20 uskomatonta paikkaa, jotka voit lisätä Travel Bucket listaasi

20 uskomatonta paikkaa, jotka voit lisätä Travel Bucket listaasi

20 huhtikuun, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

20 uskomatonta paikkaa, jotka voit lisätä Travel Bucket listaasi

Matkustaminen on yksi parhaista tavoista kokea maailmaa ja luoda unohtumattomia muistoja. Mutta mistä löytää seuraava matkakohde? Tässä artikkelissa esittelemme 20 uskomatonta paikkaa, jotka voit lisätä matkasankarisi listalle.

1. Santorini, Kreikka

Tämä kaunis saari Kreikan eteläosassa on kuuluisa upeasta auringonlaskusta, valkoisista taloista ja sinisestä merestä. Nauti kreikkalaisesta ruuasta ja tutustu saaren historiaan.

1

2. Machu Picchu, Peru

Tämä muinaisten inkojen linnoitus Andien vuoristossa on yksi maailman suurimmista arkeologisista aarteista. Kävele Incan polkuja ja ihastele upeita maisemia.

3. Petra, Jordania

Petra on muinainen kaupunki Jordaniassa, joka tunnetaan kivikaiverruksistaan. Vieraile kuuluisassa Khaznehn temppelissä ja ihastele kaupungin vaikuttavia rakennuksia.

4. Bali, Indonesia

Bali on paratiisimainen saari Indonesiassa, joka tunnetaan rauhallisista rannoistaan, hindulaisista temppeleistään ja uskomattomasta kulttuuristaan. Rentoudu rannalla tai lähde surffaamaan.

5. Victoria Falls, Zimbabwe

Victoria Falls on maailman suurin vesiputous, joka sijaitsee Zimbabwessa. Upea näky ja unohtumaton kokemus.

6. Machu Picchu, Peru

Tämä muinaisten inkojen linnoitus Andien vuoristossa on yksi maailman suurimmista arkeologisista aarteista. Kävele Incan polkuja ja ihastele upeita maisemia.

7. Grand Canyon, USA

Grand Canyonin kansallispuisto Arizonassa on yksi Amerikan kauneimmista luonnonnähtävyyksistä. Retkeile kanjonilla ja ihastele upeita maisemia.

8. Angkor Wat, Kambodza

Angkor Watin temppeli Kambodzassa on yksi maailman suurimmista uskonnollisista rakennuksista. Tutustu Khmer-kaupungin raunioihin ja kivikaiverruksiin.

9. Uluru, Australia

Uluru, tai Ayers Rock, on Australian ikoninen kivi, joka tunnetaan upeasta auringonlaskusta ja aboriginaalien perinteestä. Vieraile tällä pyhällä paikalla ja ihastele ympäröivää autiomaata.

10. Santorini, Kreikka

Tämä kaunis saari Kreikan eteläosassa on kuuluisa upeasta auringonlaskusta, valkoisista taloista ja sinisestä merestä. Nauti kreikkalaisesta ruuasta ja tutustu saaren historiaan.

11. Tokyo, Japani

Tokyo on yksi maailman suurimmista ja kiehtovimmista kaupungeista. Tutustu shoppailumahdollisuuksiin, teknologiaan ja japanilaiseen kulttuuriin.

12. Huayna Picchu, Peru

Huayna Picchu on vuori, joka sijaitsee Machu Picchun vieressä. Kävele vuoren huipulle ja ihastele upeita näkymiä.

13. Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

2

Plitvicen kansallispuisto Kroatian sisämaassa on kuuluisa kristallinkirkkaista vesiputouksistaan ja järvistään. Retkeile puistossa ja koe ympäröivä luonto.

14. Riian vanhakaupunki, Latvia

Riian vanhankaupungin arkkitehtuuri ja tunnelma ovat ainutlaatuisia. Nauti latvialaisesta ruoasta ja

Perun Machu Picchu, kadonneen kaupungin kehto

Jos olet koskaan haaveillut seikkailusta, jota et tule unohtamaan, Perun Machu Picchu on paikka sinulle. Tämä yli 500 vuotta vanha kaupunki sijaitsee Andien upeissa maisemissa, ja se on täynnä historiaa ja kulttuuria.

Machu Picchun löysi amerikkalainen tutkimusmatkailija Hiram Bingham vuonna 1911, mutta perinteinen tarina kertoo, että alue oli jo tiedossa paikallisille. Se oli kuitenkin pysynyt salassa maailmalta vuosisatojen ajan, ja vastaavasti säilyttänyt suuren mystisyytensä.

Vaikka Machu Picchun alkuperäinen käyttötarkoitus ei ole varma, monet uskovat sen toimineen inkavaltakunnan hallitsijoiden lomakohtana. Se on rakennettu niin taidokkaasti, että se kesti vuosisatoja ympäröivän luonnon voimia vastaan.

Tuhannet ihmiset vierailevat Machu Picchulla joka vuosi, ja kokemus on vaikuttava monelle heistä. Näkymät Andien yli ovat henkeäsalpaavat ja historiallinen arvo on vertaansa vailla. Kuten useimmissa matkakohteissa, kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa vierailulle ja tutustua paikan historiaan ennen matkan aloittamista.

Yksi Machu Picchun vierailun parhaista puolista on sen ympäröivä luonto. Valtava Andien vuoristoalue tarjoaa upeita näkymiä ja mahdollisuuden tutustua alueen monimuotoiseen eläimistöön. Alueella tapaa muun muassa llamaa ja alpakkaa, jotka ovat tärkeitä paikallisten perinteessä ja kulttuurissa.

Machu Picchu on loistava esimerkki siitä, että menneisyys voi olla yhtä vaikuttava kuin nykypäiväkin. Se on kehto kadonneelle kaupungille, joka on täynnä historiaa ja mysteerejä. Tämä paikka sopii niille, jotka haluavat löytää uusia seikkailuja, oppia uutta ja kokea jotain todella ainutlaatuista.

Unescon maailmanperintökohde Hampi, Intia

Hampi, Intia, on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja se on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Alueella on valtava määrä temppeleitä, monumentteja ja muita rakennuksia, jotka ovat rikas osa Intian kulttuuria ja perintöä.

Yksi Hampin vaikuttavimmista nähtävyyksistä on Virupakshan temppeli. Temppeli sai nimensä sen tärkeimmästä jumalasta, Lord Shiva -sta. Temppeli on rakennettu 7-luvulla ja sen arkkitehtuuri on hämmästyttävä – se koostuu monimutkaisista koristeellisista pylväistä ja kaiverruksista, jotka ovat saaneet aikaan lukuisia vierailijoita vuosien varrella.

Toinen merkittävä nähtävyys Hampissa on Lotus-palatsi. Tämä palatsi oli kuninkaan entinen residenssi ja se tunnetaan myös nimellä Kamal Mahal. Palatsissa on monimutkainen arkkitehtuuri, joka sisältää monia hienoja yksityiskohtia, kuten veistoksia ja kaiverruksia.

Hampin alueella on myös useita vesialtaiden komplekseja, kuten Hemakuta-ryhmä, jonka kauniit altaat ovat suosittuja vierailijoiden keskuudessa. Altaat rakennettiin aikanaan käytettäväksi rituaalikylpyihin ja ne ovat edelleen tärkeä osa alueen kulttuuriperintöä.

Vaikka Hampi onkin täynnä historiallisia nähtävyyksiä, se ei ole pelkästään menneisyyden museo. Alueella on myös monia kauniita luontokohteita, mukaan lukien Anjaneya Hill -vuori, jossa sijaitsee Hanuman-temppeli. Vuorella kiipeäminen voi olla haastavaa, mutta vaivan arvoista – huipulta avautuu henkeäsalpaava näkymä ympäröiville vuorille ja laaksoille.

Kaiken kaikkiaan Hampi on unohtumaton matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Intian rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Olitpa kiinnostunut historiasta, arkkitehtuurista tai vain kauniista maisemista, Hampi on varmasti vierailun arvoinen paikka.

Portugalin sininen laguuni: Lagoa do Fogo

Portugali on täynnä kauniita luontonähtävyyksiä, mutta yksi todella upea kohde on Azorien saariston Lagoa do Fogo, jota kutsutaan myös nimellä Portugalin sininen laguuni. Tämä kraatterijärvi sijaitsee San Miguelin saarella ja on yksi kauneimmista kohteista Azoreilla.

Lagoa do Fogo on kuin suoraan postikortista ponnahtanut näky. Järven kristallinkirkas sininen vesi yhdistyy ympäröivän vihreän kasvillisuuden kanssa, luoden henkeäsalpaavan kontrastin. Alueella on myös useita kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ihailla näkymiä eri kulmista.

Laguunin vesi on niin kirkasta, että voit helposti nähdä sen pohjan. Veden lämpötila on melko viileä, joten uinti ei välttämättä ole ensimmäinen valinta vierailijoille. Kuitenkin monet nauttivat alueen rauhallisesta tunnelmasta, ja monet matkailijat nauttivat piknikistä järven rannalla.

Alueella on myös monia eläimiä ja kasveja, joita ei löydy muualta maailmassa. Lagoa do Fogo onkin tärkeä ekosysteemi alueelle ja yksi Azorien tärkeimmistä suojelualueista.

Kaiken kaikkiaan Lagoa do Fogo on upea kohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Vaikka se ei ole laajalti tunnettu turistikohde, se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Azoreilla. Tämä luonnonkaunis kohde on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yhdistyvät luonnonkauneus ja ekologinen monimuotoisuus.

Kiinan Longshengin riisiterassit

Oletko koskaan kuullut Kiinan Longshengin riisiterasseista? Nämä upeasti järjestetyt riisipeltomaastot ovat todella hämmästyttävä näky, joka jokaisen matkailijan tulisi kokea ainakin kerran elämässään.

Longshengin riisiterassit ovat satoja vuosia vanhoja ja ne levittäytyvät yli 66 neliökilometrin alueelle. Alun perin Zhuang-heimon rakentama, nämä peltomaisemat ovat uskomattoman kauniita ja tarkoin hoidettuja. Niitä voi ihailla ympäri vuoden, mutta kaikkein vaikuttavimmillaan ne ovat syksyllä, jolloin riisipellot värjäytyvät kirkkaan keltaisiksi.

Vaikka Longshengin riisiterassit ovatkin kiistatta kauniit, niiden hoito on myös erittäin työlästä. Joka vuosi viljelijät joutuvat istuttamaan, hoitamaan ja korjaamaan riisinsä käsipelillä. Tämä vaatii paljon kärsivällisyyttä ja sitkeyttä, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Matkailijoille Longshengin riisiterassit tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua Kiinan maaseutuun ja paikalliseen kulttuuriin. Voit kävellä riisipelloilla ja ihailla maisemia, tai vierailla lähellä sijaitsevassa Huangluon vanhassa kaupungissa, joka on yli 700 vuotta vanha.

Mikä parasta, Longshengin riisiterassit eivät ole pelkästään kaunis nähtävyys, vaan ne ovat myös tärkeä osa Kiinan maataloutta ja kulttuuriperintöä. Tämä hämmästyttävä kohde tarjoaa matkailijoille unohtumattoman kokemuksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Jos haluat kokea jotain todella ainutlaatuista ja ihmeellistä, suuntaa Kiinaan ja tutustu Longshengin riisiterasseihin. Et varmasti tule pettymään!

Nigeria: Afrikan suurin kauppakeskus

Nigeria on yksi Afrikan suurimmista maista, ja se on myös tunnettu taloudellisesta merkityksestään mantereella. Maassa on monia kauppakeskuksia, mutta yksi niistä erottuu muista – Lagosin Ikeja City Mall.

Ikeja City Mall on valtava ostoskeskus, joka sijaitsee Lagoksessa, Nigerian suurimmassa kaupungissa. Se avattiin vuonna 2011, ja siitä lähtien se on houkutellut miljoonia kävijöitä ympäri maata ja ulkomailta.

Kauppakeskuksen pinta-ala on yli 22 000 neliömetriä, ja siellä on yli 100 kauppaa ja ravintolaa. Ikeja City Mall tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluita, mukaan lukien vaatteita, elektroniikkaa, elintarvikkeita, kosmetiikkaa ja paljon muuta.

Lagosin Ikeja City Mall ei ole vain suuri kauppakeskus, vaan se on myös merkittävä historiallinen paikka. Se on ensimmäinen kauppakeskus Nigeriassa, jossa on täysin ilmastoitu sisätila. Se tarjoaa myös monipuoliset viihde- ja vapaa-ajan mahdollisuudet, kuten elokuvateatterin ja lasten leikkipaikan.

Kauppakeskuksen menestys on ollut valtava, ja se on auttanut edistämään Nigeriaa yhtenä Afrikan suurimmista talouksista. Ikeja City Mall on esimerkki siitä, miten kauppakeskus voi olla paitsi merkittävä taloudellinen voima myös kulttuurinen ja sosiaalinen keskus yhteisölle.

Jos etsit Nigeriaan matkustaessasi paikkaa, jossa voit viettää aikaa shoppaillen ja nauttien vapaa-ajasta, Ikeja City Mall on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Se on helppo löytää ja tarjoaa unohtumattoman ostoskokemuksen, joka pysyy mielessäsi pitkään.

Australia: maailman pienin mantereen ulkopuolinen saari

3

Australia on tunnettu maailmanlaajuisesti monista syistä, mutta yksi vähemmän tiedossa oleva tosiasia on, että se on koti maailman pienimmälle mantereen ulkopuoliselle saarelle. Tämä saari sijaitsee noin 1 600 kilometrin päässä Australian rannikolta ja sen nimi on nimeltään Lord Howe Island.

Lord Howe Island on trooppinen paratiisi, joka on täynnä kauniita maisemia, upeita rantoja ja runsasta elämää. Saaren ainutlaatuinen ekosysteemi koostuu lukuisista harvinaisista kasveista ja eläimistä, jotka eivät löydy mistään muualta maailmassa. Esimerkiksi saarella on oma lajinsa puulle nimeltään ”Howea forsteriana”, jota ei ole löydetty mistään muualta.

Tämän lisäksi Lord Howe Island tarjoaa vierailijoilleen monia aktiviteetteja, kuten sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia, kalastusta ja patikointireittejä. Saari on myös loistava paikka rentoutumiseen ja mielenrauhan löytämiseen, sillä se on erittäin hiljainen ja rauhallinen paikka.

Vaikka Lord Howe Island onkin pieni saari, siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Saari on myös hyvin suojattu, mikä tarkoittaa, että vierailijat voivat nauttia sen kauneudesta tietäen, että he ovat osa ympäristön säilyttämistä.

Jos etsit seikkailua ja kauneutta, joka on ennennäkemätöntä missään muualla maailmassa, kannattaa ehdottomasti harkita matkaa maailman pienimmälle mantereen ulkopuoliselle saarelle, Lord Howe Islandille Australiassa.

Bhutanin Tiger’s Nestin luostari

Bhutanin Tiger’s Nestin luostari on yksi maailman kauneimmista ja vaikuttavimmista paikoista. Tämä buddhalainen pyhättö sijaitsee Bhutanin vuoristossa korkealla kallionseinämällä ja tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän laaksoon.

Jos suunnittelet vierailua tähän ikoniseen paikkaan, varmista, että olet fyysisesti valmis – matka luostarille voi olla haastava. Sinun täytyy kävellä useita tunteja jyrkkiä portaita pitkin, mutta lopussa palkintosi odottaa: upea näköala laaksoon ja hämmästyttävä arkkitehtuuri.

Bhutanin Tiger’s Nestin luostari on myös erittäin tärkeä paikka bhutanilaisille, jotka uskovat sen olevan pyhä paikka ja voivat auttaa saavuttamaan valaistumisen. Vaikka et olisi uskonnollinen, tämä paikka on silti maaginen kokemus, joka koskettaa sydäntäsi ja sielusi.

Jos etsit jotain ainutlaatuista ja unohtumatonta, Bhutanin Tiger’s Nestin luostari on ehdottomasti vierailun arvoinen. Ole valmis kävelemään, kiipeämään ja hengittämään syvään, sillä tämä paikka vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle korkeuksiin.

Argentiinan jäätikkö: Perito Morenon jäätikkö

Argentiinassa sijaitseva Perito Morenon jäätikkö on yksi maailman kauneimmista ja vaikuttavimmista luonnon ihmeistä. Se on erittäin suosittu matkailukohde, joka houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa.

Perito Moreno on yksi harvoista jäätiköistä maailmassa, joka edelleen kasvaa. Se päivittäin siirtää valtavia määriä jäätä Argentiinan Andeilta Argentiinan alankoalueille. Tämän prosessin aikana se heittää ilmaan kymmenien metrien korkuisia jäälohkareita, jotka putoavat dramaattisesti järveen. Tämä näky on henkeäsalpaava ja räjähdyksenomainen.

Jäätikkö on nimetty argentiinalaisen tutkijan Francisco Pascasio Morenon mukaan, joka oli ensimmäinen eurooppalainen, joka tutki tätä vaikuttavaa kohtaa. Se on yksi maailman suurimmista makean veden varastoista, mikä tekee siitä tärkeän vesilähteen paitsi Argentiinalle myös naapurimaille Chilelle.

Matkailijat voivat tutustua jäätikköön useilla eri tavoilla, kuten patikoimalla sen reunalla, purjehtimalla järven yli tai jopa käymällä sen sisällä. Jäätikön kauneus on sanoin kuvaamaton, mutta parhaiten se voidaan kokea omin silmin ja korvin.

Argentiinan jäätikkö: Perito Morenon jäätikkö on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka jokaiselle, joka haluaa kokea luonnon kauneuden ja voiman henkilökohtaisesti. Se on majesteettinen nähtävyys, joka antaa vierailijoilleen ainutlaatuisen kokemuksen, joka muistetaan ikuisesti.

Egyptin aavikon timanttimaat: Siwa Oasis

Egypti on täynnä upeita kohteita, mutta yksi niistä on erityisen ainutlaatuinen: Siwan keidas. Tämä kaunis alue sijaitsee Egyptin länsiosassa noin 50 kilometriä Libyan rajalta. Siwan keidas on kuuluisa kristallinkirkkaista lähteistään ja upeista maisemistaan.

Siwa Oasis on todellakin osa Egyptin aavikkoa, mutta se on paljon vihreämpi ja vehreämpi kuin muualla aavikolla. Keidasta ympäröivät rehevät palmulehdot ja oliivipuut. Alueella on myös monia historiallisia paikkoja, kuten Shali-linnoitus.

Keidas on erittäin suosittu matkailukohde, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Mutta mitä tehdä Siwassa? Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi rentoutuminen paikallisissa kylpylöissä, retkeily autiomaassa tai tutustuminen alueen historiallisiin monumentteihin.

Vaikka monet käyvät Siwassa vain päiväretkellä, kannattaa harkita yön viettämistä keitaassa. Eri hotelleja ja majataloja on saatavilla, joista monet tarjoavat perinteistä egyptiläistä ruokaa ja mukavia majoitusvaihtoehtoja. Voit myös nauttia tähtitaivaasta ja kuulla tuulen suhinaa palmuissa.

Siwan keidas on aivan erilainen kuin muu Egypti, mutta se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea maan ainutlaatuisen puolen. Riippumatta siitä, etsitkö rentoutumista tai seikkailua autiomaassa, Siwa Oasis on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.