinen vinkki on valita hyvä majoituspaikka. Valitse hotelli tai majapaikka, jolla on hyvä maine ja turvallisuustoimet. Varmista, että majoituspaikka on hyvällä sijainnilla ja helposti saavutettavissa. Älä unohda lukita huoneesi ovea ja ikkunaa poistuessasi.

Kolmas vinkki on kommunikoida paikallisten kanssa. Ole rohkea, mutta varovainen, kun otat yhteyttä paikallisiin ihmisiin. Keskustele heidän kanssaan, pyydä neuvoja ja kysy vinkkejä. Paikalliset voivat auttaa sinua löytämään turvallisimmat paikat, hyvät ravintolat ja mielenkiintoiset nähtävyydet.

Neljäs vinkki on pitää yhteyttä kotiin. Pidä yhteyttä perheeseesi tai ystäviisi matkan aikana. Kerro heille, missä olet ja mitä tapahtuu. Voit myös jakaa sijaintisi reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa. Tämä auttaa muita tietämään, että olet turvassa.

Viimeinen vinkki on luottaa vaistoihisi. Jos jokin tuntuu epäilyttävältä tai pelottavalta, älä tee sitä. Luota aina vaistoihisi ja pidä huoli omasta turvallisuudestasi. Jos tarvitset apua, pyydä sitä rohkeasti.

Matkustaminen yksin voi olla unohtumaton kokemus, mutta se vaatii myös tarkkaavaisuutta ja valppautta. Seuraa näitä viittä niksiä ja nauti matkastasi turvallisesti.

Vinkkejä onnistuneeseen yksinmatkailuun

Yksinmatkailu voi olla jännittävä kokemus, mutta se vaatii myös huolellista suunnittelua ja valmistautumista. Tässä artikkelissa jaan joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään yksinmatkasta onnistuneen.

1. Suunnittele hyvin: Tee etukäteen suunnitelma matkan aikataulusta ja varaa tarvittavat majoitukset ja kuljetukset. Tutki myös paikallisia tapoja ja kulttuuria, jotta voit nauttia täysimääräisesti matkastasi.

2. Pidä huolta turvallisuudesta: Yksinmatkailu voi olla turvallista, kunhan pidät huolen turvallisuudestasi. Älä kävele pimeillä ja autioilla kaduilla, äläkä esittele kalliita tavaroita avoimesti. Ota mukaasi vain tarpeelliset asiat ja pidä passi ja tärkeät asiakirjat turvallisessa paikassa.

3. Ole sosiaalinen: Vaikka matkustat yksin, älä pelkää tutustua uusiin ihmisiin. Voit löytää yhteisöjä verkossa tai liittyä retkiporukoihin paikan päällä. Uudet ihmissuhteet voivat rikastuttaa matkaasi ja lisätä sen merkityksellisyyttä.

4. Nauti yksinolosta: Matkustaessa yksin, sinulla on mahdollisuus nauttia omasta seurasta ja tutustua itseesi paremmin. Kokeile uusia asioita ja haasta itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle. Yksinmatkailu voi olla henkilökohtainen kasvun paikka.

5. Pidä budjetti mielessä: Yksinmatkailu voi olla kallista, joten pidä budjetti mielessäsi. Suunnittele etukäteen kulut ja yritä löytää edullisia majoitus- ja ruokailuvaihtoehtoja. Muista myös varata rahaa yllättäviin tilanteisiin.

Yksinmatkailu voi olla unohtumaton kokemus, kunhan suunnittelet matkan huolella ja pidät turvallisuuden mielessä. Ole avoin uusille kokemuksille ja nauti yksinolosta. Onnea matkaan!

Yksinreissaajan opas: turvallisuusohjeet ja matkavinkit

Yksinreissaaminen voi olla hauskaa ja jännittävää, mutta myös pelottavaa. Tässä yksinreissaajan oppaassa kerromme sinulle turvallisuusohjeita ja matkavinkkejä, jotka auttavat sinua pysymään turvassa matkoillasi.

Ensinnäkin, kun varaat majoituksen, valitse hotelli tai majapaikka, jolla on hyvä maine ja turvallisuusominaisuuksia. Vältä halpoja hostelleja tai epäilyttäviä alueita, joissa rikollisuus on korkea. Tutustu myös paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin etukäteen, jotta tiedät, miten käyttäytyä ja välttää mahdollisia vaaroja.

Toiseksi, pidä passi, rahat ja muut tärkeät asiakirjat aina mukanasi. Paras tapa pitää ne turvassa on säilyttää ne erillisessä pussissa tai lompakossa, joka on suoraan kehosi lähellä. Vältä myös näyttämästä liikaa rahaa tai arvotavaroita julkisilla paikoilla.

Kolmanneksi, ole varovainen tuntemattomien kanssa ja luota omaan vaistoon. Älä anna henkilökohtaisia ​​tietojasi tuntemattomille ihmisille, äläkä anna kenenkään tarjota sinulle ruokaa tai juomia, joita et ole itse tilannut. Jos tunnet olosi epävarmaksi tai pelkäät, että sinua seurataan, hakeudu välittömästi turvalliseen paikkaan.

Neljänneksi, ota aina yhteyttä läheisiin ja kerro heille matkasuunnitelmistasi. Pidä puhelin päällä ja lataa tarvittaessa turva- tai paikannussovelluksia, jotka auttavat sinua hätätilanteissa.

1

Viimeiseksi, nauti matkastasi ja ole rohkea, mutta muista aina pysyä valppaana. Muista käyttää terve järkiäsi ja seurata näitä turvallisuusohjeita, jotta voit nauttia yksinreissustasi täysillä.

Yhteenvetona, yksinreissaajana kannattaa varmistaa majoituksen turvallisuusominaisuudet ja tutustua paikallisiin tapoihin. Pidä tärkeät asiakirjat ja rahat erillisessä pussissa lähellä kehoasi, luota omaan vaistoon, yhteydenpitoon läheisiin ja älä unohda nauttia matkastasi!

Solo Travel: Koe täyttävä matka yksin matkustaessasi

Oletko koskaan harkinnut matkustamista yksin? Ehkä ajatus pelottaa sinua, mutta todellisuudessa se voi olla erittäin täyttävä kokemus. Yksin matkustaessa sinulla on täysi vapaus päättää missä haluat mennä, mitä haluat tehdä ja milloin haluat tehdä sen.

Matkustaessasi yksin saat myös mahdollisuuden tutustua itseesi paremmin. Voit pysähtyä hetkeksi ja pohtia elämän tarkoitusta tai prioriteetteja. Matkatessa yksin voit oppia uusia taitoja, kuten uuden kielen tai paikallisten tapojen tuntemisen. Lisäksi se voi auttaa sinua kehittämään itseluottamusta ja sosiaalisia taitoja.

Yksin matkustaessa on tärkeää varmistaa turvallisuus. On suositeltavaa valita hyvin tunnettuja ja turvallisia matkakohteita sekä pitää yhteyttä läheisiin kotona. Muista myös noudattaa paikallisia tapoja ja kulttuuria sekä käyttää järkeäsi matkustaessasi.

Yksin matkustaminen voi olla hyvin vapauttavaa ja antoisaa. Se voi auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia elämässäsi ja kehittämään itseäsi henkisesti ja fyysisesti. Joten, jos olet koskaan harkinnut matkustamista yksin, kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä ainakin kerran elämässäsi.

Turvallisuus edellä: Vinkkejä yksin matkaavalle

Olet päättänyt lähteä yksin matkalle, ja seikkailunhalusi on korkealla. Vaikka yksinmatkustaminen voi olla hauskaa ja jännittävää, turvallisuus on aina ensiarvoisen tärkeää. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä, joita voit käyttää matkustaessasi yksin.

Ensimmäinen ja tärkein neuvo on tehdä ennakkosuunnitelmia. Ennen kuin matkustat, varmista, että sinulla on selkeä suunnitelma siitä, missä yövyt, miten liikut paikasta toiseen, ja mitä teet hätätilanteessa. On myös hyvä idea ilmoittaa matkasuunnitelmasi jollekin kotona olevalle henkilölle.

Toinen vinkki on olla tietoinen ympäristöstäsi. Kun olet uudessa kaupungissa tai maassa, tutustu alueeseen ennen kuin lähdet tutkimaan yksin. Tiedä, mihin menet ja missä ovat turvallisimmat alueet. Vältä pimeitä katuja ja tuntemattomia paikkoja öisin.

Kolmas neuvo on olla varovainen henkilökohtaisten tietojen kanssa. Älä koskaan anna henkilötietojasi tuntemattomille. Pidä passisi ja rahasi turvallisessa paikassa, esimerkiksi hotellin tallelokerossa. Käytä vain turvallisia yhteyksiä internetiin, kun käytät julkisia Wi-Fi-yhteyksiä.

Neljäs vinkki on seurata paikallisia tapoja ja kulttuuria. Ole tietoinen siitä, miten paikalliset käyttäytyvät ja seuraa heidän esimerkkiään. Jos olet epävarma siitä, miten käyttäytyä tietyssä tilanteessa, ole kohtelias ja kysy neuvoa paikallisilta asukkailta tai henkilökunnalta.

Viimeinen neuvo on luottaa omaan vaistoon. Jos jokin tuntuu epäilyttävältä tai turvattomalta, älä ota riskiä. Luota siihen, että tunnet itsesi ja ympäristösi parhaiten, ja toimi sen mukaan.

Yksin matkustaminen voi olla uskomattoman palkitsevaa ja vapauttavaa. Muista kuitenkin aina pitää turvallisuus edellä ja noudattaa näitä vinkkejä matkustaessasi yksin.

Näin matkustat yksin turvallisesti ja täysillä

Yksin matkustaminen voi olla jännittävä ja vapauttava kokemus, mutta se voi myös aiheuttaa turvallisuuskysymyksiä. Ei ole mitään syytä pelätä matkustamista yksin, kunhan noudatat muutamia perussääntöjä.

Ensinnäkin, tutustu matkakohteeseesi etukäteen. Tutki paikkoja, joita haluaisit käydä, ja selvitä niistä kaikki mahdolliset tiedot. Tiedä, missä voi liikkua turvallisesti ja mihin kannattaa välttämättä mennä yksin. On myös hyvä tietää paikalliset tavat ja kulttuuri, ja oppia edes muutama perussana paikallisesta kielestä.

Toiseksi, varaudu huolellisesti. Pidä passisi ja rahasi aina mukanasi, mutta älä kuljeta kaikkia arvoesineitäsi samassa laukussa. On suositeltavaa pitää tärkeimmät asiakirjat ja rahat erillisissä paikoissa, esimerkiksi taskussa ja hotellihuoneessa. Muista myös varata hotellihuone etukäteen, jotta sinulla on varma paikka yöpyä.

Kolmanneksi, ole aina valppaana. Älä kuljeta korujasi tai muita arvoesineitä näkyvillä paikoilla, sillä ne voivat houkutella varkaita. Pidä silmällä ympäristöäsi, ja jos tunnet olosi epävarmaksi jossain paikassa, poistu sieltä mahdollisimman nopeasti.

Neljänneksi, pidä yhteyttä läheisiisi. Kerro perheelle tai ystäville, missä olet ja mitä aiot tehdä. Pidä puhelin mukanasi ja varmista, että sinulla on toimiva nettiyhteys, jotta voit tarvittaessa ottaa yhteyttä heihin hätätilanteissa.

Lopuksi, nauti matkastasi täysillä! Yksin matkustaminen voi olla mahtava kokemus, jossa saat tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä uskomattomia paikkoja. Muista kuitenkin, että turvallisuutesi on tärkeintä. Noudattamalla näitä perussääntöjä voit matkustaa yksin turvallisesti ja täysillä.

Solo Travel: Matkavinkit yksinmatkailijoille

Yksinmatkailu voi tuntua pelottavalta, mutta se voi myös olla uskomattoman palkitsevaa. Kun matkustat yksin, sinulla on täysi hallinta omasta aikataulustasi ja voit tutkia paikkoja rauhallisessa ympäristössä ilman häiriötekijöitä. Tässä artikkelissa annan sinulle muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään yksinmatkastasi unohtumattoman.

Ennen kuin lähdet matkaan, tee kodistasi turvallinen paikka. Älä mainosta kaikille tiedostasi olevasi poissa tai jätä avaimia naapureille. Sen sijaan, pyydä postinjakajaa pitämään postisi tallessa tai jätä ne perheenjäsenen huomaan. Muista sammuttaa kaikki laitteet ja tarkistaa, että ovet ja ikkunat ovat lukittuina ennen kuin poistut.

Kun olet perillä, kiinnitä erityistä huomiota ympäristöösi. Vältä alueita, joita pidetään vaarallisina, äläkä kulje tuntemattomilla kaduilla pimeän aikaan. Suunnittele reittisi etukäteen, jotta tiedät minne olet menossa ja miten sieltä pääsee takaisin. Muista myös olla varovainen, kun jaat henkilökohtaisia tietojasi muiden kanssa.

Yksinmatkustajana sinulla on mahdollisuus valita oma majoitus. Yöpyminen hostellissa tai AirBnB:ssä voi olla halvempaa, mutta hotelli tarjoaa usein turvallisemman ympäristön. Tutki erilaisia ​​vaihtoehtoja ja varmista, että paikka vastaa tarpeitasi.

Yksinmatkailu tarkoittaa myös sitä, että sinulla on täysi hallinta omaan aikatauluusi. Voit nukkua pidempään, käydä paikoissa, joita muut eivät ehkä haluaisi nähdä, ja tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi. Muista kuitenkin pitää yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi. Pidä heidät ajan tasalla matkasuunnitelmistasi ja kerro heille, että olet turvassa.

Lopuksi, älä pelkää kokea uusia asioita. Yksinmatkailu tarkoittaa itsensä haastamista ja uusien kokemusten löytämistä. Kokeile paikallisia ruokia, osallistu paikallisiin tapahtumiin ja tutustu ihmisiin. Matkakokemuksesi voi olla jopa parempi kuin olisit voinut koskaan kuvitella.

Yksinmatkailu voi olla pelottavaa, mutta se voi myös olla uskomaton kokemus, jonka muistat ikuisesti. Muista noudattaa turvatoimenpiteitä ja pitää yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi, mutta älä unohda myös nauttia matkastasi täysillä.

Yksin matkustamisen vinkit: Opi nauttimaan matkasta

Yksin matkustaminen voi kuulostaa pelottavalta monelle, mutta se voi myös olla erittäin palkitsevaa ja antaa sinulle mahdollisuuden löytää itsesi uudelleen. Tässä artikkelissa jaan kanssasi muutamia vinkkejä yksin matkustamiseen liittyen, jotta voit oppia nauttimaan matkasta täysin siemauksin.

1. Suunnittele etukäteen

Vaikka spontaanius onkin osa matkailuelämystä, yksin matkustaessa suunnitelmallisuus voi tehdä matkastasi mukavamman ja turvallisemman. Tutustu matkakohteeseesi hyvin etukäteen ja varaa ainakin ensimmäiset yöt majoituksesta valmiiksi, jotta sinun ei tarvitse stressata niistä heti matkan alussa. Lisäksi kannattaa tutkia paikallisia tapoja ja kulttuuria etukäteen, jotta tiedät, mitä odottaa ja miten käyttäytyä.

2. Ole avoin uusille kokemuksille

Yksin matkustaessa sinulla on vapaus tehdä juuri sitä, mikä sinua kiinnostaa. Ole avoin uusille kokemuksille, kuten paikallisten ihmisten tapaamiselle, uusien ruokalajien maistamiselle tai vaikkapa retkille luontoon. Näin saat mahdollisuuden nähdä paikkoja ja ihmisiä uudesta näkökulmasta ja tehdä matkastasi ikimuistoisen.

3. Pidä yhteyttä kotiin

Vaikka matkalla oleminen onkin vapauttavaa, on tärkeää muistaa pitää yhteyttä kotiin. Kerro läheisillesi matkasuunnitelmistasi ja pidä heidät ajan tasalla siitä, miten matka sujuu. Lisäksi kannattaa pitää mukana jokin kommunikaatioväline, kuten puhelin tai tabletti, jotta voit tarvittaessa olla yhteydessä kotiin tai paikallisiin viranomaisiin.

4. Ole varovainen

Vaikka matkailu on yleensä turvallista, yksin matkustaessa on tärkeää olla erityisen varovainen. Pidä silmät auki ja älä luota liian helposti vieraisiin ihmisiin. Jos tunnet olon epävarmaksi, luota vaistoihisi ja poistu tilanteesta mahdollisimman pian. Kannattaa myös tutustua matkakohteen turvallisuusohjeisiin etukäteen, jotta tiedät, miten toimia mahdollisissa vaaratilanteissa.

5. Nauti hetkestä

Tärkein vinkki yksin matkustamiseen liittyen on kuitenkin nauttia hetkestä täysin siemauksin. Anna itsellesi lupa rentoutua ja nauttia matkasta ilman huolia tai stressiä. Muista, että matkailu on elämysten keräämistä, ja yksin matkustaessa sinulla on mahdollisuus tehdä juuri sitä, mikä tuo sinulle iloa ja onnea.

Yksin matkustaminen voi tuntua pelottavalta, mutta se voi myös olla erittäin palkitsevaa. Suunnittele etukäteen, ole avoin uusille kokemuksille, pidä yhteyttä kotiin, ole varovainen ja ennen kaikkea nauti hetkestä täysin siemauksin. Näiden vinkkien avulla voit oppia nauttimaan yksin matkustamisesta ja saada matkastasi ikimuistoisen kokemuksen.

Yksin matkustaminen: Opas turvalliseen ja antoisaan matkaan

Yksin matkustaminen voi olla jännittävää ja vapauttavaa, mutta myös pelottavaa. Kun matkustat yksin, olet vastuussa vain itsestäsi ja omasta turvallisuudestasi. Tässä oppaassa annamme vinkkejä turvallisempaan ja mukavampaan yksinmatkailuun.

Ennen matkaa:

– Tee kotiläksysi: Tutki kohteesi paikallisia tapoja ja kulttuuria etukäteen. Tämä auttaa sinua sopeutumaan uuteen ympäristöön paremmin ja välttämään mahdollisia kulttuurisesti herkkiä tilanteita.

– Varaa majoitus etukäteen: Kun saavut uuteen kohteeseen, on hyvä tietää, minne voit mennä yöksi. Varaa majoitus etukäteen varmistaaksesi, että sinulla on turvallinen paikka yöpyä.

– Ilmoita suunnitelmistasi: Kerro läheisillesi, minne olet menossa ja mitä aiot tehdä. Pidä heidät ajan tasalla suunnitelmistasi ja sijainnistasi matkan aikana.

2

Lentokentällä:

3

– Pidä silmät auki: Ole tarkkaavainen ympärilläsi ja huomioi epäilyttävät henkilöt tai tilanteet.

– Säilytä tärkeät dokumentit lähelläsi: Älä anna passiasi tai muita tärkeitä dokumentteja ulkopuolisten käsiin. Pidä ne turvallisesti mukanasi.

– Vältä yksin pimeällä: Jos saavut uuteen kohteeseen myöhään illalla, odota aamuun ennen kuin lähdet etsimään majapaikkaa. On parempi maksaa ylimääräistä yöstä lentokentän hotellissa kuin joutua vaaralliseen tilanteeseen.

Majoituksessa:

– Valitse turvallinen majoituspaikka: Tutki majoituspaikkojen arvosteluja ja valitse paikka, joka on tunnettu turvallisuudestaan.

– Lukitse ovesi: Muista lukita ovet ja ikkunat aina, kun poistut huoneesta.

– Älä paljasta liikaa tietoa itsestäsi: Ole varovainen jakamalla henkilökohtaisia ​​tietoja muiden vieraiden kanssa.

Liikkuminen kaupungilla:

– Käytä julkisia kulkuneuvoja: Julkiset kulkuvälineet ovat usein turvallisempia kuin taksit tai yksityiskuljetukset. Ne ovat myös halvempia ja voit tutustua paikallisiin ihmisiin.

– Pidä silmät auki: Ole tarkkaavainen ympäristössäsi ja huomioi epäilyttävät tilanteet tai henkilöt.

– Ole kartalla: Ota kartta mukaasi ja varmista, että tiedät, minne olet menossa. Vältä eksymistä.

Muut vinkit:

– Älä juo liikaa: Pysy raittiina matkan aikana ja vältä humalassa liikkumista.

– Pidä yhteyttä läheisiisi: Pidä yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi matkan aikana. Ilmoita heille, miten voit ja missä olet.

– Nauti matkastasi: Yksin matkustaminen voi olla antoisaa ja unohtumatonta. Nauti uusista kokemuksista ja tutustu uusiin ihmisiin.

Yksin matkustaminen voi olla pelottavaa, mutta se voi myös olla elämän muutt