Euroopan kauneimmat pikkukaupungit ja kylät

Euroopan kauneimmat pikkukaupungit ja kylät

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Euroopan kauneimmat pikkukaupungit ja kylät

Eurooppa on täynnä kauniita pikkukaupunkeja ja kyliä, jotka tarjoavat kävijöilleen tunteen menneestä ajasta ja maalaisidyllistä. Nämä idylliset kohteet ovatkin suosittuja turistien keskuudessa ympäri vuoden, mutta syksy on erityisen hienoa aikaa niiden vierailulle.

Yksi Euroopan kauneimmista pikkukaupungeista on Colmar Ranskassa. Tämä pieni kaupunki on tunnettu viehättävästä vanhastakaupungistaan, joka on täynnä värikkäitä puutaloja, kukkivia parvekkeita ja kapeita katuja. Colmarin vanha satama-alue on myös näkemisen arvoinen paikka, ja sieltä löytyy paljon laadukkaita ravintoloita ja viinibaareja.

Toinen kaunis kohde on Hallstatt Itävallassa. Tämä viehättävä kylä sijaitsee Alppien rinteillä, joten sen ympäröivä maisema on henkeäsalpaavan kaunis. Kylä on erityisen kuuluisa sen kristallinkirkkaista järvistä, joissa voi veneillä tai uida. Myös alueen historialliset rakennukset ja kapeat kujat ovat nähtävyys.

Santorini Kreikassa on myös yksi Euroopan kauneimmista pikkukaupungeista. Tämä kreikkalainen saari on tunnettu valkoisista taloistaan, kapeista kujistaan ja henkeäsalpaavasta näköalasta Egeanmerelle. Saarella on myös monia laadukkaita ravintoloita ja hotelleja, jotka tarjoavat vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä.

Jos etsit hieman erilaisempaa kohdetta, kannattaa suunnata Giethoon Hollannissa. Tätä pikkukaupunkia kutsutaan usein ”Hollannin Venetsiaksi”, sillä sen kadut ovat veneitä varten. Giethoonin erikoisuus ovatkin alueen kanavat, joita pitkin voi kulkea veneellä tai kajakilla. Kylä on myös tunnettu perinteisistä omakotitaloistaan ja viehättävästä maaseutumaisemastaan.

Näiden kohteiden lisäksi Euroopassa on lukuisia muita kauniita pikkukaupunkeja ja kyliä, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa elämyksen. Tärkeintä onkin löytää itselleen sopiva kohde ja nauttia sen ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kauneudesta.

Portugalin helmiäiset kaupungit

Portugali on täynnä upeita kaupunkeja, jotka tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin Portugalin helmiäisistä kaupungeista, joita ei kannata missata matkallasi maahan.

Aluksi meillä on Porto, joka sijaitsee Douro-joen varrella. Porto on kuuluisa portviinistään ja vanhasta kaupungistaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Porton kapeat kujat, viehättävät talot ja värikkäät laiturit ovat vain osa kaupungin charmia. Varmista, että käyt myös Porton rautatieasemalla, joka on tunnettu sen upeista sinisistä kaakeleista.

Toinen upea kaupunki on Coimbra, joka sijaitsee keskellä Portugalia. Coimbrassa voit ihailla monia historiallisia kohteita, kuten yliopistoa, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Kaupunki on myös täynnä mielenkiintoisia museoita, katedraaleja ja linnoituksia. Älä unohda käydä myös lähellä sijaitsevassa Bussacossa, joka on kuuluisa sen luostaristaan ja kauniista puutarhoistaan.

Kolmas kaupunki, jonka haluan mainita, on Faro, joka sijaitsee Algarven alueella. Faro on tunnettu sen kauniista rannoista ja historiallisesta vanhastakaupungistaan. Kävele läpi Faron viehättävien kujien ja ihaile kaupungin linnoituksia ja kirkkoja. Voit myös ottaa lautan Ria Formosan luonnonpuistoon, joka sijaitsee lähellä kaupunkia. Siellä voit nauttia upeasta luonnosta ja erilaisista eläimistä.

Neljäs kaupunki, jonka haluan mainita, on Sintra, joka sijaitsee Lissabonin lähellä. Se on kuuluisa sen upeasta palatsista, joka on koristeltu monilla turmaliineilla. Lisäksi Sintrassa on monta muuta historiallista nähtävyyttä, kuten linnoja ja kirkkoja. Kaupunki on myös hyvä paikka ostoksille ja hyvän ruoan nauttimiselle.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä meillä on Aveiro, joka on tunnettu sen kauniista kanavistaan. Pienet veneet kuljettavat ihmisiä kanavien varrella ja kaupungissa on paljon muita mielenkiintoisia kohteita, kuten museoita ja kirkkoja. Älä unohda maistaa kaupungin herkullisia osteria ja muita meren antimia.

Portugali on täynnä kauniita kaupunkeja ja nämä viisi ovat vain pieni osa siitä, mitä maa tarjoaa. Jokainen kaupunki on ainutlaatuinen ja tarjoaa vierailijoille unohtumattomia kokemuksia. Suunnittele matkasi nyt ja löydä lisää Portugalin helmiäisiä!

Italian idylliset kylät

Jos etsit Italian matkakohteita, joissa voit nauttia idyllisestä tunnelmasta ja perinteisestä italialaisesta elämäntyylistä, pienet kylät ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia Italian kauneimpia kyliä, jotka tarjoavat matkailijoille unohtumattoman kokemuksen.

Ensimmäinen kohde on Procida, pieni saari Napolinlahdessa. Procida tunnetaan kauniista pastellinvärisistä taloistaan, jotka ovat viehättävä näky meren rannalla. Kävelykadut, kahvilat ja ravintolat tekevät tästä kohteesta täydellisen paikan rentouttavalle lomalle.

Toinen kohde on Nesso, Como-järven rannalla sijaitseva pieni kylä. Nesson valkoiset talot ja kapeat kujat ovat kuin suoraan postikortista. Kävellessäsi kylän kaduilla voit ihailla upeita maisemia järvelle ja ympäröiville vuorille.

Kolmas kohde on Montepulciano, Toscanassa sijaitseva kukkulan huipulla sijaitseva kaupunki. Montepulciano tunnetaan viineistään ja keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan. Kaupunki on täynnä viinibaareja ja ravintoloita, joissa voit maistella herkullisia paikallisia ruokia ja viinejä.

Viimeinen kohde on Castelmezzano, Basilicatan alueella sijaitseva pieni kylä. Castelmezzano on tunnettu kaltevasta tiestään, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille ja laaksoille. Tämä kohde sopii erityisesti luonnosta ja vaelluksesta kiinnostuneille matkailijoille.

Kaikki nämä kohteet ovat varmasti vierailun arvoisia Italian-lomalla. Pienet kylät tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden nauttia perinteisestä italialaisesta elämäntyylistä ja ihailla upeita maisemia. Muista lisätä ainakin yksi näistä kohteista matkasuunnitelmaasi!

Espanjan tunnelmalliset kaupungit

Espanja on yksi maailman tunnelmallisimmista maista, joka tarjoaa monia kauniita ja ainutlaatuisia kaupunkeja. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin Espanjan tunnelmallisimpia kaupunkeja, jotka ovat vierailun arvoisia.

Ensimmäinen kaupunki listallamme on Granada, joka sijaitsee Etelä-Espanjassa. Granada tunnetaan upeasta Alhambran palatsistaan, joka on yksi Espanjan vierailluimmista nähtävyyksistä. Alhambran lisäksi Granadan vanhakaupunki tarjoaa kävijöilleen upeita kapeita katuja ja historiallisia rakennuksia.

Toinen kaupunki, jonka haluan mainita, on Córdoba. Córdoba oli aikoinaan Espanjan hallinnollinen pääkaupunki, ja se tunnetaan erityisesti upeasta Mezquita-katedraalistaan. Mezquita on entinen moskeija, joka muutettiin katedraaliksi, ja sen sisäänkäynnin edessä oleva oranssien puiden piha on erityisen vaikuttava.

Seuraavaksi suuntaamme Pohjois-Espanjaan Bilbaon kaupunkiin. Bilbao on moderni kaupunki, joka tunnetaan erityisesti Guggenheim-museostaan. Museo on yksi maailman tunnetuimmista moderneista taidegallerioista, ja sen ulkoasu on yhtä vaikuttava kuin sen sisältö.

1

Viimeinen kaupunki listallamme on Sevilla, joka sijaitsee Etelä-Espanjassa. Sevilla tunnetaan upeasta katedraalistaan, joka on maailman suurin gotiikan tyylinen rakennus. Kaupungissa on myös monia muita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, kuten Alcázar-palatsi ja Plaza de España.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Espanjan tunnelmallisimmista kaupungeista, joita kannattaa vierailla. Olitpa sitten kiinnostunut historiasta, taiteesta tai arkkitehtuurista, nämä kaupungit tarjoavat varmasti unohtumattomia kokemuksia.

Kroatian piilotetut aarteet

Kroatian piilotetut aarteet ovat monille tuntemattomia, mutta ne tarjoavat unohtumattoman matkailukokemuksen niille, jotka haluavat löytää vähemmän tunnettuja helmiä. Tämä artikkeli esittelee joitakin näistä piilotetuista aarteista.

Yksi Kroatian piilotetuista aarteista on Zrmanjan rotko. Tämä kaunis rotko sijaitsee lähellä Zadaria ja tarjoaa vaellusreitin, joka kulkee joen varrella upeissa maisemissa. Rotkon pohjalla virtaava kristallinkirkas joki kutsuu kävijöitä uimaan ja melomaan. Vaellusreitti on noin 14 km pitkä, mutta sen varrella on useita paikkoja, joissa voi pysähtyä nauttimaan näkymistä tai virkistävää juomaa.

Toinen piilotettu aarre on Kornatin saaristo, joka koostuu yli 100 pienestä saaresta ja kallioluodosta. Saaristo sijaitsee Adrianmerellä ja tarjoaa upeat merimaisemat. Parhaiten saariston voi kokea veneretkellä, joka vie kävijät eri saarille ja rantoille. Saariston luonto on rauhallista ja koskematonta, mikä tekee siitä täydellisen paikan rentoutumiseen ja luonnon ihailuun.

Kroatian sisämaassa sijaitsee vielä yksi piilotettu aarre, Plitvicen kansallispuisto. Tämä upea kansallispuisto koostuu 16 järvestä ja upeista vesiputouksista. Kansallispuistossa on useita reittejä, jotka kulkevat järven ympäri ja tarjoavat upeat näkymät vesiputouksille ja luonnolle. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille, joiden avulla voi oppia lisää paikan historiasta ja luonnosta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Kroatian piilotetuista aarteista, joita kannattaa tutkia. Kroatia tarjoaa paljon enemmän kuin suosituimmat turistikohteet. Jos haluat löytää ainutlaatuisia ja unohtumattomia matkakokemuksia, kannattaa kokeilla näitä piilotettuja aarteita.

Tšekin keskiaikaiset kaupungit

Tšekin keskiaikaiset kaupungit ovat kuin aarrearkku täynnä historiaa, kulttuuria ja kauneutta. Ne ovat paikkoja, joissa voit matkustaa ajassa taaksepäin ja nähdä maailman aivan erilaisena kuin nykyään.

Käydessäsi Tšekissä et voi jättää väliin Prahan kaunista keskustaa, joka on yksi Euroopan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä kaupungeista. Kapeilla kaduilla ja kujilla voit ihailla goottilaisia kirkkoja, barokkityylisiä palatseja ja historiallisia rakennuksia, jotka ovat pysyneet samanlaisina vuosisatojen ajan. Prahan linna on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, josta löydät kuninkaanlinnan, katedraalin ja muita historiallisia rakennuksia.

Jos haluat nähdä vielä enemmän keskiaikaista kauneutta, suuntaa kohti Ceský Krumlovia, joka on luokiteltu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki sijaitsee Vltavan joen varrella ja sen linnoitus, joka on rakennettu 1200-luvulla, on edelleen hyvin säilynyt. Ceský Krumlovissa voit myös käydä Egon Schiele -museossa ja tutustua hänen taiteeseensa.

Toinen kaupunki, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen, on Kutná Hora. Kaupunki oli aikoinaan Tšekin kuninkaan asuinpaikka ja sen keskiaikainen tunnelma on edelleen säilynyt. Käyntisi aikana voit käydä Saint Barbara -kirkossa, joka on yksi Euroopan upeimmista goottilaisista kirkoista, sekä Kostnice Sedlecissä, joka on koristeltu luiden kanssa.

Lopuksi on mainittava Tšekin suurin linnoitus, Karlštejn, jonka rakentamisesta vastasi keisari Karel IV vuonna 1348. Linnoitus sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Prahan kaupungista ja sieltä löydät suuren määrän historiallisia esineitä, kuten arvokkaita taideteoksia ja kirjoja.

Kaikki nämä kaupungit tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Tšekin historian ja kulttuurin rikkauteen. Vaikuttavat rakennukset, kapeat kadut ja uskomattomat näkymät ovat vain muutamia syitä, miksi nämä kaupungit ovat niin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Jos haluat matkustaa ajassa taaksepäin ja löytää upeita keskiaikaisia kohteita, Tšekin kaupungit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Hollannin historialliset pikkukaupungit

Hollanti on täynnä upeita historiallisia pikkukaupunkeja, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Nämä kaupungit tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin ja tutustua Hollannin rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Yksi näistä historiallisista pikkukaupungeista on Monnickendam, joka sijaitsee Amsterdamista vain lyhyen junamatkan päässä. Tämä viehättävä kaupunki on kuuluisa vanhoista taloistaan ​​ja kanavistaan, jotka ovat täynnä veneitä. Monnickendamissa voit kävellä pitkin kapeita katuja ja ihailla kauniita rakennuksia, jotka ovat olleet paikallaan jo satoja vuosia. Jos haluat hieman adrenaliinia, voit myös vuokrata polkupyörän ja tehdä retken läheiselle maaseudulle.

Toinen upea pikkukaupunki on Edam, joka on tunnettu maailmankuuluista juustoistaan. Tämä kaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia ja sen kaunis kanava-alue on erittäin suosittu kävelyretkien ja pyöräilyretkien kanssa. Edamissa voit myös vierailla kaupungin juustomuseossa ja oppia lisää tämän herkullisen juuston valmistuksesta.

2

Kolmas historiallinen pikkukaupunki on Hoorn, joka sijaitsee Amsterdamin pohjoispuolella. Tämä kaupunki oli aikoinaan tärkeä satama ja sen historia näkyy edelleen sen kauniissa rakennuksissa ja kapeissa kaduissa. Hoornissa voit käydä useissa museoissa, kuten Westfries Museumissa ja kaupungin historiamuseossa, tai vain nauttia kauniista näkymistä kaupungin satamasta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Hollannin upeista historiallisista pikkukaupungeista. Jokaisella kaupungilla on oma ainutlaatuinen viehätyksensä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Hollannin rikkaaseen kulttuuriperintöön. Jos suunnittelet matkaa tähän kauniiseen maahan, varmista, että vierailet ainakin yhdessä näistä upeista kaupungeista!

Saksan romanttisimmat kylät

Saksassa on paljon kauniita kyliä, mutta jotkut niistä ovat erityisen romanttisia. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle Saksan romanttisimmat kylät, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja viehättävää tunnelmaa.

Yksi romanttisimmista kylistä on Rothenburg ob der Tauber, joka sijaitsee Baijerissa. Tämä keskiaikainen kylä on kuin suoraan sadusta, ja sen hiekkakivitalot ja vanhat muurit luovat taianomaisen ilmapiirin. Voit kävellä pitkin mukulakivikatuja, ihailla kauniita puutarhoja ja nauttia herkullisista paikallisista ruokalajeista.

Toinen romanttinen kylä on Cochem, Moselin laaksossa. Tämä viehättävä kylä tunnetaan upeasta viininviljelymaisemastaan ja vaikuttavasta linnoituksestaan. Voit kävellä pitkin joenrantaa, vierailla viinitiloilla ja maistella paikallisia viinejä. Cochem on myös hyvä tukikohta Mosel-joen varrella tehtäville päiväretkille.

Kolmas romanttinen kohde on Quedlinburg, joka sijaitsee Saksin-Anhaltin osavaltiossa. Vanha kaupunki on kuin aikamatka keskiaikaan, ja sen kapeat kadut ja värikkäät talot lumoavat kävijän. Voit tutustua historiallisiin kirkkoihin ja linnoihin, ihastella kaupungin arkkitehtuuria tai vain nauttia tunnelmasta kahvilan terassilla.

Viimeinen suosittelemamme romanttinen kylä on Monschau, joka sijaitsee Eifelin kansallispuiston lähellä. Tämä kylä on kuuluisa sen punaisista hiekkakivitaloista, jotka ovat peräisin 1700-luvulta. Voit kävellä pitkin kapeita katuja, ihailla vesiputouksia ja patikoida kansallispuistossa. Monschaussa on myös monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Saksan romanttisimmista kylistä. Oli valintasi mikä tahansa, voit odottaa unohtumatonta matkaa täynnä kaunista arkkitehtuuria, uskomattomia maisemia ja romanttista tunnelmaa.

Norjan lumoavat kalastajakylät

Norja on täynnä upeita nähtävyyksiä, mutta yksi niistä on erityisen merkittävä – lumoavat kalastajakylät. Nämä kylät ovat kuin suoraan satukirjasta, ja niiden kauneus on henkeäsalpaava. Jokainen kylä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Kalastajakylät ovat perinteisiä Norjalaisia kyliä, joissa kalastus on ollut tärkeä elinkeino vuosisatojen ajan. Kylät sijaitsevat usein syrjäisillä alueilla rannikolla, ja ne ovat tunnettuja veneistään, verkkoistaan ja muusta kalastusvarustuksestaan. Vaikka kalastus ei enää ole yhtä tärkeä elinkeino kuin ennen, se on edelleen läsnä monissa kylien asukkaissa.

Yksi tällainen lumoava kalastajakylä on Reine, joka sijaitsee Lofoottien saaristossa. Reine on tunnettu upeista maisemistaan, joissa vuoristo nousee suoraan merestä. Kylän värikkäät talot ovat kuin maalauksia, jotka heijastuvat kirkkaassa vedessä. Reine on myös loistava paikka kalastukseen ja veneretkille.

Toinen upea kalastajakylä on Ålesund, joka sijaitsee rannikolla. Ålesundin kauniit talot ovat Art Nouveau -tyyliä, mikä tekee siitä erikoisen ja ainutlaatuisen. Kylän museoissa voi tutustua Norjan kalastushistoriaan ja paikalliseen elämään. Lisäksi Ålesundista löytyy paljon aktiviteetteja, kuten patikointia vuoristossa, veneretkiä ja merikajakkeja.

Kolmas kalastajakylä, jota et halua missata, on Henningsvær. Se on yksi Lofoten-saariston viehättävimmistä kylistä, ja sen värikkäät talot heijastuvat kauniisti veteen. Henningsvær on myös tunnettu kalaravintoloistaan, joissa tarjoillaan tuoreinta kalaa suoraan merestä. Veneretket ja kalastus ovat myös suosittuja aktiviteetteja, joita voit nauttia tässä upeassa kalastajakylässä.

Norjan lumoavat kalastajakylät ovat turistien suosikkikohteita, mutta ne ovat myös tärkeitä osia Norjan historiaa ja kulttuuria. Jokainen kylä tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka jää matkailijoiden mieleen pitkäksi aikaa. Jos etsit unohtumatonta matkaa, Norjan kalastajakylät ovat ehdoton valinta.

Itävallan maalaukselliset vuoristokylät

Itävallan maalaukselliset vuoristokylät ovat kuin postikortteja, joissa yhdistyvät lumihuippuiset vuoret ja värikkäät puutalot. Nämä kauniit kylät tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden nauttia upeista luonnonmaisemista.

Yksi suosituimmista vuoristokylistä Itävallassa on Hallstatt. Tämä viehättävä kylä sijaitsee järvien välissä, ja sen vanha kaupunki on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Hallstattin kapeat kadut ja järven rannalla olevat talot tarjoavat upeita näkymiä vuoristoon.

Toinen maalauksellinen kylä on St. Gilgen, joka sijaitsee Wolfgang-järven rannalla. Kylän keskustassa sijaitseva Mozart-aukio on täynnä viehättäviä kahviloita ja ravintoloita. Vierailemalla St. Gilgenissa voit myös käydä Mozartin äidin syntymäpaikalla ja ihailla upeaa järvimaisemaa.

3

Saalbach-Hinterglemm on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat yhdistää hiihdon ja kauniin alppimaiseman. Tämä alppikylä tarjoaa runsaasti hiihtomahdollisuuksia, mutta myös upeita kävelyreittejä ja moottoripyöräilymahdollisuuksia. Saalbach-Hinterglemm sijaitsee vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Salzburgin kaupungista, joten se on helppo lisätä matkasuunnitelmaan.

Lopuksi, Zell am See on toinen suosittu vuoristokylä Itävallassa. Tämä kylä sijaitsee lähellä Kaprunia, joka tunnetaan sen upeista hiihtomahdollisuuksista. Zell am Seen keskustassa sijaitseva järvi on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Kylässä voit myös nauttia alppiruokaa ja tutustua paikallisiin perinteisiin.

Itävallan maalaukselliset vuoristokylät tarjoavat vierailijoille upeita kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä. Olipa matkasuunnitelmasi sitten suunnattu hiihtoon, kävelyyn tai rentoutumiseen, nämä kylät ovat ihanteellisia kohteita. Älä unohda ottaa mukaan kameraasi tallentaaksesi kaikki upeat maisemat!